ΕΔΕΙΡΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Άγριες συμπλοκές σε Χίο και Μυτιλήνη

217

Εκτός ελέγχου τείνει να εξελιχθεί η κατάσταση σε Χίο και Μυτιλήνη, από τις σφοδρές συγκρούσεις σε ημερήσια διάταξη, μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων, που αντιδρούν στη δημιουργία νέων κλειστών δομών για τους πρόσφυγες σε χώρους που έχουν επιταχθεί στα νησιά τους.

Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι της Χίου, μετά τη μετάβαση αστυνομικών στο νησί στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων για τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα κράτησης.

Χθες το μεσημέρι μάλιστα, στο νησί σημειώθηκαν άγρια επεισόδια, όταν ομάδα κατοίκων “μπούκαρε” στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν αστυνομικοί και τα έκανε γυαλιά – καρφιά.

Πληροφορίες λένε ότι το μαινόμενο πλήθος εισέβαλε στο παραθαλάσσιο resort, άρχισε να τα σπάει και να πετάνε τα πράγματα των αστυνομικών στο δρόμο.

Ακολούθησε κλεφτοπόλεμος, έγινε χρήση χημικών, ενώ έχουν σημειωθεί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και εννέα τραυματισμοί αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, χθες, στις συγκρούσεις στην περιοχή Διαβολόρεμα και στις επιταγμένες εκτάσεις, Καβακλή και Καράβα στη Λέσβο, έχουν τραμαυτιστεί 43 αστυνομικοί και δέκα πολίτες. Στη Χίο τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί όταν τους επιτέθηκαν, μέσα στο ξενοδοχείο που διέμεναν, διαμαρτυρόμενοι πολίτες, οι οποίοι τους απείλησαν με λιντσάρισμα.

Ντροπιαστικές εικόνες στη Χίο από την εισβολή κατοίκων σε ξενοδοχείο και ξυλοδαρμό αστυνομικών στα δωμάτιά τους
Ντροπιαστικές εικόνες στη Χίο από την εισβολή κατοίκων σε ξενοδοχείο και ξυλοδαρμό αστυνομικών στα δωμάτιά τους

Οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια που κοιμούνταν οι αστυνομικοί και έβαλαν κατά αυτών.  Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ συλληφθείς είναι ένας 27χρονος, που φέρεται ότι είχε ενεργό συμμετοχή στην επίθεση εναντίον των ΜΑΤ, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμα άτομο και αναζητείται.

Eθνοφύλακες στη Χίο πήγαν να παραδώσουν τα όπλα τους.

Αντιδρώντας στις εξελίξεις του τελευταίου 48ωρου στη Χίο, με την “απόβαση” δύναμης των ΜΑΤ στο νησί για να βρεθεί απέναντι από τους κατοίκους που διαμαρτύρονται για την κατασκευή υπερδομής για πρόσφυγες και μετανάστες στο Αίπος, δεκάδες εθνοφύλακες επιχείρησαν να παραδώσουν τα όπλα τους στην 96 ΑΔΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alithia.gr, μετά από συζήτηση που είχε μαζί τους ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, δέχτηκαν, τελικά, να μην πραγματοποιήσουν την παράδοση, δίνοντας προθεσμία στην κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ ως το Σάββατο και να ματαιώσει την δημιουργία Κλειστού Μεταναστευτικού κέντρου και στο Αίπος, πέρα από την ΒΙΑΛ, που παραμένει σταθερά με 5500 – 6000 μετανάστες – πρόσφυγες.

Πρόσθεσαν ακόμα ότι τους πείραξε ιδιαίτερα η χρησιμοποίηση από τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση για την έναρξη εργασιών στο Αίπος Στρατιωτικής δύναμης του Μηχανικού.

 

Σκάγια εναντίον αστυνομικών

Η αστυνομική δύναμη κατά τη μετάβασή της προς τον χώρο του Καραβά -έχει χωροθετηθεί για τη δημιουργία της κλειστής δομής στη Λέσβο- δέχθηκε σκάγια από καραμπίνες σε ενέδρα που είχαν στήσει κάτοικοι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού ακινητοποιήθηκαν σε οδοφράγματα που είχαν στήσει ντόπιοι για να αποτρέψουν τη μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων προς τον χώρο που βρίσκονται εδώ και τρεις ημέρες αστυνομικές δυνάμεις.

Δύο τραυματίες αστυνομικοί στο επεισόδιο, ενώ από την ημέρα που έχουν ξεκινήσει τα επεισόδια στη Λέσβο πληροφορίες αναφέρουν – μέχρι τώρα- υπάρχουν 43 αστυνομικοί τραυματίες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει