Εντυπωσιάζει η έκθεση του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη

228

Στην Μινωική Κρήτη, τη μυθολογία, στην ιστορία της Κρήτης των αγώνων, των επαναστάσεων, στο παρελθόν και το παρόν ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, η εντυπωσιακή έκθεση έργων ζωγραφικής του  γνωστού Κρητικού καλλιτέχνη  Ρουσσέτου Παναγιωτάκη  που πραγματοποιείται στην Πινακοθήκη της Βασιλικής του Αγ. Μάρκου.

Τα εγκαίνια έγιναν με επιτυχία παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, περιφερειακών συμβούλων, φορέων του πολιτισμού και πλήθους κόσμου.

Ο κ Αρναουτάκης και όλοι οι παραβρισκόμενοι στα  εγκαίνια  συνεχάρησαν και χειροκρότησαν θερμά για το έργο του τον αναγνωρισμένο εικαστικό Ρουσσέτο Παναγιωτάκη ο οποίος και ευχαρίστησε από καρδιάς τον περιφερειάρχη για τη στήριξή του και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους.

Ειδικότερα, ο Ρουσσέτος στον χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων: « Μέσα από τα έργα μου πιστεύω ότι μεταφέρω κάποια μηνύματα κρητικά και κριτικά, αλλά και κρίνοντας πάντα τα γεγονότα όπως τα βλέπει σήμερα ένας σύγχρονος άνθρωπος. Χαίρομαι που εκθέτω και πάλι σε αυτήν την πινακοθήκη και ευχαριστώ τον περιφερειάρχη για τη στήριξη, τους συνεργάτες του, όλους που βοήθησαν και όλους εσάς για την παρουσία και την αγάπη σας».

Ο Ρουσσέτος θερμά ευχαρίστησε την Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, διδάκτορα ιστορικό τέχνης, μέλος ΕΔΙΠ, (εργαστηριακό Διδακτικό προσωπικό), Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείο Κρήτης, η οποία στη δική της ομιλία αναφέρθηκε στο έργο του λέγοντας:

«Η ζωγραφική του είναι ένας ύμνος στη ζωή, στην ομορφιά και στον έρωτα. Το έργο του κυοφορεί τις αξίες ενός αρχέγονου πολιτισμού ως πρόταση στην ανθρωπότητα. Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε από μορφολογικής άποψης το έργο του Παναγιωτάκη, θα λέγαμε πως στο έργο του αναδεικνύεται ένας ονειρικός-μαγικός ρεαλισμός, δηλαδή ένα στυλ παραστατικής ζωγραφικής που παρουσιάζει με ρεαλιστικό – παραστατικό, σχεδόν φωτογραφικό τρόπο μία ονειρική πραγματικότητα. Η ζωγραφική του Ρουσσέτου βρίθει από υπερρεαλιστικά στοιχεία και υπαινικτικό χιούμορ και παρουσιάζεται ως αίνιγμα και ως γρίφος που τελικά ο θεατής καλείται να αποκωδικοποιήσει».

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού κ. Κώστας Φασουλάκης, είπε: «H Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά μετέχει στη διοργάνωση αυτής της σπουδαίας έκθεσης, του μεγάλου καλλιτέχνη Ρουσσέτου Παναγιωτάκη, γιατί πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει συμβάλει ουσιαστικά στην εξέλιξη του σύγχρονου κρητικού πολιτισμού. Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή να συνεργαζόμαστε μαζί του και θέλουμε δείξουμε στους Κρητικούς ότι η Κρήτη καλλιτεχνικά είναι «ζωντανή» και συνεχίζει να δημιουργεί».

Η έκθεση θα διαρκέσει  έως 10 Μαρτίου -με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου -με ώρες λειτουργίας καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00, ενώ το Σάββατο 09:00 έως 14:00, Κυριακή κλειστά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει