ΤΕΠ και κοροναϊός στη συνάντηση του Β. Κικίλια με τους διοικητές

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

208

Στην Αθήνα βρέθηκαν χθες όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης αλλά και η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, για να συμμετέχουν στην πρώτη ευρεία σύσκεψη με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη να καλυτερεύσει η λειτουργία των ΤΕΠ, αλλά και να είναι καλά προετοιμασμένα τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κοροναϊού!

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr “οι  εφημερίες ανά τρεις ημέρες, η καλύτερη διασύνδεση των τμημάτων επειγόντων με το ΕΚΑΒ, η ηλεκτρονική καταγραφή των περιστατικών ώστε να τηρείται η σειρά προτεραιότητας, η εξάλειψη των ράντζων, αλλά και η αυτοπρόσωπη παρουσία των διοικητών στα Τμήματα Επειγόντων της ημέρας της εφημερίας του εκάστοτε νοσοκομείου, ήταν στην αιχμή του δόρατος της ομιλίας του υπουργού Υγείας προς τους διοικητές.

Ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε την υποχρέωση που έχουν αναλάβει οι διοικητές, να είναι παρόντες και να δίνουν λύσεις, δίπλα στον πολίτη που αναζητά λύση στο πρόβλημα της υγείας του.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν και θέλουν καλές υπηρεσίες

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους την περίθαλψή τους και θέλουν, όταν βρεθούν σε ανάγκη, το υγειονομικό σύστημα να τους  στηρίξει και να τους προσφέρει πίσω όσα δικαιούνται”.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε μιλώντας προς τους διοικητές ότι θα πρέπει να λάβουν όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγειονομικής προστασίας των ασθενών, όταν διαχειρίζονται ένα ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο.

Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα να υπάρχει επάρκεια σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. Ζήτησε, επίσης, από τους διοικητές να φροντίσουν ώστε το προσωπικό να έχει την απαιτούμενη εκπαίδευση, ώστε να μην γίνουν λάθη.­

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει