ΣΤΟΥΣ 6 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ: Πανικόβλητοι οι Ιταλοί αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

248

Στο “κόκκινο” έχει φτάσει η ανησυχία για τον κοροναϊό στην Ιταλία, όπου μέχρι χθες το μεσημέρι οι νεκροί είχαν φτάσει τους 6, ενώ στο Μιλάνο οι κάτοικοι έχουν αδειάσει τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Τα κρούσματα έφτασαν τα 230 στη γειτονική χώρα, με τις αρχές να εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξουν περισσότερα θύματα,  καθώς μεταξύ των ασθενών βρίσκονται αρκετοί ηλικιωμένοι με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Στο μεταξύ, οι ποδοσφαιρικές ομάδες ζητούν να παίξουν τα επόμενα ματς στον ιταλικό Βορρά κεκλεισμένων των θυρών, ενώ σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, κλέφτες άρχισαν να παρουσιάζονται σε σπίτια ηλικιωμένων, λέγοντας ότι πρέπει να επισκεφθούν τους πολίτες.

«Μην ανοίγετε σε κανέναν», λέει σε έκκλησή του ο Ερυθρός Σταυρός.

Στο μεταξύ, η ιταλική νότια περιφέρεια Μπαζιλικάτα, κοντά στο Μπάρι, αποφάσισε να βάζει σε καραντίνα όσους πολίτες φθάνουν από τη Λομβαρδία και το Βένετο.

Την ίδια στιγμή, στο Μιλάνο επικρατεί πανικός, με τους κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών να τρέχουν να κάνουν τις αγορές τους.

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν μείνει άδεια και στους διαδρόμους γίνεται χαμός από τον κόσμο.

Ο «ασθενής μηδέν»

Oι ιταλικές Αρχές ανησυχούν ιδιαιτέρως για το γεγονός πως δεν έχει εντοπιστεί ο «ασθενής μηδέν» (δηλαδή ο άνθρωπος που νόσησε πρώτος).

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί ακριβώς η πορεία της ασθένειας.

Εξετάζεται η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού

Η ιταλική κυβέρνηση τις επόμενες ώρες ετοιμάζεται να εκτιμήσει εκ νέου  αναλυτικά την όλη κατάσταση και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία να λάβει τυχόν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, δε, ετοιμάζεται να υπογράψει απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι διαγωνισμοί που είχαν προγραμματιστεί στην ιταλική πρωτεύουσα για πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποψηφίων. Στο Μιλάνο, τέλος, θα μείνουν προσωρινά κλειστές ντίσκο και μαγαζιά στα οποία οι νέοι συνηθίζουν να συναντώνται για να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά.

Σε καραντίνα λεωφορείο στη Λιόν

Οι γαλλικές Αρχές απέκλεισαν στον σταθμό λεωφορείων της Περάς στην Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, ένα λεωφορείο που προερχόταν από το Μιλάνο, λόγω υποψίας για την παρουσία κρούσματος του νέου κοροναϊού μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό, όπως έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές. Η αστυνομία επιφορτίστηκε με την δημιουργία περιμέτρου ασφαλείας γύρω από το λεωφορείο, οι επιβαίνοντες του οποίου τέθηκαν σε περιορισμό, δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχιακής Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει