Η ρύθμιση για τους συνεταιρισμούς

165
Ο Νίκος Ηγουμενίδης

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει καθόλου διατεθειμένη να πάρει πίσω τη ρύθμιση που έχει φέρει στη Βουλή για την είσοδο ιδιωτών επενδυτών μέσα στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εκφράζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης.

Στο σχέδιο νόμου που ήδη συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής «ιδιωτών-επενδυτών» στους αγροτικούς συνεταιρισμούς κατά 35% και μάλιστα με δικαίωμα ψήφου.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής η συγκεκριμένη διάταξη στρέφεται ευθέως ενάντια στη φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα των βασικών αρχών των συνεταιρισμών.

«Με αυτή τη διάταξη επί της ουσίας δίνει βορά στα επιχειρηματικά σχήματα  και χωρίς όρους τους συνεταιρισμούς – μαζί με την περιουσία και την ονομασία που έχει κτιστεί με τεράστιο κόπο όλα αυτά τα χρόνια από αγροτικούς συνεταιρισμούς» τονίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής προσθέτοντας:

«Για να αντιληφθεί κανείς τη διάσταση μιας τόσο επικίνδυνης διάταξης, αρκεί να σημειωθεί ότι για να παρθεί μία απόφαση, κατά πλειοψηφία, σε μία γενική συνέλευση (με απαρτία 50%) με το 35% ελέγχεται η γενική συνέλευση του συνεταιρισμού».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει