ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

444

Στη Λότζια ακόμα το περιμένουν…

Επίδειξη δύναμης από τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Κουράκη, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ με το εγκεκριμένο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης Ηρακλείου (ΣΟΑΠ). Από τη Λότζια περίμεναν πώς και πώς το ΦΕΚ για την επίσημη παρουσίαση του θέματος, πλην όμως αιφνιδιάστηκαν από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, που σαν δήμαρχος είχε αναγάγει σε επιστήμη το πώς να παίρνεις έγκαιρα τα ΦΕΚ από το τυπογραφείο με… εντεταλμένο υπάλληλό του!

Από το περιβάλλον του κ. Κουράκη λέγεται μάλιστα ότι ο ίδιος συνέβαλε τα μέγιστα για να γίνει ΦΕΚ το ΣΟΑΠ Ηρακλείου, επισπεύδοντας τις υπογραφές από τα υπουργεία. Από τη Λόζτια πάντως υποστηρίζουν ότι ο κ. Κουράκης έδειξε ζωηρό ενδιαφέρουν για 2 υπογραφές, τις οποίες και του πιστώνουν.

Πρόκειται για τις υπογραφές του Αδώνιδος Γεωργιάδη και της Λίνας Μενδώνη. Από τη Λότζια λένε επίσης ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη Κουράκη είχε τοποθετηθεί με «λευκό» απέναντι στο ΣΟΑΠ, αλλά όρκο δεν παίρνουμε, έχοντας κατά νου τι έγινε με το προηγούμενο επικοινωνιακό πρόγραμμα της Λότζια.

 

Θα πάρει ΦΕΚ  η… συνεργασία;

Αυτό που προκύπτει  πάντως ως ερώτημα και θέμα είναι αν η ενέργεια Κουράκη δύναται να τορπιλίσει τις συζητήσεις συνεργασίας, που είχαν φουντώσει το τελευταίο διάστημα και οι γνωρίζοντες έλεγαν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Διότι στη Λότζια, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ, δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους. Και επί της ουσίας οι λογικές «κατόπιν ενεργειών μου» παραπέμπουν σε ανταγωνισμό και όχι σε ειλικρινή συνεργασία.

 

Ο  Λευτέρης Κοπάσης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης

Τα συγχαρητήρια  και η εκκρεμότητα

Συγχαρητήρια από το Περιφερειακό Συμβούλιο δέχθηκε χθες για την ανάληψη των καθηκόντων του στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ο  Λευτέρης Κοπάσης. «Δεν έχω ξεχάσει το κέρασμα, αλλά περιμένω πρώτα να δημοσιευθεί το ΦΕΚ για να κεράσω» ανέφερε για να λάβει την απάντηση του περιφερειάρχη: «Αυτός είναι λόγος για να μην σε κάνουν αν δεν εμπιστεύεσαι το Υπουργείο».

Το Σώμα ασφαλώς γέλασε αντιλαμβανόμενο το αστείο. Μιλώντας σοβαρά στη συνέχεια ο περιφερειάρχης υποστήριξε ότι είχε προτείνει τον κ. Μαρκογιαννάκη, ωστόσο θεωρεί τον κ. Κοπάση εξίσου αξιόλογο στέλεχος, λέγοντας πως είναι θετικό το γεγονός ότι τον Οργανισμό αναλαμβάνει ένα μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Λαχανικά

Αγοράζουν με το κομμάτι

Οι πράσινες πιπεριές και οι ντομάτες φεύγουν από τα δημοπρατήρια της Ιεράπετρας και της Μεσσαράς με 30 λεπτά το κιλό. Περίπου το ίδιο και οι μελιτζάνες.

Κι όμως στα μανάβικα φτάνουν 1,70 και 1,80 ευρώ. Όλα για τους μεσάζοντες δηλαδή; Και επειδή η ύφεση συνεχίζεται, γίναμε κι εμείς Ευρώπη…

Κάποτε μας ήταν αδιανόητο να συλλάβουμε πως ο τουρίστας αγόραζε από το σούπερ μάρκετ δύο μπανάνες και μια φέτα καρπούζι. Και τώρα εμείς οι ίδιοι καταφεύγουμε στο μανάβικο για μια πιπεριά και δύο ντομάτες!

 

@patris
Τελικά «Σαράφης» και στη ΓΑΔΑ! Στην Προανακριτική πάντως δεν θα έχει φυσική παρουσία και το κουκούλωμα της υπόθεσης θα αιωρείται.
Xekoukoulotakis

 

Δυσεύρετα στο Μονοφάτσι τα διπλώματα οδήγησης

Άνδρας από την αστυνομοκρατούμενη, λόγω των τελευταίων γεγονότων, περιοχή του Ασημίου, τηλεφωνεί έντρομος στον εκπαιδευτή οδήγησης και του λέει: «Δάσκαλε, δεν μπορώ να έρθω στη χωρά γιατί οι αστυνομικοί έχουνε ζωσμένο το χωριό και δεν μπορώ να περάσω, αφού δεν έχω δίπλωμα».

Πρακτικός άνθρωπος ο δάσκαλος, του λέει να βρει κάποιο συγχωριανό του να τον μεταφέρει στο Ηράκλειο για να μη χάσει το μάθημα.

Και ο κάτοικος του γνωστού χωριού με όλη την ειλικρίνεια που τον διέπει ρωτά τον δάσκαλο: «Κατέχεις πολλούς στο χωριό που έχουνε δίπλωμα»;

 

διόδια

Διόδια και φρούδες ελπίδες

Δεν νομίζω πάντως ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι οι Κρητικοί δεν θα πληρώνουν διόδια στον ΒΟΑΚ.

Ακούγοντας και ξανακούγοντας τη δήλωσή του από τα Χανιά, έμεινα με την εντύπωση ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για τους μόνιμους κατοίκους σε περιοχές που θα γίνουν οι σταθμοί διοδίων και δεν έχουν άλλο δρόμο για να μεταβούν στα σπίτια τους.

Αυτό για να μην υπάρχουν συγχύσεις και να μην καλλιεργούνται φρούδες ελπίδες, όπως χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Τιμούν τη μνήμη του Καρέλλη

Μανόλης Καρέλλης

Τη μνήμη του Μανόλη Καρέλλη τιμά το βράδυ της Δευτέρας στην Ανδρόγεω ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ηρακλείου, θέλοντας να καταδείξει την προσφορά και το έργο του πρώην δημάρχου στα πολιτισμικά πράγματα της πόλης.

Για τον Μανόλη Καρέλλη θα μιλήσει ο στενός συνεργάτης του Κώστας Σχιζάκης.

Ευτυχώς πάντως που επί των ημερών Καρέλλη στη Λότζια δεν ενέπλεκαν τα πολιτιστικά με τα επικοινωνιακά και η παραγωγή έργου ήταν ευκολότερη και χωρίς μανούρες.

 

Πληρώνουν για το σκοτάδι

Δεν μπορούν να το χωνέψουν στις Εργατικές Κατοικίες στους Κουνάβους, που μετρούν κιόλας δέκα χρόνια ζωής, ότι ενώ πληρώνουν δημοτικά τέλη στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, φωτισμό δεν έχουν. Οι βλάβες είναι συνεχείς αλλά μόλις διορθώνονται πέφτει ξανά το σκοτάδι. Όπως λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι «από τους 12 μήνες του χρόνου, φωτισμό έχουμε μόνο ένα»!

 

Ο Παπανδρέου και τα ατυχήματα

ο Γιώργος Παπανδρέου

Ένα θεματάκι με τα ατυχήματα το έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά θα ήταν υπερβολικό να μιλήσουμε για χούι.

Το τελευταίο ατυχές περιστατικό αφορά σε πτώση του μέσα στη Βουλή, στη διάρκεια προχθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όταν υποχώρησε (έσπασε) η καρέκλα στο έδρανο που καθόταν.

Η πτώση του αυτή έφερε στη μνήμη πολλών το προ ετών ατύχημα με το ποδήλατο, όταν έφυγε από το γρανάζι η αλυσίδα.

Επίσης κάποιοι θυμήθηκαν το ατύχημα που είχε με το κανό στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Σκιάθου.

Και κάποιοι άλλοι το χόντρυναν ακόμα περισσότερο για να θυμηθούν μια παλιά επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, όπου στο πλαίσιο της καλής γειτονίας τού έδωσαν να φυτέψει μια ελιά και αυτός τη φύτεψε με τη γλάστρα!

 

Ανέκδοτο

Η δημοτική Αρχή Λαμπρινού, λέει, έχει σύμμαχο ένα καλά οργανωμένο σύστημα παραπλάνησης, παραπληροφόρησης και επηρεασμού της κοινής γνώμης! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Εκτός και αν πρόκειται για κάποιο σύστημα με ανενεργούς δημοσιογράφους, που μας διαφεύγει. Ας κάνουν μια σύγκληση για να δούμε αν έχουν απαρτία. Αλλά εμάς τους… απάτριδες, τι μας νοιάζει;

 

Η πλατεία

Μεγάλες πιένες γνώρισε το Ηράκλειο το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.

Πολλά δρώμενα, περισσότερος κόσμος, μεγαλύτερη συμμετοχή, πρωτόγνωρο κέφι. Πλατείες και πεζόδρομοι στα καλύτερά τους. Όχι όμως όλες οι πλατείες παρά μόνο οι  κεντρικές. Λογικό λοιπόν οι καταστηματάρχες κάποιων άλλων να διαμαρτύρονται, όπως για παράδειγμα της πλατείας Αγίας Αικατερίνης κάτω από τον Άγιο Μηνά, που έμεινε χωρίς αποκριάτικα στολίδια και δρώμενα.

 

Αποκαρδιωτική

Καλός ο χειμερινός τουρισμός, αλλά να μπορείς να τον υποστηρίξεις κιόλας. Η εικόνα στην Αμμουδάρα την προηγούμενη Κυριακή ήταν αποκαρδιωτική. Σκόρπιες παρέες τουριστών, μεγαλύτερων της μέσης ηλικίας, έκαναν τη βόλτα τους μέσα στο ψιλόβροχο και το κρύο. Δεν ξέρω πόσο αισθάνονταν στη φύση, αλλά εγώ σίγουρα αισθανόμουν άβολα που τους έβλεπα να περπατούν δίπλα στον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων και φαίνονταν σαν νάνοι μπροστά στις τσιμινιέρες που κάπνιζαν αρειμανίως…

 

Τα τέλη

Πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κράτους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών έως τα μέσα Ιανουαρίου 2020 εισπράχθηκαν τέλη κυκλοφορίας από 5,86 εκατ. οχήματα τα οποία απέφεραν στο κράτος έσοδα 1,1 δισ. ευρώ.

 

Ρελάνς…

Σαν ρελάνς ακούστηκε και παρουσιάστηκε η είδηση με τον 20χρονο Σύρο που φέρεται να ομολόγησε την κακοποίηση 3χρονου παιδιού στο Κέντρο Προσφύγων, στην Αγία Ελένη Ιωαννίνων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για βιασμό του μικρού αγοριού, που έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κέντρου Φιλοξενίας. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και επιβεβαιώθηκε η κακοποίησή του. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με την είδηση και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπαθώσουν μετά την γκάφα ολκής για το 11μηνο βρέφος, ο θάνατος του οποίου τελικά δεν οφείλεται σε σεξουαλική κακοποίηση από τους γονείς του. Άντε τώρα να μαζευτεί το ρατσιστικό παραλήρημα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει