ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

613

Οι αποκαλύψεις του Φοίβου

Να μια ωραία είδηση! Στις 19 Μαρτίου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Φοίβου Ιωαννίδη “Μια ζωή γεμάτη” από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Το βιβλίο, που έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Ιωαννίδης,  αναφέρεται και με αποκαλύψεις στην περιπετειώδη ζωή του, από την Κατοχή με το συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας του πατέρα του, τα  πρώτα μεταπολεμικά μαθητικά χρόνια στο Κολέγιο Αθηνών και στο Λύκειο Κοραής, περνώντας από μαρτυρίες για τη φοιτητική ζωή στην Αθήνα του ‘50, ώσπου το πεπρωμένο της πολιτικής τον ξαναβρίσκει με τη στράτευση στον πρώτο και δεύτερο ανένδοτο αγώνα και τη γνωριμία με το Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Φυσικά, ένα μεγάλο κεφάλαιο αφορά την αντίσταση στη Χούντα και τις φυλακές, όπου εκτός από την πολιτική έχουν ενδιαφέρον και οι μαρτυρίες από τη ζωή των ποινικών κρατουμένων.

Έπονται οι εμπειρίες της Μεταπολίτευσης, όπου μετά από αποτυχημένες πολιτικές περιπέτειες δικηγορεί στην Κρήτη, κυρίως σε βαριές ποινικές υποθέσεις με βεντέτες.

Μετά η επιστροφή στην πολιτική, με την ανάληψη το 1987 της διοίκησης του ΙΚΑ, η είσοδος στη Βουλή το τρικυμιώδες 1989, και η προσπάθεια μετά το 1993 των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σημίτη να εκσυγχρονιστεί η χώρα.

Και φυσικά υπάρχουν και διάσπαρτες   διηγήσεις για τη γνωριμία με σημαντικούς ανθρώπους, από τη Μπέλλου και τοΝ Θεοδωράκη ως τον Γκύντερ Γκρας, χωρίς να παραλείπεται η δίκη της 17 Ν. Το περιμένουμε με ενδιαφέρον.

 

Η καρέκλα του προέδρου

ο Μηνάς ΠαπαδάκηςΗ στήλη δεν έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με τους… προέδρους- και δη στο λιμάνι!- όσο είναι αυτοί στην καρέκλα τους! Το αυτό ισχύει και για τη σημερινή διοίκηση του ΟΛΗ που θα κριθεί εκ του αποτελέσματος και θα κρίνεται και κάθε μέρα!

Αλλά κάποιες καλές κουβέντες τώρα που είναι… αρχή πρέπει να τις λέμε! Όπως ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος προχώρησε σε μια κίνηση με συμβολισμό:  Παρήγγειλε νέα καρέκλα για το γραφείο του, αφού η παλιά είχε σχεδόν χαλάσει και την πλήρωσε από την τσέπη του!

Μαθαίνω επίσης ότι ο Μηνάς Παπαδάκης πρώτος πάει το πρωί στα γραφεία και τελευταίος φεύγει, ενώ ήδη έχει προγραμματίσει σειρά επαφών στο εξωτερικό με θέμα την κρουαζιέρα, συμμετέχοντας με στελέχη του Οργανισμού τόσο στη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου, που θα γίνει το Πάσχα στο Μαϊάμι, όσο και στην τριήμερη συνάντηση στη Βαρκελώνη τέλος του Μαρτίου με θέμα τα λιμάνια και την κρουαζιέρα, δηλώνοντας ότι θα πάει οπουδήποτε και όσες φορές χρειαστεί για να προβάλει το λιμάνι και να φέρει πλοία και δουλειές στο Ηράκλειο. Μακάρι!

 

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο  ο Κώστας ΣημίτηςΠαρών μόνο ο ένας

Και να λοιπόν που ο Κώστας Σημίτης είπε το “ναι” και θα είναι ομιλητής στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής για τη σοσιαλδημοκρατία, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 14 και 15 Μαρτίου. Στηρίζει έτσι επί της ουσίας τη Φώφη Γεννηματά.

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού  θα είναι αφιερωμένη και σε στρατηγικά θέματα για τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία.

Η ομιλία του Κώστα Σημίτη είναι μία από τις ελάχιστες ομιλίες –πέραν αυτής της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής-  που θα πραγματοποιηθούν στην ολομέλεια της Συνδιάσκεψης, καθώς αμέσως το σώμα θα χωριστεί σε έξι θεματικές ενότητες, όπως έχει από την αρχή αποφασιστεί.

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν υπάρχει πλέον δίαυλος επικοινωνίας, ενώ με απόφαση της επικεφαλής του κόμματος, δεν προχώρησαν οι επαφές με πρώην στελέχη του χώρου, όπως π.χ. την Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να κληθούν ως ομιλητές σε πάνελ της Συνδιάσκεψης.

Στην ολομέλεια προβλέπεται να μιλήσει και ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρώην πρωθυπουργός, ενώ ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης έχει οριστεί ως ομιλητής στη θεματική ενότητα για την κλιματική αλλαγή, που αποτελεί ένα από τα έξι πάνελ της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τηρώντας το μορατόριουμ που υπάρχει με τη Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να περιοριστεί στην ομιλία του στο μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής και να μην επεκταθεί σε πολιτική αντιπαράθεση ή σε αιχμές κατά της ηγεσίας.

 

η δολοφονία του πρωθυπουργού της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε το 1986

Θα βρουν επιτέλους τον δολοφόνο;

Λέτε να μπει ένα τέλος σε μια σειρά από συνωμοσίες που πυροδότησε η δολοφονία του πρωθυπουργού της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε το 1986; Αυτό τουλάχιστον επιχειρούν οι Αρχές της χώρας, που εκτιμούν ότι βρίσκονται κοντά στη διαλεύκανση του εγκλήματος που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο επικεφαλής των ερευνών Κρίστερ Πέτερσον αποκάλυψε ότι βρίσκεται κοντά είτε στην άσκηση διώξεων είτε στο τελειωτικό κλείσιμο της υπόθεσης, λόγω του θανάτου του υπόπτου.

Ο Ούλοφ Πάλμε (που υπήρξε μεγάλος φίλος της Ελλάδας και της Κρήτης) δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 1986 στη Στοκχόλμη, μετά από έξοδο με τη σύζυγό του στον κινηματογράφο. Η μη διαλεύκανση του εγκλήματος έχει προκαλέσει ενόχληση και τύψεις στην κοινή γνώμη.

 

Προσπαθεί για στοιχεία

…Χθες ο επικεφαλής των ερευνών Κρίστερ Πέτερσον (Krister Paetersson) αναμόχλευσε τις ελπίδες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, δηλώνοντας πως βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση των ερευνών.

«Πλέον εργαζόμαστε σε οδούς που είναι πολύ ενδιαφέρουσες και στόχος μου είναι μέσα στο πρώτο μισό του 2020 να είμαστε σε θέση να λάβουμε μία απόφαση για το εάν θα πρέπει να ασκήσουμε διώξεις»τόνισε ο Πέτερσον μιλώντας στην εκπομπή «Το έγκλημα της εβδομάδας» της σουηδικής τηλεόρασης.

«Εξακολουθώ να αισθάνομαι βέβαιος ότι θα είμαστε ικανοί να παρουσιάσουμε τι έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 1986. Τι συνέβη τη στιγμή της δολοφονίας και ποιος ήταν υπεύθυνος» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Πέτερσον ωστόσο «τα γύρισε» λίγο και εξήγησε πως η έρευνα ενδέχεται να κλείσει χωρίς να ασκηθούν διώξεις. Τούτο θα συμβεί εάν αποδειχθεί πως ο ύποπτος για τη δολοφονία του Πάλμε έχει αποβιώσει ήδη.

 

Αποχώρησε η διακομματική ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟΑποχώρησαν οι Έλληνες

Την έντονη διαφωνία τους με το «ψευδοσύμφωνο» Τουρκίας -Λιβύης εξέφρασε η διακομματική ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο των εργασιών της Κοινής Συνεδρίασης των Επιτροπών Πολιτικών Υποθέσεων, Άμυνας και Ασφάλειας, Οικονομικών και Ασφάλειας του Οργανισμού, που διεξήχθησαν στην έδρα του, στις Βρυξέλλες, κατά το διάστημα 17-19 Φεβρουαρίου 2020.

Οι βουλευτές που μετείχαν στην αποστολή Μαριέττα Γιαννάκου, Μανούσος Βολουδάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάριος Κάτσης και Ανδρέας Λοβέρδος σε κοινή τους δήλωση τόνισαν: «Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ως Ελληνική Αντιπροσωπεία θέσαμε με έμφαση το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μετά από τοποθέτηση του πρεσβευτή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, ο προεδρεύων των εργασιών συστηματικά μας διέκοπτε στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις μας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των θέσεών μας.

Αφού έστω και διακοπτόμενοι ολοκληρώσαμε τις τοποθετήσεις μας, η αντιπροσωπεία μας αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τη στάση του προεδρεύοντος».

 

@patris
Μεγάλη μάχη σήμερα. Οι vegan παρακαλούνται να αποχωρήσουν.
Akis

 

Ασυγκράτητος Άδωνις

Ξεφεύγει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας χθες  στο MEGA Channel, ισχυρίστηκε ότι το «μαύρο» στο τηλεοπτικό κανάλι οφείλεται στην αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να το ελέγξει.

«Το MEGA το έκλεισε ο Τσίπρας γιατί δεν μπορούσε να το ελέγξει» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  στον απόηχο της τοποθέτησης Τσίπρα για τους «αρμούς της εξουσίας».

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρεί σε διευκρινίσεις μετά τον σάλο που προκλήθηκε. «Το κλείσιμο ήταν από τους κεντρικούς προεκλογικούς στόχους του Τσίπρα.

Θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σκουρλέτης έλεγαν ότι εάν εκλεγούν, θα το κλείσουν. Και το έκλεισαν. Είναι μια νίκη της Δημοκρατίας ότι άνοιξε εκ νέου το MEGA. Το ότι το MEGA εκπέμπει είναι ένα χαστούκι προσωπικά στον Τσίπρα» ανέφερε με νόημα ο κ. Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Διάφοροι οπαδοί του ολοκληρωτισμού, όπως οι του ΣΥΡΙΖΑ και τύποι σαν τον Τσίπρα που θέλουν να ελέγξουν τους “αρμούς της εξουσίας”, εξυφαίνουν τρόπους για να κλείσουν ένα κανάλι. Αλλά η Δημοκρατία έχει τρόπους να αντιδράσει και να ανοίξει το κανάλι».

 

Η Μαρία Κοζυράκη

Αναλαμβάνει τα δάση

Διακομματική, συναινετική και ικανή η Μαρία! Συντονίστρια για την προώθηση πρωτοβουλιών και δράσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα θέματα δασικής πολιτικής ορίστηκε η Μαρία Κοζυράκη, με απόφαση του υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Η κ. Κοζυράκη θα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων και θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της ως συντονίστρια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο. Είναι η δουλειά της αυτή. Η  νέα συντονίστρια είναι δασολόγος. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού από το Heriot Watt University του Εδιμβούργου και διδακτορικού από τη Σχολή Γεωπονίας του ΑΠΘ.

 

Τα σενάρια του ανασχηματισμού

Όχι πως δεν το ξέραμε. Εισηγήσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δέχεται λοιπόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τρία είναι τα σενάρια:

-To πρώτο αφορά το φθινόπωρο του 2020 με τα υπερ να είναι ο αιφνιδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ, η καλή δημοσκοπική εικόνα, ψηφοδέλτια με λίστα και το “κάψιμο” της απλή αναλογικής. Ωστόσο έχει και κατά, καθώς υπάρχει το ρίσκο της απλή αναλογικής, η αιτιολογία πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και το προσφυγικό που δεν είναι σίγουρο πώς θα εξελιχθεί μέσα στο καλοκαίρι.

-Το δεύτερο αφορά το 2021 με τα υπέρ να είναι η οικονομία καθώς θεωρείται ότι θα έχουμε πάρει τα πλεονάσματα και η μικρή κυβερνητική φθορά. Τα κατά αυτού του σεναρίου είναι οι διπλές κάλπες και η μη έγκαιρη απόδοση των μεταρρυθμίσεων.

-Το τρίτο σενάριο, το οποίο επιθυμεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι να κλειστεί τετραετία και να γίνουν εκλογές το 2023, ώστε να δείξει συνέπεια σε αυτό που έχει πει, να υπάρξει ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος. Ωστόσο, τα κατά αυτού του σεναρίου είναι η κυβερνητική φθορά και οι απρόβλεπτες εξελίξεις.

 

ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Τι λέει για το ευρώ ο Λαφαζάνης

Είπαμε ότι είναι ενδιαφέρον το βιβλίο που γράφει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για τα  δραματικά γεγονότα που σημάδεψαν το 2015, τότε που η κυβέρνηση Τσίπρα αναζητούσε τρόπους χρηματοδότησης. Ο Βηματοδότης έχει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του, αυτό για το… Νομισματοκοπείο:

«Ολη αυτή η ιστορία με το δήθεν ριφιφί στο Νομισματοκοπείο δεν υπάρχει. Την επινόησε ο Τσίπρας και τη διέδωσε για να με συκοφαντήσει. Η πραγματική ιστορία είναι ότι στις συζητήσεις που είχαμε για έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο Τσίπρας έλεγε πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για να φύγουμε από την ευρωζώνη. Δεν υπάρχει, έλεγε, η δυνατότητα, δεν υπήρχε η κατάλληλη προετοιμασία.

Εάν πάμε στη δραχμή η Ελλάδα σε δύο εβδομάδες πέθανε. Σε δύο εβδομάδες, επέμενε ο Τσίπρας, δεν θα βρίσκαμε στα ΑΤΜ ούτε ένα ευρώ. Αυτά μου έλεγε ο τότε πρωθυπουργός.

Και τότε εγώ πρότεινα: Να κατάσχουμε μέρος των 22 δισ. ευρώ που υπάρχουν αποθηκευμένα στο Δίκτυο της Τράπεζας της Ελλάδος, σε όλα δηλαδή τα υποκαταστήματα της ΤτΕ. Σαν έκτακτο μέτρο, ώστε να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα».

 

 

Ποια ήταν η πρότασή του

…Και συνεχίζει: «Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για να αντιμετωπίσουν τη ρευστότητα έφεραν στην Ελλάδα χρήματα με μεταγωγικά αεροσκάφη. Ενώ εμείς είχαμε τα χρήματα εδώ στην Ελλάδα, ώστε να μην ξαναχρειαστεί να τα φέρουμε με μεταγωγικά αεροσκάφη…».

«Η πρότασή μου ήταν να πάρουμε αυτά τα λεφτά που υπήρχαν σε ποικίλα χαρτονομίσματα, ώστε να τα χρησιμοποιούσαμε ως γέφυρα για να περάσουμε στο εθνικό νόμισμα. Τι ανοησίες ήταν αυτές που έλεγαν ότι ήθελα να κάνω ριφιφί στο Νομισματοκοπείο.

Στο Νομισματοκοπείο δεν υπήρχαν λεφτά. Έπρεπε, για να βρούμε λεφτά να φτιάξουμε μήτρες και να τυπώσουμε. Αλλά τέτοια πράγματα δεν γίνονταν. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών αγνοούσαν ότι υπήρχαν στην ΤτΕ αυτά τα χρήματα και εν συνεχεία για να με συκοφαντήσουν είπαν ότι πήγα να κάνω ριφιφί στο Νομισματοκοπείο».

 

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε  στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr. Sultan Ahmed Al Jaber

Ζητούνται… επενδύσεις

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες  το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr. Sultan Ahmed Al Jaber. Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε την πραγματοποίηση του Φόρουμ Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας, τονίζοντας ότι αποτελεί εξαιρετική βάση για την αμοιβαία επωφελή οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων και την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

 

Μία ασθενής, που υπεβλήθη σε επέμβαση στον εγκέφαλο σε νοσοκομείο του Λονδίνου, έπαιζε βιολί καθ’ όλη τη διάρκεια της εγχείρησης

Έπαιζε βιολί στο χειρουργείο!

Πού θα φτάσει η επιστήμη; Πού θα τερματίσει η τεχνολογία; Μία ασθενής, που υπεβλήθη σε επέμβαση στον εγκέφαλο σε νοσοκομείο του Λονδίνου, έπαιζε βιολί καθ’ όλη τη διάρκεια της εγχείρησης, προκειμένου οι χειρουργοί να εντοπίσουν την ακριβή ζώνη της επέμβασης και να διατηρήσουν την ικανότητά της να κινεί το αριστερό της χέρι και να μην χρειασθεί να εγκαταλείψει το πάθος της για τη μουσική.

Η 53χρονη Ντάγκμαρ Τέρνερ, πρώην σύμβουλος επιχειρήσεων από τη νήσο Γουάιτ, έπαιζε βιολί καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης για την αφαίρεση του όγκου στον εμπρόσθιο λοβό—μία περιοχή που ελέγχει την ακρίβεια των κινήσεων στο αριστερό της χέρι, ανακοίνωσε το νοσοκομείο Κινγκ’ς Κόλετζ του Λονδίνου.

Οι χειρουργοί χρησιμοποίησαν μία τεχνική που τους επιτρέπει να εντοπίζουν με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο τις ζώνες του εγκεφάλου που ευθύνονται για την κίνηση των χεριών, έτσι ώστε αυτή να μην επηρεασθεί από την αφαίρεση του όγκου. Ο καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Κίνγκς Κόλετζ, Κεϊούμαρς Ασκάν πρότεινε να χαρτογραφηθεί πρώτα ο εγκέφαλός της Τέρνερ, κατόπιν να ανοίξουν το κρανίο και να την αφήσουν να παίζει κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης του όγκου.

 

Πατριώτης

Πιο… πατριώτης πεθαίνεις. Σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, επιχειρώντας να αναδείξει τον πατριωτισμό του, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το βράδυ της 15ης Ιουλίου του 2016 προτάθηκε να διαφύγει στην Ελλάδα, όμως εκείνος αρνήθηκε.

«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα “εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω”» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των βουλευτών του κόμματός του και όσων παρακολουθούσαν την ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας.

 

Uber alles!

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ηγέτης μακράς πνοής. Αυτόφωτος. Ήρθε σχεδόν από το πουθενά να αναλάβει στις πλάτες του όλη την αμαρτία της μεταπολίτευσης.

Ισορροπιστής πολιτικός, κατάφερε να περάσει τη χώρα από συμπληγάδες που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να μας έχουν φτάσει μέχρι και σε εμφύλια διαμάχη, ενώ εκείνος κατάφερε –στηριζόμενος βέβαια στις πλάτες και τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων– να πληρώσουμε το λιγότερο δυνατό για το μάρμαρο 40 και πλέον ετών… Τσίπρας Uber alles»!

Ποιος τα έγραψε αυτά; Μα ο Απόστολος Γκλέτσος!

 

Ανακούφιση

Μεγάλη ανακούφιση για τους αγρότες η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, η οποία ξεκινά από σήμερα, δύο μήνες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι!

Στην Ένωση Ηρακλείου είναι πανέτοιμοι για την εξυπηρέτηση του κοινού. Άντε να το δούμε.

 

Ανάποδες

Πήρε ανάποδες ο Κεγκέρογλου: «Κατήγγειλε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση της δαπάνης για συντάξεις το 2020 κατά 200 εκατ. αλλά κάνει ότι δεν ξέρει ότι αυτό οφείλεται στον νόμο Κατρούγκαλου!» ανέφερε. Έτσι είναι, σύντροφοι;

 

Μέγκενη

Τελικά η Τουρκία… οικονομικά θα την πατήσει, μου φαίνεται. Η λίρα υποφέρει και μαζί της νοσεί και ολόκληρη η τουρκική οικονομία, ενώ οι φήμες για νέο πραξικόπημα στη χώρα οργιάζουν. Χθες σε μια αγωνιώδη προσπάθεια σωτήριας παρέμβασης, η κεντρική τράπεζα προέβη σε μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, τα οποία διαμορφώνονται πλέον στο 10,75%, από το 11,25%.

Ωστόσο, οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις στο νομισματικό πεδίο μόνο πτώσεις έχουν επιφέρει και, φυσικά, την επακόλουθη προσπάθεια στήριξης με αθρόες πωλήσεις συναλλάγματος.

Παράλληλα, τα funds στοιχηματίζουν με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ότι η κατρακύλα της λίρας μόλις αρχίζει, σύμφωνα με το Bloomberg. 500 εκατομμύρια δολάρια άλλαξαν χέρια αφότου η ισοτιμία της λίρας έσπασε το όριο του 6, σύμφωνα με στοιχεία της Depot Trust & Clearing Corporation.

Το συγκεκριμένο «στοίχημα» θα κερδηθεί για τον επενδυτή που το έβαλε αν η λίρα υποτιμηθεί μεταξύ 6,5 και 7,3 ανά δολάριο μέχρι τις 7 Αυγούστου – ενδεχομένως πέρα και από το χαμηλό ρεκόρ του 7,2362.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει