Θα εξορμήσουν στις ομορφιές των βουνών μας

847

Σε πανέμορφα οροπέδια, σε πορείες με αρχαιολογικό ενδιαφέρον αλλά και σε ομορφιές του νομού Ηρακλείου θα εξορμήσουν σύλλογοι και φορείς.

Συγκεκριμένα:

Στον Ομαλό Βιάννου ο Πεζοπορικός Όμιλος

Τα μέλη του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου οργανώνουν μια ακόμα απόδραση,αυτή την φορά στο πανέμορφο οροπέδιο του Ομαλού Βιάννου  αύριο Κυριακή, 8 Μαρτίου.

Ολιγόλεπτες προγραμματισμένες στάσεις θα γίνονται καθόλη τη διάρκεια κυρίως της ανάβασης, αλλά και της κατάβασης σε ευνοϊκά σημεία.

Μεγαλύτερες στάσεις θα γίνουν από μία στην ανάβαση (δασοόριο πεύκων – πρίνων, 1.190 μέτρα υψόμετρο) και την κατάβαση (Κούτελο του Παραδείσου, 1.150 μ. υψόμετρο), ενώ στον Ομαλό οι πεζοπόροι θα έχουν ένα ολόκληρο μισάωρο στη διάθεσή τους στην ανατολική πλευρά του οροπεδίου ανάμεσα στην εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και τις δύο (2) μεγάλες εποχιακές λίμνες.

Η πεζοπορία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 6 ώρες, με μικρές μόνο αποκλίσεις.

Στην Κάτω Σύμη οι πεζοπόροι θα έχουν ελεύθερη ώρα στη διάθεσή τους πριν αναχωρήσουμε για το Ηράκλειο.

Ώρες πορείας : 6

Επικεφαλής : Γιιώργος Σαλούστρος

Αναχώρηση στις 8:00 από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Πληροφορίες εγγραφές καθημερινές 8-10 το βράδυ ,Αβέρωφ 25 ,τηλ. 2810344588 και ηλεκτρονικά:             https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSckApMZpNHWARlyATM-UQlyP2dtLRFl6rhvp4XSh7eipglyFw/viewform.

Μία εξόρμηση για πρώτη φορά

Ορειβατική εξόρμηση σε Άνω Ασίτες, Καταφύγιο Πρίνος και Πανασό οργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαρτίου.

Τα μέλη του περιγράφουν πως «από τις Άνω Ασίτες (480μ) ανεβαίνουμε στο καταφύγιο του Συλλόγου μας, Πρίνος (1080μ), και στη συνέχεια από παλιό μονοπάτι φτάνουμε βόρεια του Πανασού, στη θέση «Αμουργέλα» όπου έγινε η ιστορική μάχη κατά των Τούρκων τον Αύγουστο του 1823.

Από εκεί κατηφορίζουμε προς τον Πανασό (450μ.) περνώντας από εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς, αρχαίες ακτογραμμές και το μοναδικό Μινωικό λατομείο.

Η εξόρμηση είναι εκπληκτικής ομορφιάς και γίνεται πρώτη φορά».

Αρχηγός θα είναι ο Νίκος Φουκάκης, η πορεία διαρκεί επτά ώρες και ο βαθμός δυσκολίας είναι δύο.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8 το πρωί από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.30 – 22.30, στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810-227609.

Στο Ρέθυμνο ο Φυσιολατρικός Σύλλογος

Σε μια όμορφη και ενδιαφέρουσα από αρχαιολογικής πλευράς πορεία  στο νομό Ρεθύμνου και συγκεκριμένα σε Αρμένους, Βρύσινα, Όρος, Γουδελιανά, Αρχαία Ονιθέ, Γενή, Τεχνητή λίμνη Αμαρίου, οργανώνει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, αύριο Κυριακή 8 Μαρτίου.

Θα γίνουν δύο ομάδες.

Αρχηγός: Φουντουλάκης Χάρης τηλ: 6977431796.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει