Στη Φινλανδία το Ευρωπαϊκό Σχολείο

223

Στο Ίβαλο της Φινλανδίας, που βρίσκεται μέσα στον Αρκτικό κύκλο, ταξίδεψε αντιπροσωπεία από τρεις εκπαιδευτικούς και πέντε μαθητές/τριες του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA229 με τίτλο“ E QUINDI USCIMMO A RIVEDER LE STELLE”.

Το πρόγραμμα έχει θέμα την αστρονομία και συμμετέχουν συνολικά πέντε σχολεία από τις χώρες Ελλάδα, Φινλανδία, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία.

Στη Φινλανδία το Ευρωπαϊκό Σχολείο

Για τέσσερις ημέρες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από τις πέντε χώρες παρακολούθησαν πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές δράσεις και θεατρικά δρώμενα σχετικά με το ηλιακό μας σύστημα.

Επίσης η κάθε χώρα παρουσίασε τα αποτελέσματα από τις δράσεις και τις ερευνητικές εργασίες που είχε εκτελέσει η καθεμία στον τόπο της. Τέλος, ήρθαν σε επαφή με την ιδιαίτερη φύση, παρατήρησαν το φαινόμενο του βορείου σέλαος και γνώρισαν τον τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των γηγενών Σάμι της Λαπωνίας.

Στη Φινλανδία το Ευρωπαϊκό Σχολείο

Η επόμενη κινητικότητα του προγράμματος έχει προγραμματιστεί για το Λονδίνο με νέες ενδιαφέρουσες δράσεις και εμπειρίες από τον κόσμο της Αστρονομίας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ήταν οι Κωνσταντίνα Μπατάλα (Δ/ντρια ΣΕΠ), Βασίλης Γαργανουράκης (συντονιστής Παιδαγωγικής Ομάδας) και Δημήτρης Καραογλανίδης (μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει