ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

375

Εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις τους

Για πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων Αυγενάκη-Δήμου Ηρακλείου μού μίλησε άνθρωπος της Λότζια, που στα αλήθεια δυσκολεύτηκα να πιστέψω λόγω της γνωστής κόντρας του Λαμπρινού με τον πρώην γραμματέα της ΝΔ, που ξεκίνησε με την ονοματοδοσία της οδού Μητσοτάκη και συνεχίστηκε με πολλά επεισόδια. Ο παράγοντας άρχισε να μου απαριθμεί τις περιπτώσεις που ο υφυπουργός Αθλητισμού τους τελευταίους μήνες είχε παρέμβει υπέρ της Λότζια, προκειμένου να με πείσει για του λόγου το αληθές. Σε κάθε περίπτωση, αφού η κόντρα φαίνεται ν’ αποτελεί παρελθόν, αυτό είναι καλό για τον Δήμο και την πόλη.

Το παραπάνω παράδειγμα θα μπορούσε να λειτουργήσει μιμητικά στην αποκατάσταση των σχέσεων Λότζιας- Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 

Κοζυράκη Μαρία ΑποκεντρωμένηΝα μη… στυλώνουν τα πόδια

Και εντάξει, ο Δερματάς ναυάγησε και ας έχουν πάρει θέση υπέρ της Λότζια όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Όμως πρέπει να βρεθεί κάποια φόρμουλα της αναγκαίας για την πόλη επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Λαμπρινού και Κοζυράκη.

Διότι το να «στυλώνουν τα πόδια» κάποιοι δεν είναι πάντα αποτελεσματικό…

Ωστόσο από Λότζια έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες, όχι πάντως από την πλευρά του δημάρχου, αλλά από έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη και άλλων βαθμών, που για την ώρα δεν έχουν αποδώσει.

 

 

Καλογεράκης - ΒαρδαβάςΣυνεργασία και  πρόσφατο παρελθόν

Οι περισσότεροι βγήκαν και χαιρέτισαν τη συνεργασία στον ΕΣΔΑΚ, που είχε και τις ευλογίες της Περιφέρειας Κρήτης, μετά το τελικό αποτέλεσμα που έφερε πρόεδρο τον Ζαχαρία Καλογεράκη και αντιπρόεδρο τον Κώστα Βαρδαβά, που δεν χάνει ευκαιρία να υπεραμύνεται της επιλογής του, μιλώντας για έναν έντιμο συμβιβασμό, προκειμένου να μην μείνει εκτός κάδρου ο μεγαλύτερος δήμος της Κρήτης.

Εκείνο πάντως που δεν έχει απαντηθεί μέχρι τώρα είναι η μετάλλαξη του Ζ. Καλογεράκη, που ως δήμαρχος δρομολογούσε αποχώρηση του Δήμου Μινώα Πεδιάδα από τον ΕΣΔΑΚ και τώρα ως αντιπολίτευση αναλαμβάνει να διοικήσει αυτόν τον φορέα!

Αλλά ας μην τρώγομαι άλλο με τα ρούχα μου και ας δεχτώ ότι στην πολιτική δεν χωράνε δογματισμοί.

 

 

Στα Επείγοντα η διοικήτρια, αλλά ως ασθενής…

Η κ. Λένα Μπορμπουδάκη

Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις είναι πολλές, οι επαφές με κόσμο συνεχείς, ο χρόνος για ξεκούραση ελάχιστος. Όσο κι αν πιστεύεις ότι αντέχεις, ο οργανισμός κάποια στιγμή διαμαρτύρεται και καταλήγεις στο νοσοκομείο.

Η Λένα Μπορμπουδάκη πήγε το Σάββατο στο ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ, όχι ως διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, αλλά ως ασθενής αυτή τη φορά και διαπίστωσε ότι παρά τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, κυρίως λόγω ιώσεων και γρίπης, οι άνθρωποι εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς το προσωπικό δίνει και τον εαυτό του στα επείγοντα!

Όσο για την ίδια, γλίτωσε στο «παρά πέντε» την εισαγωγή για νοσηλεία, Ωστόσο οι γιατροί της συνέστησαν επιτακτικά παραμονή στο σπίτι και ξεκούραση για να αντιμετωπίσει την ίωση που μέρες τώρα την ταλαιπωρεί.

Αλλά επειδή είναι άνθρωπος του καθήκοντος, δεν τη βλέπω να μένει για πολύ… Περαστικά και ευχές  για γρήγορη επιστροφή…!

 

@patris
«Θύμα» του κοροναϊού το Καρναβάλι της Βενετίας. Το Καστρινό Καρναβάλι αποδείχτηκε ανθεκτικότερο και η παρέλαση των  μασκαράδων έγινε απρόσκοπτα.
Brazileiros

 

Αν σας βαστάει,  κάντε με… Παπανδρέου

Αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και το σκάνδαλο Novartis.

Από το βήμα της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Φάληρο, ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Εδώ είμαι, τους απαντώ. Κοπιάστε. Αν έχετε τα κότσια, είμαστε εδώ. Μην προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον.

Μη στήνετε πραξικοπήματα της συμφοράς, που καταλήγουν σε φιάσκο και γελοιοποίηση. Αν έχετε τα κότσια, κύριε Μητσοτάκη, εδώ είμαι. Στη διάθεσή σας. Και σας προκαλώ, να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους. Να τολμήσετε να οδηγήσετε εμένα σε ειδικό δικαστήριο, αν έχετε τα κότσια».

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας

Οι συγκρίσεις των πρώτων 7μηνων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον προκάτοχό του στον πρωθυπουργικό θώκο, αλλά η απάντησή του είχε διαφορετικό περιεχόμενο, καθώς συνέκρινε τα πρώτα 7μηνα των δύο τελευταίων κυβερνήσεων.

«Τότε είχαμε capital controls, σήμερα έχουν καταργηθεί, τότε ψηφιζόταν ο νόμος Παρασκευόπουλου και απελευθερώνονταν χιλιάδες εγκληματίες, σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και έχουν προσληφθεί 1.500 νέοι αστυνομικοί.

Η χώρα δανειζόταν στο δεκαετές της ομόλογο με επιτόκιο 14,6 % και σήμερα για πρώτη φορά το επιτόκιο του δεκαετούς έχει πέσει κάτω από το 1%.

Τότε οι καταθέσεις είχαν μειωθεί κατά 42 δισ. ευρώ και σήμερα ήδη έχουν επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα 8 δισ. ευρώ.

Και βέβαια τότε υπογραφόταν το τρίτο μνημόνιο και σήμερα έχει κλείσει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα» είπε ο πρωθυπουργός.

 

Σκίτσο Γιάννη Χαρκούτση

Τα Τριώδια και τα… διόδια

Ο πάντα αιχμηρός Γιάννης Χαρκούτσης έπιασε πάλι το πενάκι του και σκίτσαρε την ειδησεογραφία με τον δικό του τρόπο, εμπλέκοντας τα Τριώδια με τα… διόδια.

Όταν οι περισσότεροι σφυρίζουν αδιάφορα για τα διόδια και όταν κάποιοι δημοσίως τα κατηγορούν και υπογείως τα ενστερνίζονται, καλό είναι να εμφανίζονται τέτοια σκίτσα για να μην νομίζουν οι… σταθμάρχες ότι τυγχάνουν καθολικής αποδοχής.

 

 

Μια τρισευτυχισμένη γάτα

Αν μη τι άλλο, τυχερή η γάτα της φωτογραφίας, που έκανε σπίτι της μια εσοχή του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και φωλιάζει ανάμεσα στον εξωτερικό τοίχο και μια κατασκευή από λαμαρίνα, που την έκανε κρεβάτι της.

Η γάτα της φωτογραφίας έκανε σπίτι της μια εσοχή του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου

Ας είναι καλά και η ιδιοκτήτρια παρακείμενου περιπτέρου, που εκτός από καθημερινή φροντίδα, της προσέφερε και ένα άνετο μαξιλάρι.

 

Πλήρης ημερών έφυγε ο έμπορος-σύμβολο του Ηρακλείου, ο αγαπητός Νίκος ΜιζεράκηςΣυλλυπητήρια

Πλήρης ημερών έφυγε χθες ένας έμπορος-σύμβολο του Ηρακλείου, ο αγαπητός Νίκος Μιζεράκης, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών.

Οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται στο πρώτο του μαγαζί με χρώματα-σιδηρικά, στην οδό 1821.

Η επιχείρηση μεγάλωσε με τα χρόνια και ίδιος με τα παιδιά του δημιούργησαν καταστήματα και σε άλλα σημεία του Ηρακλείου.

Η κηδεία του θα γίνει στις 11:30 το πρωί στον Άγιο Τίτο.

 

Αδυναμία

Απηυδησμένοι εμφανίζονται ένοικοι και ιδιοκτήτες πολυκατοικίας στο «Μποδοσάκειο» λόγω της αδυναμίας τους να βγάλουν άκρη με την περίπτωση δύο αδερφών (άνδρας και γυναίκα περίπου στα 70) που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχολογικής φύσεως, τα οποία εμφανίζουν σε ενοίκους και επισκέπτες της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα πολλές φορές το κλίμα να εκτρέπεται.

 

Οι δομές

Στο μεταξύ, η Αστυνομία καλείται, αλλά πέρα από συστάσεις δεν μπορεί αν κάνει κάτι διαφορετικό, καθώς τα ψυχιατρικά περιστατικά αντιμετωπίζονται και με τη συνδρομή της Εισαγγελίας. Εκεί λοιπόν πρέπει ν’ απευθυνθούν οι ένοικοι και ο ιδιοκτήτης, αλλά να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι η έλλειψη δομών και επαρκούς νομικού πλαισίου καθιστά ακόμα δυσκολότερη την επίλυση τέτοιων προβλημάτων.

 

Χάθηκε…

Πολύ πριν το internet μπει στη ζωή μας με τη σημερινή μορφή και εξάρτηση (!), οι Αρχάνες είχαν ελεύθερο Wi- Fi σε ολόκληρο τον οικισμό, διασφαλίζοντας μια πρωτοποριακή για την εποχή υποδομή στους κατοίκους της κωμόπολης.

To έργο προβλήθηκε αναλόγως και λειτούργησε αρχικά. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα διοικητικής και γραφειοκρατικής φύσεως. Έτσι, σε κάποια φάση το έργο έπαψε να λειτουργεί. Και ο αναγνώστης της «Π» Ν. Καλοχριστιανάκης διερωτάται: «Υπάρχει άραγε κανένας αρμόδιος να μας πληροφορήσει για την τύχη του ή άλλη μια δημόσια υποδομή και η συναφής δημόσια δαπάνη έχει απαξιωθεί;»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει