Στο Ενυδρείο Κρήτης ο προκριματικός διαγωνισμός Ρομποτικής

219

Ο προκριματικός διαγωνισμός του πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουάριου, για τρίτη συνεχή χρονιά, στο Ενυδρείο Κρήτης – CRETAquarium.

Στον προκριματικό της Κρήτης θα διαγωνιστούν 18 ομάδες από όλη την Κρήτη και θα σχεδιάσουν με την ομάδα τους τις πόλεις του μέλλοντος, σε μια γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

Ο φετινός διαγωνισμός διαθέτει προκριματικούς αγώνες σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ξάνθη. Από τις ομάδες που συμμετέχουν συνολικά, το 40% από κάθε πόλη θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό τον Μάρτιο του στη Θεσσαλονίκη.

Η 21η σεζόν του FIRST LEGO League για τη φετινή σχολική χρονιά 2019-2020 τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπή Παυλόπουλου, έχει τίτλο «City Shaper» και προσκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να σχεδιάσουν με την ομάδα τους τις πόλεις του μέλλοντος.

Τα παιδιά προβληματίστηκαν, έμαθαν αλλά και βρήκαν καινοτόμες λύσεις για να δημιουργήσουν βιώσιμες, πράσινες και φιλικές προς τον άνθρωπο πόλεις σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες επέλεξαν και έλυσαν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project.

Έχτισαν, δοκίμασαν και πραγματοποίησαν ένα αυτόνομο ρομπότ, για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και την διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά συνεργάστηκαν μεταξύ τους, ανακάλυψαν καινούργια μονοπάτια έρευνας και ενστερνίστηκαν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα, την Κύπρο και χώρες των Βαλκανίων είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT, ενώ στρατηγικός συνεργάτης και συνδιοργανωτής του διαγωνισμού είναι το Ενυδρείο Κρήτης – ThalassoKosmos.

Το Ενυδρείο Κρήτης ενημερώνει ότι λόγω των αυξημένων αναγκών της συγκεκριμένης διοργάνωσης αλλά και για τη διευκόλυνση της πορείας του διαγωνισμού ο επισκέψιμος χώρος του Ενυδρείου θα διαταχθεί ανάλογα με τις ανάγκες του διαγωνισμού.

Ως αποτέλεσμα αυτού η θέαση προς τις δεξαμενές θα είναι περιορισμένη στα σημεία όπου θα διεξάγονται οι αγώνες. Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 12 το μεσημέρι και η τελετή λήξης στις 4.30 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη στους χώρους διεξαγωγής του διαγωνισμού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει