Ο Ρουσσέτος εκθέτει με μηνύματα κριτικά και… κρητικά

ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

227

Η ελληνική μυθολογία, η  ιστορία, το παρελθόν και το παρόν είναι οι πηγές έμπνευσης για τον γνωστό κρητικό ζωγράφο Ρουσσέτος  Παναγιωτάκη, έργα του οποίου θα φιλοξενηθούν από σήμερα στην Πινακοθήκη της Βασιλικής του Αγ. Μάρκου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 6 το απόγευμα (Βασιλική Αγ. Μάρκου) με ώρες λειτουργίας καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00, ενώ το Σάββατο 09:00 έως 14:00, Κυριακή κλειστά.

Στην έκθεση που γίνεται με την   στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα εκτεθούν 50 έργα του γνωστού ζωγράφου, τα οποία το κοινό θα μπορεί να δεί έως τις 10 Μαρτίου.

«H Περιφέρεια Κρήτης – τόνισε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης – με ιδιαίτερη χαρά μετέχει στη διοργάνωση αυτής της σπουδαίας έκθεσης, του μεγάλου καλλιτέχνη Ρουσσέτου Παναγιωτάκη, γιατί πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει συμβάλει ουσιαστικά στην εξέλιξη του σύγχρονου Κρητικού πολιτισμού.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή να συνεργαζόμαστε μαζί του και θέλουμε δείξουμε στους Κρητικούς ότι η Κρήτη καλλιτεχνικά είναι «ζωντανή» και συνεχίζει να δημιουργεί. Προσκαλούμε τους πολίτες, στα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου για να θαυμάσουν τα νέα έργα του ζωγράφου».

Από την πλευρά του ο καλλιτέχνης Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Ήθελα πάντα να φτιάχνω ζωγραφικά έργα κατανοητά από όλους τους Έλληνες ιδιαίτερα τους Κρητικούς, που είναι εμπνευσμένα από την μυθολογία, την ιστορία της Κρήτης, όπως επίσης από το παρελθόν και το παρόν. Παράλληλα όμως κάνοντας έτσι μία οπισθοδρόμηση, βλέπουμε εντελώς σουρεαλιστικά και το σήμερα.

Όλα είναι σε μία αντιπαράθεση μεταξύ τους και προσπαθώ να «κεντρίσω» το ενδιαφέρον για την κάθε ιστορία. Μέσα από τα έργα μου πιστεύω ότι μεταφέρω κάποια μηνύματα  κρητικά και κριτικά, αλλά και κρίνοντας πάντα τα γεγονότα όπως τα βλέπει σήμερα ένας σύγχρονος άνθρωπος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει