Καθορίζονται οι παραλίες που θα έχουν ναυαγοσώστη

156

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι πρόκειται να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή για το χαρακτηρισμό των παράλιων χώρων αρμοδιότητας της λιμενικής Αρχής Ηρακλείου ως πολυσύχναστων ή μη, για το έτος 2020.

Η συνεδρίαση θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί  στην αίθουσα συσκέψεων της οικείας Λιμενικής Αρχής (Προβλήτα μικρού Κούλε, λιμένα Ηρακλείου).

Η  σύσκεψη αποτελεί την αφετηρία των στοχευμένων δράσεων που αναλαμβάνονται στo πλαίσιο της ολοκληρωμένης πολιτικής για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, με έμφαση στον τομέα της πρόληψης των ατυχημάτων εντός θαλασσίου ύδατος.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια, παράλιοι Δήμοι, λιμενική Αρχή, Λιμενικά Ταμεία, ΕΟΤ), σε μία ευρεία δικτύωση, θα προβούν στον σχεδιασμό και την οργάνωση του δικτύου ναυαγοσωστικής κάλυψης και της εν γένει θωράκισης των παραλιών, η αποτελεσματικότητα του οποίου συναρτάται άμεσα με την ενημέρωση του κοινού στα θέματα ασφαλούς συμπεριφοράς στη θάλασσα και της δημοσιοποίησης αναλυτικών οδηγιών και συμβουλών πρόληψης ατυχημάτων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει