ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΟΔΡΑ: “Μεταδίδεται ο ιός με τη Θεία Κοινωνία”

48,079

“Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας” ενημέρωσε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας απαντώντας στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ότι ο κοροναϊός δεν μεταδίδεται όταν κάποιος κοινωνάει.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως δεν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση περί του θέματος, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν θέλουν να «θίξουν το θέμα πίστης».

Ωστόσο, το σημαντικό που θέλει να περάσει στην κοινωνία η εν λόγω επιτροπή, στην οποία συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, είναι πως οι ευπαθείς ομάδες πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουν χώρους με πολύ κόσμο, όπως είναι οι εκκλησίες.

Βασίλης Κικίλιας: Οι ηλικιωμένοι να μένουν σπίτι τους

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ζήτησε από τις ευπαθείς ομάδες να μένουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Επιπλέον έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Αυτός είναι και ο λόγος, που μιλώντας σε αυστηρό ύφος ο υπουργός Υγείας τόνισε πως είναι υποχρέωση και καθήκον όλων να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν χωράει ανευθυνότητα και ζήτησε όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι τους και υπευθυνότητα από όλους για τον περιορισμό της διασποράς, η οποία θα πλήξει περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει