Τα “μεγάλα έργα” του Περιφερειακού Συμβουλίου

184

Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, έρχονται προς συζήτηση σήμερα πολλά και σημαντικά θέματα που σχετίζονται με τις υποδομές του νησιού.

Το συμβούλιο πραγματοποιείται στη 1.30 σήμερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, με πλούσια θεματολογία και αρκετές ερωτήσεις προς απάντηση.

Στον βασικό κορμό των θεμάτων που συζητούνται στο πλαίσιο των ερωτήσεων εντάσσονται τα ζητήματα σε σχέση με την επιβολή ή όχι διοδίων στον Βόρειο Οδικό Άξονα, το ζήτημα σύνδεσης της Μεσσαράς με το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι, καθώς κι ένα ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών άμεσης και βραχείας διαχείρισης συνεπειών για θέματα Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται να απασχολήσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Ειδικότερα στο συμβούλιο αναμένεται να συζητηθεί η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, με στόχο το Σώμα να λάβει θέση σε σχέση με το αν επιθυμεί έναν Βόρειο Οδικό Άξονα με διόδια ή όχι.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μερωνιανάκης παράλληλα από την παράταξη «Η Κρήτη μπροστά» έχει καταθέσει ερώτηση σε σχέση με το πώς μπορεί να συνδεθεί το αεροδρόμιο Καστελλίου με τον δρόμο στη Μεσσαρά.

Ο Λευτέρης Κοπάσης επιπρόσθετα έχει καταθέσει ερώτηση σε σχέση με την παρακολούθηση των στόχων του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ηρακλείου Ελένη Πλουμίδη θα εισηγηθεί το ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων, παγετού και έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναμένεται να συζητηθεί επίσης, η έγκριση του ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονιοπτώσεις και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε σχέση με τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Περιφέρειας Κρήτης αναμένεται να συζητηθεί η κατάρτιση του προϋπολογισμού, όπως και η κατάρτιση του προϋπολογισμού για κοινωνικές δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης.

Στα τεχνικά θέματα ακόμα το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ασχοληθεί  επίσης με την εργοταξιακή σήμανση για την επαρχιακή οδό νούμερο 28 στην περιοχή Περιστεράς στον δρόμο Ιεράπετρα – Σητεία, ενώ σε σχέση με τα ευρωπαϊκά προγράμματα αναμένεται  να συζητηθεί η αποδοχή υλοποίησης του νέου ευρωπαϊκού έργου “Mountain Valorization through Interconnectedness and Green Growth” με ακρωνύμιο “MOVING”, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Horizon 2020.

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει