ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

411

Θα εξετάσουν τους προστατευόμενους

Οριστική είναι η απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής για εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων χωρίς κουκούλες. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι εισηγητές όλων των κομμάτων – εκτός ΣΥΡΙΖΑ – επέμειναν στην ανάγκη της αυτοπρόσωπης εξέτασης των “Μάξιμου Σαράφη” και “Αικατερίνης Κελέση”.

Υπο αυτά τα δεδομένα κλιμάκιο της Προανακριτικής θα μεταβεί σήμερα στην ΓΑΔΑ προκειμένου να εξετάσει πρόσωπο με πρόσωπο τον “Μάξιμο Σαράφη” και την ερχόμενη Τετάρτη την “Αικ. Κελέση”.

Παράλληλα, τα μέλη της Προανακριτικής αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Συγκεκριμένα ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση ψήφισαν υπέρ της εξέτασης των δύο προσώπων με τη φυσική τους παρουσία, όπως έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο και από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Υπέρ της διατήρησης της κουκούλας ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Μπούγας ανέφερε πως “ο νόμος για την προστασία είναι για να προστατεύονται μάρτυρες από το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο και όχι απο τους βουλευτές”.

Ο κ. Βορίδης μιλώντας στη Βουλή

Μας επιστρέφουν λεφτά

Να κι ένα καλό νέο! Με απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δημοσιεύθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2020, δικαιώνεται η Ελλάδα για την υπόθεση των βοσκοτόπων για την οποία είχε υποχρεωθεί σε πρώτο βαθμό να καταβάλει ως πρόστιμο το ποσό των 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Η θετική για τη χώρα μας δικαστική εξέλιξη, με την αμετάκλητη απόφαση η οποία εκδόθηκε, σημαίνει ότι θα πρέπει να επιστραφεί από την ΕΕ στον ελληνικό προϋπολογισμό το ποσόν των 279.523.922,85 ευρώ.

Τα στελέχη του Ειδικού Γραφείου Κοινοτικού Δικαίου του Ν.Σ.Κ. στο ΥπΑΑΤ είχαν καταθέσει αναίρεση επί αποφάσεως του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ της 1ης Σεπτεμβρίου 2017 με την οποία είχε απορριφθεί προσφυγή της Ελλάδας σχετικά με την κατ’ αποκοπή διόρθωση ύψους 25% για τα έτη υποβολής αιτήσεων 2009 έως 2011 λόγω αδυναμιών κατά τον ορισμό και τον έλεγχο των μόνιμων βοσκοτόπων.

Ο κ. Βορίδης μιλώντας σχετικά στη Βουλή και στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη τη συγκεκριμένη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ τονίζοντας ότι «πρέπει να αναγνωρίζουμε και τη δουλειά που κάνουν οι νομικοί μας», απονέμοντας τα εύσημα στα στελέχη του Ειδικού Γραφείου Κοινοτικού Δικαίου του Ν.Σ.Κ. στο ΥπΑΑΤ, τα οποία με τη μεθοδικότητά τους οδηγούν στην εξασφάλιση ενός σημαντικού εσόδου για τον προϋπολογισμό.

 

δεινόσαυροι έκθεματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Ήρθαν για να μείνουν

Αποτελούν, κατά γενική ομολογία, το πιο εντυπωσιακό έκθεμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Οι εννέα δεινόσαυροι που κοσμούν τα τελευταία χρόνια την έκθεση του Μουσείου κλέβουν πάντα την παράσταση και αποτελούν αντικείμενο λατρείας, ειδικά των μικρότερων επισκεπτών.

Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου με υπερηφάνεια ανακοίνωσε χθες πως πληρώθηκε και η τελευταία δόση στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, με αποτέλεσμα οι δεινόσαυροι να αποτελούν εδώ και λίγες μέρες περιουσιακό στοιχείο του Μουσείου.

Συνεπώς, ήρθαν για να μείνουν και να συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους.“Είμαστε  πολύ χαρούμενοι που έγινε αυτό πράξη” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Αεράκης.

 

Η Σοφία Νικολάου μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχετικά με τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Πάλι τα ίδια με τις φυλακές;

Άντε ξανά τα ίδια. Μέχρι και τζακούζι εντόπισαν σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, όπως αποκάλυψε η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου (κάτι που κατά καιρούς το λένε και το ξαναλένε.)

Η κ. Νικολάου, που έχει τεθεί γενική συντονίστρια για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή του Ασπροπύργου, σημείωσε -με αντιπολιτευτική διάθεση-  πως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα κελιά των φυλακών δεν έκλειναν ποτέ το βράδυ, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να πηγαίνουν από το ένα κελί στο άλλο, να παίζουν χαρτιά, ακόμα και να κάνουν πάρτι.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, το τζακούζι ξηλώθηκε και από τον Αύγουστο τα κελιά το βράδυ κλειδώνουν κανονικά.

Σχετικά με τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, η Σοφία Νικολάου ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022, σημειώνοντας πάντως ότι ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για το τι θα γίνει στη θέση των φυλακών στον Κορυδαλλό.

Τέλος, ανέφερε ότι σε ένα με δύο μήνες θα έχει λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού στις φυλακές.

 

Θα κάνουν… αντιπολίτευση;

Να λοιπόν που από την πλευρά Μαρινάκη διαρρέει  ότι…«απέναντι» στην κυβέρνηση θα βρεθεί το δελτίο ειδήσεων του Mega! Η πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσει το νέο κανάλι, έναντι του ανταγωνισμού είναι η ουδέτερη ή και επικριτική απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Στόχος είναι η διαφοροποίηση έναντι των υπόλοιπων τηλεοπτικών σταθμών διεκδικώντας το κεντροαριστερό προφίλ των  τηλεθεατών του Mega, λένε τώρα. Θυμίζουν μάλιστα ότι ήδη έχει γίνει και άνοιγμα και προς το ΣΥΡΙΖΑ με τη συνέντευξη του προέδρου του Α. Τσίπρα πριν από λίγο καιρός στο «Βήμα» και με την πρόσληψη προσώπων που θα μεταφέρουν την πολιτική γραμμή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βαρόμετρο για τις αποφάσεις θα είναι η στάση της κυβέρνησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να δούμε τι θα γίνει… αν και με επικεφαλής του εγχειρήματος Σταμάτη Μαλέλη- με προϋπηρεσία στο μακρινό παρελθόν στο κανάλι- όλα τα περιμένεις. Παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου η Δώρα Αναγνωστοπούλου και η Ράνια Τζίμα.

 

Η παράταξη του κ. Πέτρου Ινιωτάκη έκοψε τη δική της πίτα

Έκοψαν την πίτα τους

Είπαμε… Τριώδιο μπήκαμε, αλλά οι πρωτοχρονιάτικες πίτες καλά κρατούν!

Και η παράταξη του κ. Πέτρου Ινιωτάκη, αν και μικρή σε εκπροσώπηση, δείχνει ότι είναι παρούσα στο Συμβούλιο, αλλά και στην κοινωνία. Κι αποφάσισαν να κόψουν τη δική τους πίτα, να συναντηθούν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο.

Η παράταξη του κ. Πέτρου Ινιωτάκη έκοψε τη δική της πίτα

Μια ευκαιρία να ευχηθούν καλή χρονιά και να ανταλλάξουν απόψεις.

Ο Πέτρος παραμένει αισιόδοξος.

 

Ετοιμάζει ανασχηματισμό, αλλά…

Επτά σχεδόν μήνες από τις εκλογές παρατηρούνται στο εσωτερικό της κυβέρνησης τριγμοί και διάφορες ταχύτητες . Το Μαξίμου ετοιμάζει ανασχηματισμό ίσως και πριν το Πάσχα, λένε οι πληροφορίες. Τα μηνύματα που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως ο πρώτος ανασχηματισμός είναι προ των πυλών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση των υπουργών  στο πλαίσιο του προγράμματος “ΜΑΖΙ”. Αλλά ποιοι θα αλλάξουν; Στο κομμάτι της οικονομίας βαίνει, προς το παρόν, καλώς,  αλλά από την Ηρώδου Αττικού γνωρίζουν πολύ καλά πως οι κυβερνήσεις πλέον αναμετρώνται με τη λύση που δίνουν στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Οι  αλλαγές φαίνεται πως προετοιμάζονται   και αναμένονται προς τα τέλη του Μαρτίου, με τον πυρήνα να μην αλλάζει, όπως και το δίδυμο του Οικονομικών  Σταϊκούρα – Σκυλακάκη. Ο Χρυσοχοϊδης πάει καλά, ο Κικίλιας έχει τον καλό λόγο του Μαξίμου, ο Δένδιας με τον Παναγιωτόπουλο δεν φεύγουν προφανώς τώρα. Ο Αδωνις εμφανίζεται στα μάτια του Μητσοτάκη ιδανικός, ο Θεοδωρικάκος είναι εξ απορρήτων… και πολλοί άλλοι. Άραγε θα φύγουν κάποιοι… υφυπουργοί;

 

@patris
Μπίζνες Καλά  Οργανωμένες
Stathis

Νάντια Γιαννακοπούλου

Ε, όχι και με τη Δεξιά!

Είπαμε πολλή γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ. Επιμένει στις απόψεις της η Νάντια Γιαννακοπούλου, παρά τα όσα διαρρέουν περί “τραβήγματος του αφτιού”, ή και… μέτρων, στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής.

«Είναι ντροπή για κάποιους να διαρρέουν ότι φλερτάρω με τη Ν.Δ. Ανήκω σε μια γενιά που δραστηριοποιήθηκε στο ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα και όχι στην περίοδο των νικών και της ευφορίας.

Έδωσα μάχες όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα των “δοσίλογων” για κάποιους “πολύ αριστερούς”’ και όταν πολλοί “μετακόμιζαν”  για να ξαναβρεθούν σε ένα κόμμα εξουσίας» είπε.

 

 

Οι Τούρκοι στην Αθήνα

Υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν είδηση.

Αλλά τώρα με το κλίμα που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά (και με τις χθεσινές παραβιάσεις!) το γεγονός ότι έφτασε η τουρκική αντιπροσωπεία  για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι σημαντικό.

η τουρκική αντιπροσωπεία  για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Αθήνα

Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος ανέβασε τη φωτογραφία και σχολίασε: «Η τουρκική αντιπροσωπεία αφίχθηκε στην Αθήνα για συζητήσεις, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου, με αντίστοιχη ελληνική, για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με σκοπό την αποφυγή έντασης και τη μείωση κινδύνου ατυχημάτων».

 

επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με το Ισραήλ με μια συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων οδών, αντίστοιχη με εκείνη που υπέγραψε η Άγκυρα με την προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης

Θέλουν και το Ισραήλ

…Μια και λέμε για τους Τούρκους, πραγματικά δεν παλεύονται! Την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με το Ισραήλ με μια συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων οδών, αντίστοιχη με εκείνη που υπέγραψε η Άγκυρα με την προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης, εισηγήθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο ”εγκέφαλος” του τουρκολιβυκού μνημονίου, αντιναύαρχος Σιχάτ Γιαγτσί.

Στην αποκάλυψη προχώρησε ο Σινάν Ουλγκέν, επικεφαλής του κέντρου μελετών EDAM, με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Ο πρωταγωνιστής αυτής της πολιτικής είναι ο αντιναύαρχος και αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού, Σιχάτ Γιαγτσί.

«Χωρίς τον ρεαλισμό και το θάρρος του προέδρου Ερντογάν, αυτό θα είχε παραμείνει ένα ακαδημαϊκό χαρτί στο ράφι μιας βιβλιοθήκης» δήλωσε σχετικά ο Σ. Γιαγτσί για το τουρκολυβικό μνημόνιο.

Ο θαυμασμός είναι αμοιβαίος. Σε ομιλία του στα εγκαίνια του ρωσοτουρκικού αγωγού TurkStream, ο Ερντογάν εξήρε το όνομα του Γιαγτσί. Τώρα που η συμφωνία της Λιβύης έχει ολοκληρωθεί, ο Σ. Γιαγτσί λέει ότι υπάρχει ακόμα μία κίνηση που πρέπει να κάνει οπωσδήποτε η Τουρκία: «Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνουμε τώρα.

Θα πρέπει να υπογράψουμε με το Ισραήλ, το συντομότερο δυνατό, την ίδια συμφωνία όσον αφορά την ΑΟΖ που υπογράψαμε με τη Λιβύη. Αυτό το βήμα θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει».

 

Χάκαραν τα τηλέφωνα

Δεκάδες «έξυπνα» κινητά Ισραηλινών στρατιωτών χάκαρε η Χαμάς στέλνοντάς τους ψεύτικες φωτογραφίες νεαρών γυναικών, σύμφωνα με τον στρατό της χώρας.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Τζόναθαν Κόρνικους, εκπρόσωπος του στρατού, δήλωσε ότι στόχος ήταν οι στρατιώτες να κατεβάσουν μια κακόβουλη εφαρμογή χωρίς να ξέρουν ότι μέσω αυτής θα έδιναν πρόσβαση στα κινητά τους τηλέφωνα. Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι την αποκάλυψη της απάτης δεν υπήρξε «σημαντική παραβίαση πληροφοριών».

Πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια του ισλαμιστικού κινήματος να αποκτήσει πρόσβαση τα τελευταία χρόνια σε τηλέφωνα Ισραηλινών στρατιωτών, αλλά η τωρινή ήταν η πιο εξελιγμένη, σύμφωνα με τον Κόρνικους που είπε το εξής: «Βλέπουμε ότι μαθαίνουν και σκληραίνουν το παιχνίδι τους».

 

ο Αλέξης Τσίπρας

«Κομμένη η πλάκα»!

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ομόφωνα σχεδόν, πέρα από το κείμενο απολογισμού  για την κυβερνητική του θητεία, ενέκρινε τον “οδικό χάρτη” προς το συνέδριο λήγοντας και το “θρίλερ” περί των δικαιωμάτων των μελών που θα εγγράφονται ηλεκτρονικά: Είτε δραστήριοι στις κομματικές τους Οργανώσεις είτε … followers, τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ίδια δικαιοδοσία και αντιμετώπιση με τα παλιά.

Ηττήθηκε για μόλις πέντε ψήφους η εσωκομματική αντιπολίτευση και επ αυτού, καθώς έχασε στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε: Ζητούσαν τα “ψηφιακά μέλη”, για να συμμετέχουν επί ίσοις όροις στο συνέδριο του κόμματος, να παραστούν τουλάχιστον μία φορά σε συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης στην οποία θα ανήκουν.

Η οριακή πλειοψηφία με την οποία πέρασ” η θέση Τσίπρα (πέντε ψήφοι διαφορά) προκάλεσε γκρίνιες και αίτημα για επανάληψη της ψηφοφορίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξανέστη, σηκώθηκε στο βήμα και “καθάρισε” τις παραφωνίες:  “Νουθεσίες δεν δέχομαι. Κομμένη η πλάκα. Τι να κάνουμε, θα παίρνονται αποφάσεις και με μικρή πλειοψηφία, έτσι είναι η δημοκρατία”.

 

 

Αστυνόμευση

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας είχε πολύ ενδιαφέρον. Ό,τι έγινε μετά τα τελευταία περιστατικά, τα οποία… ξεχείλισαν το ποτήρι. Η αστυνομία διά του ταξίαρχου κ. Σπυριδάκη βεβαίωσε ότι είναι παρούσα (και το παραδέχονται οι κάτοικοι και οι φορείς), αλλά χρειάζεται και τη συνδρομή των πολιτών για να πετύχει στο έργο της. Και ο Δήμος πρέπει να μπει μπροστά. Εάν θέλει, μπορεί να βοηθήσει.

 

Διχασμένοι

…Στη ίδια συνεδρίαση πάντως δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν και για ένα κοινό ψήφισμα προς το Υπουργείο! Το Σώμα αποφάσισε να στείλει… δύο ψηφίσματα! Ε, με αυτά δεν λύνονται τα προβλήματα. Δυστυχώς.

 

Χαρτί

Δημοτικός σύμβουλος κρατούσε… χαρτί για να το βγάλει χθες στο Συμβούλιο. Αλλά το θέμα της συζήτησης εξετράπη και δεν το… έβγαλε. Την επόμενη φορά, έτσι;

 

Σκόμπι

Είχα σκοπό να βάλω μια φωτογραφία του Σερ Ρόναλντ Μακένζι Σκόμπι και να γράψω κάτι σχετικό. Αλλά μετά οι συνάδελφοι μού θύμισαν ότι ο Εγγλέζος στρατηγός χτύπησε τους πραγματικούς αριστερούς.

 

Αναμάρτητος

Από τη χθεσινή συνέντευξη του Αλαβάνου στα ΝΕΑ:

Ερώτηση: “Πώς αισθάνεστε που ήσασταν εσείς εκείνος που έδωσε το δαχτυλίδι στον Αλέξη Τσίπρα;”

Αλαβάνος: “Ουδείς αναμάρτητος”.

 

Επιχείρηση

Ιδιαίτερα ευτυχής για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να υπάρξει μία νέα επιχείρηση της ΕΕ, η οποία θα επιβάλει το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη, από τη θάλασσα και από τον αέρα, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δένδιας τόνισε πως η Ελλάδα δήλωσε ξανά αυτό που έχει δηλώσει και στο παρελθόν, ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια, κατ’ αρχάς με μέσα, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη θα χρειαστεί. Η νέα επιχείρηση της ΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να ανακόψει τη μεταφορά όπλων στη Λιβύη με πλοία και αεροπλάνα.

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει