Στόχος η κατάργηση των πλαστικών από την Περιφέρεια Κρήτης

231

Tην Κρήτη στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια κατάργησης των πλαστικών μίας χρήσης και στην αύξηση της βιωσιμότητας των παράκτιων περιοχών επιδιώκει να φέρει η Περιφέρεια Κρήτης.

Με τη δύναμη της συνεργασίας αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα σε αυτόν τον κοινό στόχο, ευελπιστεί ότι θα κερδίσει τον αγώνα και θα πετύχει με συντονισμένες προσπάθειες να ενεργοποιήσει κι άλλες δράσεις, που εντάσσονται στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, με κοινωνίες μηδενικών αποβλήτων και επιχειρήσεις που θα αναπτύσσονται στη βάση της κυκλικής οικονομίας.

Προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος, διοργανώνεται η πρώτη συνάντηση συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, εκπροσώπων των ενώσεων ξενοδόχων Κρήτης και δημοτικών υπηρεσιών αρμόδιων για τη διαχείριση των παραλιών.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ηράκλειο και θα επαναληφθεί αύριο στις 10.00 το πρωί στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Οι εκπρόσωποι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη συνάντηση στην ημερομηνία και στον τόπο που θα επιλέξουν οι ίδιοι.

Η συνάντηση αυτή θα είναι προπομπός και προετοιμασία της τελικής συνάντησης εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου στο Ηράκλειο, στην Παγκρήτια Τράπεζα, όπου θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, δημάρχων και ξενοδόχων.

Μάλιστα, για τις παραπάνω συναντήσεις με την έγκριση του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος-Περιβάλλοντος-Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ξυλούρης απέστειλε ενημερωτική επιστολή στους δημάρχους και στους εκπροσώπους των Ενώσεων Ξενοδόχων Κρήτης, καλώντας τους να μετάσχουν στις συναντήσεις και να γίνει πράξη η συνεργασία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει