“Γάζωσαν” κρεοπωλείο στοχοποιημένου επιχειρηματία

ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

8,077

Ένα αυτοκίνητο που έχει καταγραφεί από μία κάμερα και δείχνει το όχημα  να απομακρύνεται από την περιοχή – χωρίς όμως το βίντεο να είναι ευκρινές- ίσως συνδέεται με την επίθεση με όπλο σε κρεοπωλείο στο Γιόφυρο χθες τα ξημερώματα.

Πρόκειται για μία ακόμα επίθεση που δέχτηκε επιχειρηματίας του Ηρακλείου, η οποία μάλιστα προκάλεσε έντονη κινητοποίηση της Αστυνομίας σε Ηράκλειο και Αθήνα.

Η επίθεση έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Στόχος ήταν η τζαμαρία της επιχείρησης, η οποία δέχτηκε περισσότερες από δέκα σφαίρες, που προκάλεσαν επίσης φθορές στο εσωτερικό του καταστήματος. Ο δράστης χρησιμοποίησε ίσως πιστόλι, υπάρχουν ωστόσο και  αναφορές που κάνουν λόγο και για καλάσνικοφ.

Η υπόθεση διερευνάται από υπηρεσίες της Αστυνομίας, Ασφάλεια και Οργανωμένο Εγκλημα, στελέχη των οποίων προσπαθούν να εντοπίσουν τη διαδρομή του οχήματος που φαίνεται να σχετίζεται με την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, όταν ρωτήθηκε, φέρεται να είπε ότι δεν έχει κάτι συγκεκριμένο υπόψιν του για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το νέο περιστατικό σε βάρος των επιχειρήσεών του.

Η χθεσινή όμως επίθεση εναντίον του συγκεκριμένου επιχειρηματία δεν είναι η μοναδική που έχει απασχολήσει την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τη Δικαιοσύνη.

Πέρυσι τον Δεκέμβριο, δύο φορτηγά οχήματά του καταστράφηκαν από εμπρησμό. Τα οχήματα (ψυγεία) ήταν σταθμευμένα στην περιοχή των Μοιρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχει προκύψει ο δράστης ή οι δράστες του διπλού εμπρησμού.

Παλαιότερα και συγκεκριμένα στα τέλη του 2006, κρεοπωλείο του επιχειρηματία είχε γίνει και πάλι στόχος αγνώστων. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε ισχυρότατος εκρηκτικός μηχανισμός (αποτελούνταν από ένα κιλό ζελατοδυναμίτιδα).

Η αυτοσχέδια βόμβα δεν εξερράγη τότε από καθαρή τύχη. Οι δράστες είχαν απομακρυνθεί από το σημείο με τα πόδια και δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα από την έρευνα που είχαν κάνει οι Αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο κρεοπωλείο, μία εβδομάδα πριν την τοποθέτηση της βόμβας που δεν εξερράγη, άγνωστοι είχαν πετάξει κροτίδες, από την έκρηξη των οποίων προκλήθηκαν μονάχα μικρής έκτασης υλικές ζημιές.

Τα κρεοπωλεία του συγκεκριμένου επιχειρηματία είχαν τέλος και πάλι δεχτεί επίθεση με υλικές ζημιές από άτομο το οποίο είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει