Φεστιβάλ Πιάνου για 4η φορά στο Ηράκλειο

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΠΣΚΗ

282

Το 4ο Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου    ξεκινάει  την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό  Κέντρο  Ηρακλείου και θα ολοκληρωθεί στις 23 Μαΐου 2020 στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου στα Πεζά.

Η διοργάνωση ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης,  το  Π.Σ.Κ.Η,  τον Δήμο Ηρακλείου, την ΔΕΠΑΝΑΛ, με τη στήριξη της Π.Ε Ρεθύμνου  και του Δήμου Αραχνών Αστερουσίων.

Συγκεκριμένα το Φεστιβάλ Πιάνου θα διεξαχθεί:

  • Στο Ηράκλειο στις 20 και 22 Φεβρουαρίου στο ΠΣΚΗ με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ, στις 23 Φεβρουαρίου στο ΠΣΚΗ το αφιέρωμα για τη συμπλήρωση των 250 χρόνων από τη γέννηση του Μπετόβεν θα παρουσιαστούν έργα του συνθέτη από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.
  • Στο Ρέθυμνο στις 28 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Παντελή Πρεβελάκη» ωδείο Ρεθύμνου, στις 8 το βράδυ
  • Στις Αρχάνες στις 5 Απριλίου στην αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αρχανών στις 8 το βράδυ.
  • Στο Ηράκλειο στις 20 Μαΐου στο ΠΣΚΗ ρεσιτάλ πιάνου στις 8 βράδυ.
  • Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων στα Πεζά στην αίθουσα του Δημαρχείου στις 23 Μαΐου στις 8 το βράδυ.

Πιάνο

«Η Περιφέρεια Κρήτης – επεσήμανε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο Κώστας Φασουλάκης εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού και Αποδήμου Ελληνισμού- είναι συνδιοργανωτής σε έναν θεσμό με σταθερές βάσεις που ξεχώρισε  από την πρώτη στιγμή, το 2106.

Με χαρά ενδυναμώνουμε την εξωστρέφεια του 4ου  Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου ταξιδεύοντάς το στο Ρέθυμνο, στις Αρχάνες και στα Πεζά. Το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο από καλλιτέχνες εντός και εκτός Κρήτης, τα επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα και η αποδοχή του κοινού εξ αρχής το καθιστούν στην κεντρική σκηνή του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Κρήτης μας».

Ο κ. Ραφαήλ Πυλαρινός  αν. καλλιτεχνικός διευθυντής Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, επεσήμανε ότι   το φεστιβάλ  παρουσιάζει  πλέον στις ιδανικές εγκαταστάσεις του Π.Σ.Κ.Η.,  ένα αφιέρωμα με αφορμή την επέτειο των 250 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη Ludwig van Beethoven.

‘’Θα ήθελα να συγχαρώ-υπογραμμισε- τους εμπνευστές του φεστιβάλ, που δίνουν με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα σε νέες και νέους πιανίστες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες από την Κρήτη, την Αθήνα αλλά και το εξωτερικό που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και να προσκαλέσω το κοινό της Κρήτης να παρακολουθήσει τις όμορφες συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί».

“Η Περιφέρεια Κρήτης – επεσήμανε η συντονήστρια και ιδρυτικό μέλος του φεστιβάλ Ιωάννα Γιάνναρη – αγκαλιάζοντας  πολιτιστικούς θεσμούς με ποιότητα,  δυναμική  και ιδιαίτερα θεσμούς που  δίνουν βήμα έκφρασης τόσο στους μετέχοντες όσο και σε εκείνους που παρακολουθούν, συνδιοργανώνει το 4ο  Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου ενδυναμώνοντας την εξωστρέφειά του σε Ρέθυμνο, Αρχάνες και Πεζά. Ως ιδρυτικό μέλος του φεστιβάλ δηλώνω ευτυχής  για τη συνέχεια του και ως συντονίστριά του θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνδιοργανωτές φορείς».

«Ξεχωρίζουν -αναφέρε για τις εκδηλώσεις ο επιμελητής του καλλιτεχνικού προγράμματος Δημήτρης Καρύδης-  το αφιέρωμα στον Μπετόβεν, με αφορμή τα 250 χρόνια από τη γέννησή του στις 23 Φεβρουαρίου, η εναρκτήρια συναυλία στις 20 Φεβρουαρίου με την 9η συμφωνία του μεγάλου συνθέτη και η επιστροφή στο φεστιβάλ του πιανιστικού κουαρτέτου Tetrachord με ένα άκρως απολαυστικό πρόγραμμα».

«Ένας από τους βασικούς στόχους-είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας-διαχειριστής ιστοσελίδας και socialmedia Πέτρος Μόσχος-  του φεστιβάλ είναι να δώσει σε νέους πρωτοεμφανιζόμενους ντόπιους πιανίστες, Έλληνες καταξιωμένους πιανίστες, αλλά και ξένους, διεθνούς κύρους καλλιτέχνες, πλατφόρμα επικοινωνίας με το κοινό της Κρήτης».

Αναλυτικά το πρόγραμμα και πληροφορίες:  www.heraklionpianofestival.com

www.facebook.com/heraklionpianofestival

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει