Ο “Σαράφης” δεν πήγε στο ραντεβού της ΓΑΔΑ

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

123

Άφαντος παραμένει ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης». Η αντιπροσωπεία της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης ανέμενε τον μάρτυρα στη ΓΑΔΑ περισσότερες από τρεις ώρες.  Ο μάρτυρας δεν προσήλθε, διατάχθηκε ένταλμα βίαιης προσαγωγής, που δεν κατέστη εφικτό να εκτελεστεί.

«Απόλυτος υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι ο κ. Μητσοτάκης, που συνειδητά δίνει εντολή για αυτήν την ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον κ. Σαμαρά, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας.

Αναφέρει ακόμα ότι «όσα πρωτοφανή συμβαίνουν αυτές τις ώρες με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis φανερώνουν πόσο υποκριτική ήταν όλη η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης και μέρους των ΜΜΕ για όσα είπα προχθές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «ο κύριος “Μάξιμος Σαράφης” δεν κατέστησε τον εαυτό του διαθέσιμο στις αρχές, άρα παραβίασε τον Ποινικό Κώδικα και τα προνόμια που του παρέχονταν μέσω του προγράμματος προστασίας μαρτύρων.

Η αποκάλυψη της ταυτότητάς του είναι ζήτημα ωρών από την εισαγγελία για τα περαιτέρω. Και τότε, ένας άνθρωπος προφανώς πολύ γνωστός στην αγορά του φαρμάκου, θα εμφανιστεί και ποιος τον έβαλε να πει όλες αυτές τις τρίχες».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis «σκευωρία ανθρώπων οι οποίοι με άρρωστο τρόπο, κατά τη γνώμη μου, προσπάθησαν να καταλύσουν την Ελληνική Δημοκρατία», και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «στα δικαστήρια θα λάβω την ικανοποίηση που αξίζει σε ένα κράτος δικαίου». «Κι αυτοί οι άνθρωποι θα ακούσουν και την ποινή τους, η οποία θα είναι και βαριά, διότι πρόκειται για προδοσία κατά του πολιτεύματος.

Να δούμε και ποιοι είναι οι ενεχόμενοι, γιατί δεν είναι μόνο ο κ. Παπαγγελόπουλος» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Εξερχόμενος της ΓΑΔΑ, ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «ο μάρτυρας δεν προσήλθε, μας ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να εξεταστεί, γιατί θα εξεταστεί μόνο με τον τρόπο που ο ίδιος θέλει».

Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε ότι «σήμερα μπορεί να μην εμφανίστηκε ο προστατευόμενος μάρτυρας, όμως αποκαλύφθηκαν οι προστάτες του». Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, δήλωσε ότι «η διαδικασία αυτή καταντάει παρωδία». Ο εισηγητής της Ελληνική Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, ανέφερε: «Εμείς είμαστε εναντίον αυτής της διαδικασίας. Συμμετέχουμε ως παρατηρητές».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει