«Όχι» από το ΣΤΕ σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ

141

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ξάνθη για προσωρινή διαταγή.

Ουσιαστικά ΠΑΟΚ και Ξάνθη ζητούσαν να «παγώσει» η διαδικασία επιβολής ποινών από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Σούπερ Λιγκ και της ΕΠΟ στις δύο ομάδες, για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Οι δύο ομάδες είχαν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια θεωρώντας παράνομη τη σύνθεση της ΕΕΑ, σύμφωνα με το πόρισμα της οποίας προκύπτει πολυϊδιοκτησία ανάμεσα στις δύο ομάδες και συνεπώς αποβολή τους από τη Σούπερ Λιγκ.

Η απόρριψη της προσωρινής διαταγής σημαίνει ότι το Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ  μπορεί να εκδώσει κανονικά απόφαση και να επιβάλει ποινές.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες έχουν πάρει προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Παρασκευή 28/2 και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Κατά την εκδίκαση η πρωτοδίκης Μαρία Τσαγκιά δεν αποφάσισε αν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Ο ΠΑΟΚ έχει προσφύγει και στο Διοικητικό Εφετείο καταθέτοντας αίτηση αναστολής της υπόθεσης, με την εκδίκαση να έχει οριστεί για τις 2 Απριλίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει