ΤΑΞΙΔΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Οι 13 Ηρακλειώτες ζουν το όνειρό τους στην Ουγκάντα

1,572

Το συναρπαστικό ταξίδι άρχισε κι έχει απ’ όλα. Από δωμάτιο ψηφιακής ανάγνωσης και οδοντιατρικές πράξεις μέχρι Μαλεβιζιώτη!

Στην πόλη Bombo της Ουγκάντας, βρίσκεται ήδη η παρέα των 13 Ηρακλειωτών που συγκέντρωσε χρήματα για να βοηθήσει στο χτίσιμο ενός σχολείου στην περιοχή, προσφέροντας παράλληλα προμήθειες σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά είδη και εξοπλισμό και ταξίδεψε μέχρι εκεί για να τα παραδώσει.

Η ομάδα σε απαρτία
Η ομάδα σε απαρτία

Όλοι οι συμμετέχοντες μιλούν για μια μοναδική εμπειρία, ένα συναρπαστικό ταξίδι ζωής, αλλά κυρίως προσφοράς σε παιδιά που ζουν σ’ έναν διαφορετικό κόσμο.

Η πρώτη ανταπόκριση: Τους μαθαίνουμε Μαλεβιζιώτη!

Στην πρώτη του… ανταπόκριση στην σελίδα του Facebook χθες ο Κωνσταντίνος Κολυμπιανάκης έγραψε: “Η μέρα μας ήταν πάρα πολύ όμορφη!  Τοποθετήσαμε παρέα με τους Τζέσικα Κολυμπιανάκη, Μακάριο Μαρματάκη, Τζίμη Σφακιανάκη, 6 laptop και καταφέραμε να δημιουργηθεί ένα δωμάτιο ψηφιακής ανάγνωσης χιλιάδων βιβλίων όλων των ειδικοτήτων…

Ενθουσιασμός για τους επισκέπτες από το Ηράκλειο
Ενθουσιασμός για τους επισκέπτες από το Ηράκλειο

Η οδοντίατρος Μαρία Παπουτσάκη, μαζί με την βοήθεια της Ντόρας Αδρακτά έλεγξαν τα δόντια των παιδιών και έκαναν και κάποιες επεμβάσεις, δώρισαν οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες. Η Ειρήνη Αλεξανδράκη εξέτασε παθολογικά τα παιδιά και διαπίστωσε μερικές περιπτώσεις που χρειάζονται βοήθεια, όλα τα φάρμακα που κρατάει η ομάδα θα γεμίσουν το φαρμακείο του ιατρείου του σχολείου.

Οδοντιατρική φροντίδα στα παιδιά
Οδοντιατρική φροντίδα στα παιδιά

Η Βάλια Λασηθιωτάκη έμαθε στα παιδιά πώς να φωνάζουν ακόμα πιο δυνατά και επαναλάμβαναν για αρκετές ώρες ό,τι έλεγε, η Άννα Φραγκάκη είναι τρελά υπερήφανη που έμαθε σε μερικά να χορεύουν Μαλεβιζιώτη, η Πελαγία Κυριακάκη αγάπησε νομίζω και τα 700 παιδιά που ήρθαν και συγκίνησε με τον λόγο που είπε προς αυτά στην εκδήλωση, ενώ είναι σίγουρη ότι θα ξανακάνει αυτό το ταξίδι, η δασκάλα μας Μαρία Καρτσώνη έπαιξε μαζί τους, και τους έμαθε καινούργια παιχνίδια, η Ανδριανή Αγγελιδάκη και ο Αντώνης Ρενιέρης, πιστοί στο καθήκον τους απαθανατίζουν όλες τις στιγμές για να σας τις μεταφέρουν και να γίνετε κι εσείς οι επόμενοι Bombo Kids χαρίζοντας χαρά στα παιδάκια αυτά”.

Όλοι μαζί μια αγκαλιά!
Όλοι μαζί μια αγκαλιά!

Κύριος οργανωτής της προσπάθειας αυτής έιναι ο Κωνσταντίνος Κολυμπιανάκης, που με άλλη παρέα φίλων του επισκέφθηκε πέρυσι το συγκεκριμένο αυτό σχολείο στο Bombo και υποσχέθηκε στα παιδιά εκεί να επιστρέψει και να τα βοηθήσει όπως μπορεί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει