“ΜΕΓΑΛΟ” ΚΑΛΩΔΙΟ: Τον Απρίλιο ξεκινά η ηλεκτρική διασύνδεση

237

Έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο οποίος αποκάλυψε, παράλληλα, και το χρονοδιάγραμμα έναρξης της κατασκευαστικής φάσης του.

Σε συνέντευξή του στο ypodomes.com ο κ. Μανουσάκης επεσήμανε ότι έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των αναδόχων στα τρία καλωδιακά τμήματα του έργου, ενώ μόνη εκκρεμότητα απέμεινε η έκδοση των περιβαλλοντικών όρων.

“Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση που έχουμε από το Υπουργείο”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, “αυτή θα έχει εκδοθεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Σε δύο με τρεις εβδομάδες αφότου εκδοθεί, σίγουρα θα είμαστε σε θέση να υπογράψουμε τις συμβάσεις. Άρα είναι ασφαλές να πούμε ότι μέσα στον Μάρτιο θα έχουμε τις υπογραφές για τα καλωδιακά τμήματα”.

Ακόμη, ο κ. Μανουσάκης τόνισε η τεχνική αξιολόγηση για τους μετασχηματιστές οδεύει προς το τέλος της και πιθανότατα και έχει ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου, ενώ θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

“Εκτιμώ” σημείωσε, “ότι οι συμβάσεις για τα καλώδια θα υπογραφούν μέσα στον Μάρτιο και για τους μετασχηματιστές μέσα στον Απρίλιο. Έχοντας πλέον υπογράψει τις συμβάσεις, αναμένεται άμεσα και η εκκίνηση της κατασκευαστικής φάσης”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει