Σφίγγει ο αστυνομικός κλοιός γύρω από το Ασήμι

ΤΑ… ΦΛΟΓΕΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ “ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ”!

3,405

Εικοσιτετράωρη είναι η παρουσία της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Ασημίου, όπου λίγα 24ωρα πριν είχαν εκτυλιχθεί σκηνές “φαρ ουέστ” με ανταλλαγή πυροβολισμών μέρα μεσημέρι.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ αυτή τη φορά ήρθαν για να μείνουν, όπως έλεγαν στελέχη της, τα οποία μετά από συνεχείς ελέγχους έχουν καταφέρει να περάσουν το μήνυμα ότι πλέον η κατάσταση θα αλλάξει είτε το θέλουν ορισμένοι είτε όχι.

Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου που αναστάτωσαν τους κατοίκους έχουν καταλάβει ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει και δεν μπορούν να αναστατώνουν και να θέτουν σε κίνδυνο ένα ολόκληρο χωριό.

Με την πάροδο των ημερών κι αφού παρήλθε το αυτόφωρο και η σύλληψη, στις Διωκτικές Αρχές καταφθάνουν πληροφορίες για διάφορα περιστατικά που είχαν προηγηθεί, αλλά και για τους λόγους που όπλισαν τα μέλη των δύο οικογενειών να μπαλοτάρουν οι μεν τους δε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την ανταλλαγή των πυροβολισμών στο κέντρο του χωριού, είχε προηγηθεί ένα ανάλογο περιστατικό. Συγκεκριμένα, όπως λένε αστυνομικοί, είχε γίνει και πάλι ανταλλαγή πυροβολισμών, χωρίς και τότε να υπάρξουν τραυματισμοί.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι νεαρά άτομα των δύο οικογενειών,  συναντήθηκαν έξω από το Ασήμι και άρχισαν να πυροβολούν ο ένας εναντίον του άλλου. Αστυνομική πηγή ανέφερε στην «Π», ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν καταγγέλθηκε ποτέ, ωστόσο έφτασε στα αφτιά των Αρχών.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι οι λόγοι που ώθησαν τις δύο πλευρές να στρέφεται η μία εναντίον της άλλης. Αστυνομικός που ρωτήθηκε είπε στην «Π», ότι υπάρχουν πληροφορίες, όμως υπάρχουν και αμφιβολίες για το εάν τα όσα έγιναν γνωστά στην Αστυνομία είναι και η απόλυτη αλήθεια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι σχέσεις τους διαταράχθηκαν όταν ένας εκ των πρωταγωνιστών πληροφορήθηκε για κάποια μηνύματα στο κινητό και στο facebook συγγενικού του προσώπου. Αυτά τα μηνύματα ενόχλησαν τον ένα εκ των δύο «πιστολέρο».

Η εξήγηση αυτή φαίνεται, όπως έλεγαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, να έχει σχέση με την πραγματικότητα, λόγω και της παρουσίας συγκεκριμένου ατόμου μπροστά στο επεισόδιο. Ωστόσο, οι Αρχές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο οι διαφορές τους να είναι άλλες από εκείνες που έχουν γίνει γνωστές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει