Ενημέρωση για τους μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ

οδηγητικής συμπεριφοράς

211

Μία σημαντική δράση ενημέρωσης όλων των μαθητών του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου στο κρίσιμο ζήτημα της σωστής οδηγητικής συμπεριφοράς, της οδικής ασφάλειας και της στάσης την οποία πρέπει να υιοθετήσουν στην περίπτωση που γίνουν μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα στο σχολείο μέλη της εθελοντικής ομάδας SOS ΒΟΑΚ, εκπρόσωποι της ομάδας διασωστών του ΕΚΑΒ και του ΟΚΑΝΑ και προσωπικό των σχολών οδήγησης «Στεφανάκης».

δράση ενημέρωσης  των μαθητών του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου στο κρίσιμο ζήτημα της σωστής οδηγητικής συμπεριφοράς

Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία του «SOS ΒΟΑΚ» η οποία είναι διαδικτυακή, εθελοντική, μη κερδοσκοπική ομάδα με πλήθος μελών και κύριο στόχο την ουσιαστική ευαισθητοποίηση των συντοπιτών μας στο ιδιαίτερα σοβαρό θέμα των τροχαίων ατυχημάτων. Πρόκειται δε για την πρώτη εφαρμογή αυτής της δράσης σε μαθητές σχολείων.

Τη συζήτηση/ενημέρωση που προηγήθηκε ακολούθησε βιωματική δράση με χρήση προσομοιωτών πρόσκρουσης και ανατροπής οχήματος που έφεραν στον χώρο του σχολείου μέλη του προσωπικού των «Σχολών οδήγησης Στεφανάκης».

 

διανεμήθηκαν  κράνη της εθελοντικής ομάδας SOS ΒΟΑΚ

Μαθητές συμμετείχαν προαιρετικά σε διαδικασία αξιολόγησης γνώσεων οδηγητικής συμπεριφοράς και από το σύνολο αυτών που απάντησαν σωστά έγινε κλήρωση και διανεμήθηκαν πέντε κράνη.

Στη δράση συμμετείχαν οι κ.κ. Παπανικολάου Αντώνης, Λυπάκης Γιώργος, Καλυβιανάκη Βιργινία, Ναλετάκης Άρης, Θεοδοσούλης Σταύρος και Πασπαλάκη Έφη από την ομάδα SOS ΒΟΑΚ, Μπαριτάκη Γιάννα από τον ΟΚΑΝΑ, Κουκουριτάκης Μιχάλης από την ομάδα διασωστών του ΕΚΑΒ και εργαζόμενοι των «Σχολών οδήγησης Στεφανάκης».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει