Τρισάγιο για τους αστυνομικούς που έπεσαν στο καθήκον

129

Το πρωί του Σαββάτου στο προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, όπου βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων αστυνομικών του νομού εν υπηρεσία, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση – Τρισάγιο από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, την Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ηρακλείου για τους ένστολους θανόντες εν υπηρεσία.

Το Τρισάγιο τελέστηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Νήφωνα Βασιλάκη ενώ στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων από τους εκπροσώπους των ενώσεων των αστυνομικών, τους επίσημους προσκεκλημένους και τους συγγενείς των θυμάτων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των νεκρών συναδέλφων μας.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεών τόνισαν ότι έφτασε η ώρα να αναγνωριστεί επιτέλους ως επικίνδυνο το επάγγελμα του Αστυνομικού και αυτό είναι μία απαίτηση όλου του αστυνομικού προσωπικού, της κοινωνίας αλλά και φόρος τιμής στου 130 αστυνομικούς που έχουν χάσει την ζωή τους στο καθήκον από το 1984 αλλά και στους χιλιάδες τραυματίες μας. «Ας είναι συνεπής η πολιτεία απέναντί μας, και όχι απλώς να συμπάσχει, και να κάνει το χρέος της απέναντί μας.  ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΚΟΜΑ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει