Το θύμα πήγε στο Αυτόφωρο, αλλά όχι και οι νεαροί μποξέρ

«ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»

3,551

Με εμφανή ακόμα τα σημάδια του βάναυσου ξυλοδαρμού στο σώμα του εμφανίστηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο 46χρονος διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος δέχθηκε άγρια επίθεση  από  δύο νεαρούς μποξέρ επειδή τόλμησε να ζητήσει το λόγο για τον σπασμένο  καθρέφτη του αυτοκινήτου του.

Παρόντες, όπως και την προηγούμενη φορά, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που συμπαρίστανται στον συνάδελφό τους, στέλνοντας μήνυμα παραδειγματικής τιμωρίας όσων ξυλοκοπούν αναίτια και απρόκλητα ανθρώπους που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και σώζουν ζωές.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναβλήθηκε για τις 10 Ιουνίου μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.

Αναφέρθηκε επιπρόσθετα ότι δεν έχει διαβιβαστεί στην Δικαιοσύνη το πόρισμα του ιατροδικαστή για την κατάσταση του διασώστη.

ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Άρης Ροζάκης
Ο συνήγορος του διασώστη Άρης Ροζάκης

Ο εκ των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορίας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Άρης Ροζάκης (χειρίζεται την υπόθεση μαζί με τον συνάδελφό του κ. Νίκο Παπαδαντωνάκη) έκανε λόγο για «δολοφονική επίθεση» σε βάρος του εντολέα τους, ο οποίος εξακολουθεί, όπως είπε, να υφίσταται τις συνέπειες αυτού του αναίτιου και βάναυσου ξυλοδαρμού, κάποιες από αυτές μάλιστα ενδέχεται να είναι μη αναστρέψιμες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει πιθανότητα να μην αποκατασταθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ακοή του.

Ο κ. Ροζάκης υποστήριξε ότι μέχρι και σήμερα ο διασώστης δεν έχει καταλάβει γιατί τον ξυλοκόπησαν με τόση σφοδρότητα ενώ επισήμανε ότι από την πλευρά των κατηγορουμένων δεν έχει ζητηθεί ούτε καν συγγνώμη.

Με αφορμή τη νέα αναβολή της υπόθεσης ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Κρήτης κ. Ανέστης Κιούλπαλης τόνισε ότι αυτά τα περιστατικά πρέπει να αντιμετωπίζονται πιο σοβαρά από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να πηγαίνει στη δουλειά του, να βοηθάει τον συνάνθρωπο του-γιατί αυτή είναι η δουλειά μας-και να βρίσκεται τραυματίας στο νοσοκομείο. Αυτή η πρακτική πρέπει να σταματήσει… χθες. Ας ελπίσουμε ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι για να σταματήσουν οι επιθέσεις σε εκείνους που πάνε να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους».

Ο ίδιος ο διασώστης στην κατάθεση που έδωσε προανακριτικά από το νοσοκομείο είχε αναφέρει ότι φοβήθηκε ακόμα και για τη ζωή του. Είχε μόλις πιάσει βάρδια με μία συνάδελφό του στον σταθμό του ΕΚΑΒ, στην Αλικαρνασσό.

Οι δύο νεαροί μποξέρ που μόλις είχαν αφεθεί από το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου έσπασαν αναίτια τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του και εκείνος ζήτησε το λόγο. Τον σακάτεψαν στο ξύλο και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στο δρόμο όπου τον βρήκε η συνάδελφός του.

«Τους είπα: «Ρε παιδιά τι σας έφταιγε το αμάξι;». Χωρίς να πουν τίποτα, άρχισαν και οι δύο να με χτυπάνε ταυτόχρονα σε όλο μου το σώμα με τα χέρια τους. Με έριξαν κάτω, με κλοτσούσαν δυνατά στο κεφάλι, με πολύ μένος και μίσος.

Δεν μπορούσα να αντιδράσω και φώναζα «σταματήστε, θα με σκοτώσετε» αλλά αυτοί συνέχισαν χωρίς σταματημό να με κλοτσάνε ώσπου έχασα τις αισθήσεις μου. Φοβήθηκα πράγματι ότι θα με σκότωναν. Το μόνο που πρόλαβα να κάνω είναι να αμυνθώ, γρατζουνώντας τον έναν στο πρόσωπο.

Αυτό που θυμάμαι επίσης είναι ότι ο ένας από τους δύο, δεν θυμάμαι ποιος, έκανε λαβές καράτε, τις οποίες γνωρίζω γιατί η γυναίκα μου έχει μαύρη ζώνη. Έπειτα με παράτησαν στον δρόμο αβοήθητο, ώσπου ήρθε η Ελευθερία και με πήγε στο νοσοκομείο”.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα οι κατηγορούμενοι μαζί με άλλους είχαν επιτεθεί αναίτια σε μία παρέα σπουδαστών τους οποίους επίσης χτύπησαν, στο κέντρο του Ηρακλείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει