ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

353

Ετοιμάζουν ψηφοδέλτια

Με δύο, πιθανότατα, αλλά ίσως και τρεις συνδυασμούς αναμένεται να γίνουν οι εκλογές της ΟΕΒΕΝΗ την Τετάρτη 4 Μαρτίου.

Σίγουροι διεκδικητές των ηνίων της Ομοσπονδίας θεωρούνται ο κ. Μπάμπης Λεκάκης, ο οποίος μετρά ήδη δύο θητείες στη θέση του προέδρου, και ο κ. Δημήτρης Βασιλάκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ακούγεται, ακόμα, το όνομα του κ. Γιώργου Χατζηδάκη, χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ για μία περίοδο, όταν παραιτήθηκε τότε ο κ. Μανώλης Σφυρής.

Η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα γίνει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα  στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν ως αύριο, Πέμπτη.

 

ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Βενιζέλειου Νοσοκομείου Χάρης Λυδάκης.

Συζήτηση στη ΝΟΔΕ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση θα γίνει στη ΝΟΔΕ της ΝΔ με αφορμή τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας μετά και την πρόσφατη παραίτηση του Χάρη Λυδάκη από τη ΔΥΠΕ.

Εκεί φαντάζομαι θα ακουστούν και πράγματα που δεν έχουν βγει μέχρι τώρα, αφού θα κληθούν και στελέχη και γιατροί που ξέρουν το θέμα καλά.

 

 

Ένα χάλι ο δρόμος

Δεν ξέρω πόσο σύντομα θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της Περιφέρειας για την ασφαλτόστρωση του δρόμου της οδού Μ. Παρλαμά (από το ύψος του Γιόφυρου μέχρι την εκκλησία του Εσταυρωμένου), αλλά το βέβαιο είναι πως αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου… Χρόνια τώρα οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τον απαράδεκτο φωτισμό κατά μήκος του δρόμου.

ασφαλτόστρωση του δρόμου της οδού Μ. Παρλαμά

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, ο δρόμος στα περισσότερα σημεία του φωτίζεται από τα φώτα των καταστημάτων και των σπιτιών το οποίο φυσικά είναι ελλιπές και είναι εξαιρετικά εύκολο να υπάρξει παράσυρση  πεζού ή να προκληθεί νέο ατύχημα.

Επίσης τονίζουν ότι το μέγα ζήτημα που υπάρχει στην περιοχή είναι οι διαγραμμίσεις οι οποίες έχουν σβήσει και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα για τους οδηγούς των οχημάτων… Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι αρμόδιοι φορείς γι’ αυτό… Θα ασχοληθούν επί της ουσίας ή θα κάνουν ότι δεν βλέπουν;

 

 Η απάντηση της ΔΕΥΑΗ

Άμεση απάντηση της ΔΕΥΑΗ σε σχόλιό μου με τίτλο ‘’Ούτε…το λάδι δεν κάνει τόσο!”.

Η ΔΕΥΑΗ αναφέρει: «Από 01-01-2020 (βάσει της ΚΥΑ  135275/19-5-17 ΦΕΚ  B 1751/22-5-17) ισχύει η νέα κοστολόγηση του νερού και στα πλαίσια αυτά έχουν γίνει αλλαγές.

Για τους οικιακούς καταναλωτές όμως υπάρχει μια μείωση, γι’ αυτούς που κάνουν σωστή διαχείριση του νερού.

Σας αποστέλλουμε παράδειγμα (πίνακα) με την παλαιά και νέα τιμολόγηση ανά κυβικό για τους οικιακούς καταναλωτές.

 

ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΕΩΣΗ         ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ

36 m3 58,83€ 50,78€   (-14%)

50 m3  79,86€ 75,29€   (-6%)

100 m3            182,90€           182,40€ (0%)

150 m3            330,94€           348,69€  (+5%)

Όσον αφορά στα τιμολόγια για τις επιχειρήσεις, θα γίνουν διορθώσεις».

 

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος στον Σύλλογο των Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Γιώργος Αεράκης

Άφησε παρακαταθήκη

Όπως έγραψε τη Δευτέρα η «Π», πρόσφατα έγιναν εκλογές στον Σύλλογο των Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, που εθελοντικά ασκεί μεγάλο συνδρομητικό έργο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, που είναι ο ιδιοκτήτης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Αεράκης, που δεν θέλησε να ζητήσει ανανέωση της θητείας του για προσωπικούς λόγους, άφησε ισχυρό αποτύπωμα στα διοικητικά πράγματα και την ανάπτυξη του Μουσείου. Συμμετείχε στο Δ.Σ. τα τελευταία έξι χρόνια από τα οποία τεσσεράμισι ως πρόεδρος.

Ανέλαβε με πολύ κέφι και διάθεση και αντιμετώπισε τις προκλήσεις της θέσης με μεγάλη επιτυχία. Έχοντας εμπειρία από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, του οποίου υπήρξε πρόεδρος όταν υπηρετούσε στο Λουξεμβούργο ως υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και από τον Δήμο Ηρακλείου του οποίου υπήρξε αντιδήμαρχος, έκανε πράξη την «εξωστρέφεια» που χαρακτήρισε το Μουσείο τα τελευταία χρόνια. Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία μικρά και μεγάλα ζητήματα λειτουργίας.

«Βάλαμε και εμείς ένα μικρό πετραδάκι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο νέο Δ.Σ. και ιδιαίτερα στον πρόεδρο κ. Μυλωνά. Θεωρώ ότι τα στελέχη του Μουσείου είναι η μεγάλη, άυλη περιουσία του. Ας συνεχιστεί η αξιοκρατική επιλογή τους» δήλωσε στη στήλη.

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου και γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Νασίκας.

Το τέλος μιας εποχής

Συμβόλιζε μια ολόκληρη εποχή με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου και γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Νασίκας.

Ο κ. Νασίκας άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Θανάσης Νασίκας, που στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής και πήρε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, αλλά δεν μπήκε ποτέ στη Βουλή αφού την έδρα κράτησε ο αρχηγός του κόμματος, διετέλεσε δήμαρχος Τυρνάβου την περίοδο 2003 – 2006 αφήνοντας σημαντικό έργο πίσω του.

 

@patris
Τίνος είναι βρε γυναίκα οι ιοί; Τίνος είναι βρε γυναίκα οι ιοί; Ο ένας μου φωνάζει γουαν ο άλλος μου φωνάζει σι. Τίνος είναι βρε γυναίκα οι ιοί;
Mpoukouras

 

Ενημέρωσε τους π. υπουργούς

Συνάντηση με αντικείμενο τον νέο κοροναϊό είχε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τους Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη. Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία.

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε την προηγούμενη πολιτική ηγεσία για τις εξελίξεις αναφορικά με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του νέου κοροναϊού, όπως διαμορφώνονται και στη γειτονική μας Ιταλία, αλλά και για τις ενέργειες που έχουν γίνει αναφορικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα του υγειονομικού συστήματος της χώρας. Κοινός τόπος ήταν πως «πρέπει να ακούμε και να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς επιστήμονες» και πως «χρειάζεται ψυχραιμία και υπεύθυνη ενημέρωση».

 

ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

«Έφυγε» ο Μουμπάρακ

Πολλοί αγνοούσαν ότι βρισκόταν εν ζωή. Αλλά πέθανε χθες σε ηλικία 91 ετών ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο  έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στις 24 Ιανουαρίου, με τη μετεγχειριτική του κατάσταση να θεωρείται τότε σταθερή, χωρίς όμως να δίνονται άλλες λεπτομέρειες από το οικογενειακό του περιβάλλον. Από τότε ο Χόσνι Μουμπάρακ νοσηλευόταν στην Εντατική.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος εκτέλεσε πρόεδρος της Αιγύπτου από το 1981 έως το 2011, όταν οδηγήθηκε σε παραίτηση στη σκιά της «Αραβικής Άνοιξης». Έναν χρόνο αργότερα (2012), ο Μουμπάρακ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από την αιγυπτιακή δικαιοσύνη, με αφορμή τον θάνατο δεκάδων διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία του Καΐρου.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Ιράν εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό!

Και ο υφυπουργός θύμα!

Τέτοια συγκυρία! Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Ιράν εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό!

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας του Ιράν επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ότι ο υφυπουργός Iraj Harirchi έχει μολυνθεί και βρίσκεται τώρα σε καραντίνα, σύμφωνα με το Reuters.

Βγαίνοντας στην τηλεόραση ο υφυπουργός ήταν σε άθλια κατάσταση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ίδρωνε και έβγαζε τα γυαλιά του, σκούπιζε τα μάτια του και το μέτωπό του με ένα μαντήλι, ενώ δυσκολευόταν να σταθεί όρθιος.

Τραγική ειρωνεία; Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλία του είχε πει ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά στον ιό δεν είναι τόσο άσχημη στη χώρα του.

 

Τα νεύρα του γιατρού

Δεν ξέρω πώς την έχουν δει ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί, αλλά πρέπει να ελέγχουν τα νεύρα τους και τον… οξύθυμο χαρακτήρα τους. Ειδικά όταν φορούν στολή, όταν είναι σε ώρα υπηρεσίας, δεν τους φταίνε οι πολίτες!

Όπως η συμπολίτης μας που καταγγέλλει αναίτια επίθεση από ένα γιατρό του ΕΚΑΒ:

«Ενώ οδηγούσα για να βρω θέση στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο του ΠΝΗ, πέρασα έξω από τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ. Εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε ελιγμούς προκειμένου να παρκάρει το Ι.Χ. αυτοκίνητό του στη ράμπα του κτηρίου ο εν λόγω εργαζόμενος, ο οποίος φορούσε στολή του ΕΚΑΒ με τα διακριτικά της υπηρεσίας.

Χωρίς απολύτως κανένα λόγο και ενώ είχα φρενάρει αρκετά μέτρα πιο πίσω προκειμένου να του αφήσω χώρο για τους ελιγμούς του, εκείνος με έβρισε χυδαία. Στη συνέχεια και αφού του ζήτησα τον λόγο, συνέχισε την ανάρμοστη συμπεριφορά του ζητώντας μου να φύγω.

Τα λόγια που χρησιμοποίησε δεν θεωρώ απαραίτητο να τα γράψω. Σας διαβεβαιώνω πάντως ότι δεν συνάδουν ούτε με το ήθος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ όπως το γνωρίζω προσωπικά τόσα χρόνια αλλά ούτε και με το ύφος που θα πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος σε μια τόσο ευαίσθητη και νευραλγική θέση, ιδιαίτερα δε όταν φοράει τη στολή μιας υπηρεσίας με ανθρωποκεντρικό ρόλο και μάλιστα μέσα στο χώρο του νοσοκομείου..» αναφέρει στην καταγγελία. Από ό,τι κατάλαβα, τον ξέρουν όλοι πώς και γιατί συμπεριφέρεται έτσι.

 

το κουταλάκι της Θείας Μετάληψης που κοινωνούν στην εκκλησία

Εντάξει, λοιπόν…

Τι ξέρουν κάποιοι παπάδες που δεν ξέρουμε εμείς; Η έξαρση του κοροναϊού, εκτός από τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις που έχει τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε υλικά αγαθά, είναι σίγουρο ότι προκαλεί τον τρόμο. Οι άνθρωποι αναζητούν λύσεις σε απλά ερωτήματα όπως εάν κολλάει κάποιος από το κουταλάκι της Θείας Μετάληψης, το οποίο έχουν βάλει στο στόμα τους δεκάδες άνθρωποι κάθε φορά που κοινωνούν.

Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων orthodoxianewsagency, Ρώσοι ιερείς ρωτήθηκαν από τους πιστούς στις εκκλησίες εάν μπορεί να κολλήσουν κοροναϊό από το κουταλάκι της Θείας Μετάληψης και οι ιερείς απάντησαν πως «όχι».

«Δεν υπάρχει κίνδυνος της μετάδοσης του ιού μέσα από την Θεία Μετάληψη, καθώς στο ιερό ποτήριο δεν βρίσκεται ψωμί και κρασί, αλλά ο ίδιος ο Χριστός. Οπότε δεν μπορεί να φοβόμαστε τίποτα» τόνισε ο πρωθιερέας Ίγκορ Ζούγιεφ. Οκ, λοιπόν, οκ.

τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με οπλισμένα αεροσκάφη

Συνεχίζουν να προκαλούν

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, συνολικά 13 αεροσκάφη προχώρησαν σε 30 παραβιάσεις και οκτώ παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ σημειώθηκαν και επτά εικονικές αερομαχίες (εμπλοκές) στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι έξι από τα παραπάνω αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Επεισόδιο

Αναστάτωση επικράτησε την Τσικνοπέμπτη σε γυμνάσιο της Μεσσαράς, όταν γονέας μαθήτριας επιτέθηκε στον διευθυντή του σχολείου. Το επεισόδιο ξεκίνησε από καβγά μεταξύ μαθητριών, τον οποίο προσπάθησε να σταματήσει ο διευθυντής. Τότε ενεπλάκη ο γονέας μίας μαθήτριας, ο οποίος έσπρωξε και απείλησε τον διευθυντή. Δεν θέλησε, όμως, καμία πλευρά να δώσει συνέχεια στο θέμα και μάλιστα δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις, αν και η αστυνομία ενημερώθηκε σχετικά.

Ετοιμότητα!

Όπως και να το δεις είναι… στα όρια η κατάσταση ετοιμότητας Ελλήνων απέναντι στον κοροναϊό. Ναι,  δεν υπάρχει ούτε μια μάσκα στα φαρμακεία, εξαντλήθηκαν,  χωρίς να έχουμε κρούσμα στη χώρα.

 

Μαύρη

Θα μου πεις, καλύτερα είναι στην Ιταλία; Η τιμή της μάσκας στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί από ένα σεντ σε δέκα ευρώ έκαστη και η συσκευασία ενός λίτρου απολυμαντικού ζελέ για τα χέρια, που την περασμένη εβδομάδα πωλούνταν στα επτά ευρώ, χθες πωλούνταν στα 39!

 

Ο δικός μας

Ακόμη φωνάζουν για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος και τον χαρακτηρίζουν -με το δίκιο τους- καρμανιόλα και είναι έτοιμος να κατασκευαστεί. Πού να έβλεπαν και τον δικό μας, τον ΒΟΑΚ, που…δεν θα γίνει.

 

Τι απέγινε;

Αλήθεια, τι απέγινε ο Παπουτσής; Θυμάστε την ανακοίνωση του  διορισμού του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και είχαμε τρομερές αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου γράφτηκαν εκατοντάδες αρνητικά και ειρωνικά σχόλια για τον “αιωνίως διορισμένο” πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ; Τι απέγινε αυτός ο άνθρωπος;

 

Επίτιμος

Επίτιμο  μέλος  της  Ισραηλινής  Χειρουργικής  Ογκολογικής  Εταιρείας  σε αναγνώριση  της  προσφοράς  του στη  διεθνή  επιστημονική  κοινότητα της Χειρουργικής Ογκολογίας ανακηρύχθηκε ο πρόεδρος του  Ελληνικού  Ανοικτού Πανεπιστημίου και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ.Οδυσσέας – Ιωάννης Λ. Ζώρας.

Οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης συγχαίρουν τον κ. Ζώρα για την τιμητική διάκρισή του.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει