Νέα διοίκηση στην Ένωση Αμπελουργών

462

Το φλέγον ζήτημα της ελαιοκαλλιέργειας είναι αυτό που θα απασχολήσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, που συστάθηκε σε Σώμα χθες.

Η νέα Οργάνωση έχει πλέον εκπροσώπηση από κάθε άκρη του νησιού, ενώ ως στόχο της έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει μια ισχυρή φωνή των αγροτών, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο όμως και σε εθνικό επίπεδο.

Η πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Μετά τις αρχαιρεσίες της Οργάνωσης, νέος πρόεδρος εκλέχθηκε ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης αποτελείται από αγρότες που έχουν μεγάλη εμπειρία, αλλά και δραστηριοποίηση, τόσο σε αγροτικά όργανα, όσο όμως και στην τοπική αυτοδιοικήση.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν με αλφαβητική σειρά:

Αθανασάκης Γεώργιος,  Βενιεράκης Γεώργιος, Βέρτουδος Ιωάννης, Γαβαλάς Γεώργιος, Γερωνυμάκης Γεώργιος, Ιερωνυμάκης Πρίαμος, Κουβαριτάκης Εμμανουήλ, Μάρκογλου Ευάγγελος, Περβολαράκης Λάμπρος, Στειακάκης Γεώργιος, Τζουλιαδάκης Γεώργιος, Τσατσαράκης Εμμανουήλ, Φουντουλάκης Ιωάννης, Χαιρέτης Εμμανουήλ και Χιλετζάκης Μύρων.

Εκτός από τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη που εκλέχθηκε πρόεδρος το νέο Διοικητικό Συμβούλιο διαμορφώνεται ως εξής:

Α’ Αντιπρόεδρος: Μανώλης Κουβαριτάκης από το Πολεμάρχι Χανίων.

Β’ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Βενιεράκης από το Ρέθυμνο.

Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Γαβαλάς, από τον Άγιο Θωμά.

Ειδικός Γραμματέας: Γιώργος Αθανασάκης, από το Οροπέδιο Λασιθίου.

Ταμίας: Βαγγέλης Μάρκογλου, από τις Αρχάνες.

Κοσμήτορας: Λάμπρος Περβολαράκης, από το Τέμενος.

Η εκπροσώπηση των μελών της νέας Οργάνωσης, θεωρείται ότι αποτελεί εγγύηση για μια νέα εποχή διεκδικήσεων, αλλά και αιτημάτων, καθώς στο σύνολό τους τα μέλη της είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο καθημερινά κι έχουν την εμπειρία, αλλά και τη θέληση να προσφέρουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Α’ αντιπρόεδρος επιφορτίζεται στον Δήμο Πλατανιά με την ανάπτυξη της περιοχής, ο Β’ αντιπρόεδρος είναι στέλεχος της Ένωσης Αγροτικών Συνδέσμων Ρεθύμνου, ο γενικός γραμματέας είναι αμπελουργός και ελαιοκαλλιεργητής, όπως και ο ταμίας της Οργάνωσης. Ο ειδικός γραμματέας παράλληλα είναι στέλεχος του Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ ο κοσμήτορας πρώην δήμαρχος Τεμένους.

Εκτός όμως από τα μέλη που απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, παρουσίες μέσα στην Οργάνωση όπως του Γιώργου Στειακάκη, του Μανώλη Χαιρέτη, ή του Μύρωνα Χιλετζάκη που έχουν γνώσεις αυτοδιοίκησης, αλλά και ενεργό συμμετοχή στις διεκδικήσεις των αγροτών διαχρονικά, εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσει συνολικά θετικά στην πορεία του νέου Οργάνου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θεωρείται πως η συμμετοχή όλων των μελών, μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου και του οράματος της νέας Οργάνωσης, που είναι η αναπτυξιακή προοπτική, αλλά και η ουσιαστική βοήθεια του αγροτικού κλάδου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει