Προσλήψεις 83 μόνιμων γιατρών στην Κρήτη

442

Ογδοντα τρείς μόνιμοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων προσλαμβάνονται στα νοσοκομεία της Κρήτης. Από αυτούς οι 35 θα προσληφθούν στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο.

Στο ΠΑΓΝΗ

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου θα καλυφθούν θέσεις ψυχιάτρων, αναισθησιολογίας, παθολογικής-ανατομικής, ουρολογίας, οδοντιατρικής, δερματολογίας-αφροδισιολογίας, πνευμονολογίας-φυματιολογίας, ΩΡΛ, στοματικής-γναθοπροσωπικής χειρουργικής, εσωτερικής παθολογίας, ακτινολογίας, αιματολογίας ή ιατρικής βιοπαθολογίας, εργαστηριακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας και νευρολογίας.

Στο Βενιζέλειο

Στο Βενιζέλειο θα καλυφθούν θέσεις εσωτερικής παθολογίας, αναισθησιολογίας, παιδιατρικής με εμπειρία στην παιδογαστρεντερολογία, καρδιολογίας, παθολογικής ογκολογίας, ενδοκρινολογίας, οδοντιατρικής, ακτινολογίας, αιματολογίας ή εσωτερικής παθολογίας ή παιδιατρικής (για την Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας), ορθοπαιδικής και τραυματιολογίας, αιματολογίας ή ιατρικής βιοπαθολογίας-εργαστηριακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας, ψυχιατρικής, πυρηνικής ιατρικής, πνευμονολογίας- φυματιολογίας, χειρουργικής, μαιευτικής-γυναικολογίας.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

«Σε ογδόντα τρεις (83) συνολικά ανέρχονται οι θέσεις των ειδικευμένων ιατρών, κλάδου ΕΣΥ,  η προκήρυξη των οποίων εγκρίθηκε από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Η αύξηση κατά δεκατρείς (13) επιπλέον προσλήψεις ιατρών στην Κρήτη, σε σχέση με την προηγούμενη υπουργική απόφαση που ανακλήθηκε, αποτελεί έκφραση της πολιτικής βούλησης τόσο του Υπουργείου Υγείας, όσο και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης  για τη στελέχωση και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε ασφαλή, δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγειονομική φροντίδα και σε αξιόπιστες υπηρεσίες.

Οι υπό πλήρωση θέσεις αναρτώνται ανά ειδικότητα και βαθμό, για κάθε νοσοκομείο της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, στην ιστοσελίδα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr άρχισε στις 14.2.2020 και λήγει στις 12.00 στις 28 Φεβρουαρίου».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει