Ζητείται λύση για την τσικουδιά

331

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις απαγορεύσεις χύμα τσικουδιάς και τσίπουρου.  Οι παραγωγοί έχουν αρχίσει έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρεθεί μια λύση στην απαγόρευση της χύμα διακίνησης των προϊόντων.

Η Ομοσπονδία μάλιστα Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδας συναντήθηκε για το θέμα με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε να γίνει μία ακόμα με τη διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων, το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο βουλευτής Λάρισας, της Νέας Δημοκρατίας, παράλληλα, Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε στον υφυπουργό, την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα που ανέκυψε με την απαγόρευση διακίνησης χύμα τσίπουρου ως τσίπουρο από μικρούς διήμερους παραγωγούς -επί ποινή 1.000 ευρώ στα καταστήματα εστίασης- με βάση απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης του 2017.

Ο βουλευτής υπήρξε αποδέκτης διαμαρτυριών από παραγωγούς που θίγονται, οπότε και εξήγησε ότι «εδώ και πλέον του ενός αιώνα, οι διήμεροι παραγωγοί μπορούν να βράζουν και να διακινούν τσίπουρο χύμα σε καφενεία και καταστήματα εστίασης.

Η υλοποίηση της υπουργικής απόφασης επί ΣΥΡΙΖΑ και η ονομασία που εξειδικεύει η εγκύκλιος του Φεβρουαρίου του 2019 της ΑΑΔΕ ότι το χύμα τσίπουρο θα πρέπει να ονομάζεται “προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διημέρων)” πρακτικά καθιστά δυσχερή αν όχι αδύνατη τη διακίνηση του τσίπουρου των διημέρων».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει