Αντιδράσεις στην Αλικαρνασσό για τη λαϊκή αγορά

268

Στα “κάγκελα” οι κάτοικοι της οδού Αρτεμησίας εναντίον της δημοτική Αρχής, την οποία καταγγέλλουν για ασυνέπεια και εξαπάτηση των δημοτών σε ό,τι αφορά στους χειρισμούς της στο επίμαχο θέμα των λαϊκών αγορών.

«Ή ψεύδεστε ή δεν έχετε τη δυνατότητα να φέρετε εις πέρας ούτε τις ίδιες τις αποφάσεις σας» τονίζουν σκωπτικά σε επιστολή τους οι κάτοικοι της περιοχής απευθυνόμενοι στον δήμαρχο Β.Λαμπρινό και τον αντιδήμαρχο κ. Γ.Σισαμάκη.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν απευθυνόμενοι στον δήμαρχο Ηρακλείου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, «αποφασίσατε τον Απρίλιο 2019 να μετακινηθεί η λαϊκή αγορά της Τρίτης επί της οδού Αρτεμισίας για 6 μήνες, έως την ολοκλήρωση των εργασιών στο οικόπεδο του δήμου, δυτικά των φυλακών Αλικαρνασσού.

Σε αυτή την απόφαση δεν υπολογίσατε τη μαζική αντίδραση των δημοτών της οδού Αρτεμισίας, με την συλλογή υπογραφών,  δεν υπολογίσατε τους δημότες με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας, δεν υπολογίσατε τους επαγγελματίες και τους γιατρούς που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη οδό,  τσαλακώσατε κάθε αντίρρηση των πολιτών, όπως αυτή κατατέθηκε με το υπ. Αριθμ. 36764/15/4-4-2019 έγγραφο.

Τουλάχιστον μπορείτε να σταθείτε στο ύψος του αξιώματος που κατέχετε και να παραδεχτείτε: ότι ψεύδεστε ή ότι δεν έχετε τη δυνατότητα να φέρετε εις πέρας ούτε τις ίδιες τις αποφάσεις σας». Απευθυνόμενοι μάλιστα στον αντιδήμαρχο, κ. Σισσαμάκη του υπενθυμίζουν ότι σε συνάντηση με τους δημότες της οδού Αρτεμησίας ενημέρωσε ότι πριν το καλοκαίρι του 2020, θα λειτουργούσε η λαϊκή αγορά της Τρίτης στο οικόπεδο του δήμου δυτικά των φυλακών.

Στη συνέχεια πάρθηκε η απόφαση της επιτροπής λαϊκών αγορών στην Περιφέρεια Ηρακλείου, για την οριστική μεταφορά της λαϊκής και εσείς είπατε ότι θα ολοκληρώσετε το έργο μέσω του εργολάβου, αλλά μάλλον για το «γιοφύρι της Άρτας» θα μιλούσατε, γιατί μέχρι σήμερα απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει.

Κύριε Σισσαμάκη, γνωρίζετε; Ή μήπως δεν υπολογίζετε την απόφαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας της Νέας Αλικαρνασσού, ότι έως την ολοκλήρωση-κατασκευή του έργου να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά σε οδό παραπλεύρως των φυλακών Αλικαρνασσού;

Γιατί δεν την προωθείτε, κ. Σισσαμάκη; Τι σας εμποδίζει;» Παράλληλα καλούν τον αντιδήμαρχο δημόσια να ξεκαθαρίσει τη θέση του δίνοντας σαφές μήνυμα ότι για τους ίδιους έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής. Όπως καταλήγουν, «έχετε ευθύνες για ασυνέπεια και εξαπάτηση των δημοτών της οδού Αρτεμισίας. Προχωρήστε άμεσα στη μεταφορά ή στην κατάργηση της λαϊκής αγοράς της Τρίτης στη οδό Αρτεμισίας στην Ν.Αλικαρνασσό».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει