“Συναγερμός” για Αλβανό που εξαφανίστηκε στα Σφακιά

217
Ο νεαρός Αλβανός με το όνομα Martin Ndoj που έχει εξαφανιστεί
Ο νεαρός Αλβανός που έχει εξαφανιστεί

Με προσοχή ερευνάται η καταγγελία που έκανε ένας νεαρός Αλβανός, ο οποίος κατήγγειλε στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη την εξαφάνιση του αδερφού του, εκφράζοντας παράλληλα φόβους ότι έχει δολοφονηθεί.

Αυτό που λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι ο νεαρός αλλοδαπός εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2017 και η καταγγελία στις Αρχές από τον συγγενή του έγινε σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά.

«Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση διερευνάται, καθώς η δικογραφία που σχηματίστηκε επιστράφηκε από τον εισαγγελέα στην αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση».

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από ρεπορτάζ του flashnews.gr. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο νεαρός Αλβανός με το όνομα Martin Ndoj, ο οποίος διέμενε και εργαζόταν στο Φραγκοκάστελλο Σφακίων, έχει εξαφανιστεί από τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου του 2017.

Ήταν η τελευταία φορά τότε που ο Martin, γνωστός στο Φραγκοκάστελλο και ως “Χρήστος”, μίλησε με τον αδερφό του Augustin ο οποίος εξιστορεί στο Flashnews.gr τι έχει συμβεί, κάνοντας λόγο για αρπαγή και δολοφονία του αδερφού του.

Σύμφωνα με τον Augustin, την τελευταία μέρα που είχε μιλήσει με τον 26χρονο τότε αδερφό του στο τηλέφωνο, του είχε πει ταραγμένος ότι είχε μαλώσει με τον συγκάτοικό του, επίσης υπήκοο Αλβανίας, γιατί ο Martin είχε δανείσει ένα σημαντικό ποσό στον συγκάτοικο και εκείνος δεν το είχε επιστρέψει ποτέ. Όπως υποστηρίζει ο Αugustin, ο αδερφός του σε εκείνο το τηλεφώνημα τού είχε πει ότι ο συγκάτοικός του χρησιμοποιούσε τα λεφτά σε τζόγο και ότι ασχολείτο με παράνομες δραστηριότητες.

Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία. Από τότε ο Martin δεν ξαναέδωσε κανένα σημείο ζωής, παρόλο που μέχρι τότε επικοινωνούσε συχνά με τον αδερφό του. Οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας κι αν έγινε έπεσε στο κενό, καθώς το τηλέφωνο ήταν κλειστό και το messenger απενεργοποιημένο.

Για τον λόγο αυτό, ο Augustin τηλεφώνησε στα τέλη Σεπτέμβρη στον συγκάτοικο του αδερφού του για να τον ρωτήσει τι είχε συμβεί και δεν μπορούσε να βρει τον Martin. O συγκάτοικός του είπε ότι ο αδερφός του είχε συλληφθεί στο Ρέθυμνο.

Ο Augustin επικοινώνησε με έναν ξάδερφό του στο Ρέθυμνο ο οποίος πήγε στην αστυνομία και ρώτησε αν είχε συλληφθεί ο Martin Ndoj παίρνοντας την απάντηση ότι κανείς με αυτό το όνομα δεν έχει συλληφθεί.

Μόλις ο Augustin το είπε αυτό στον συγκάτοικο κατηγορώντας τον ότι του είπε ψέματα, ο συγκάτοικος επέμεινε ότι ο αδερφός του είχε συλληφθεί, απλώς είχε δώσει ψεύτικο όνομα στις Αρχές. Όταν τον ρώτησε πού βρίσκονταν τα έγγραφα του αδερφού του, ο συγκάτοικος υποστήριξε ότι δεν ήξερε γιατί δεν έμεναν μαζί τους τελευταίους 2 μήνες πριν εξαφανιστεί.

(Σε μεταγενέστερο χρόνο, ωστόσο ο συγκάτοικος είπε στον Augustin ότι τα έγγραφα, διαβατήριο, ταυτότητα και κάρτα ανάληψης, τα είχε πετάξει στα σκουπίδια, γιατί φοβόταν ότι η αστυνομία θα συνελάμβανε και τον ίδιο για εμπλοκή του στην υπόθεση που είχε οδηγήσει τον Μartin στην υποτιθέμενη σύλληψη).

Το γεγονός ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή της εξαφάνισης κάνει δύσκολη τη στοιχειοθέτηση και εξιχνίαση της υπόθεσης, για την οποία διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και έχει προχωρήσει και σε σχηματισμό δικογραφίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει