ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΓΝΗ: Αδυναμία εφαρμογής σοβαρού σχεδίου

168

Αν υπάρξει έξαρση της νόσου του κοροναϊού, το ΠΑΓΝΗ δεν μπορεί να εφαρμόσει σοβαρό σχέδιο για την αντιμετώπισή του, υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:  “Οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση, χωρίς καμία ενίσχυση με προσωπικό και χρηματοδότηση.

Ήδη το νοσοκομείο μας, χάρη στην προσφορά των συναδέλφων, σηκώνει ένα μεγάλο βάρος για την περίθαλψη των κατοίκων, όχι μόνο του νησιού αλλά και της νότιας Ελλάδας, παρά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τη μειωμένη χρηματοδότηση.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο δεν διαθέτει Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και ΜΑΦ, ενώ υπάρχει μόνο ένας θάλαμος αρνητικής πίεσης στα ΤΕΠ.

Οι πρόχειρες αλλαγές σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας της Παθολογικής Κλινικής, που βαπτίζονται έτοιμοι για απομόνωση ύποπτων κρουσμάτων, δεν λύνουν το πρόβλημα, ενώ μειώνουν τα διαθέσιμα δωμάτια για νοσηλεία των υπόλοιπων ασθενών, αυξάνοντας τον κίνδυνο για «διασπορά» ασθενών της Παθολογικής σε άλλες κλινικές και για ράντζα στους διαδρόμους μετά από τις γενικές εφημερίες”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει