ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

562

Προέκυψε κρητικό ζήτημα

Είχε πολλά και μεγάλα ζητήματα να συζητήσει η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνήλθε στο Φανάρι επί διήμερον.

Και εντάξει η ιστορία με τους συνοδικούς των Ιεροσολύμων ήταν το σοβαρό, αλλά ξαφνικά προέκυψε και… κρητικό ζήτημα!

Μαθαίνω ότι σε συνοδικούς από την Κρήτη δεν άρεσε καθόλου η πρόσφατη χειροτονία που έγινε στην ανατολική Κρήτη, έθεσαν το ζήτημα ενώπιον της Συνόδου, ζητήθηκαν κι εξηγήσεις!

Θα σας έχω λεπτομέρειες… γιατί το σίριαλ συνεχίζεται.

 

ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης

Μόνο… αγάπη και αυξήσεις!

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, που «στηρίζεται στην απλότητα, την ευελιξία και την ελευθερία», όπως δηλώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ. Βρούτσης, ο οποίος εστιάζει σε 19 διατάξεις που χαρακτηρίζει θετικές με έντονο κοινωνικό και αναπτυξιακό.

Είπε μάλιστα ότι είναι η πρώτη αφορά που αναλογιστική μελέτη  θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μέχρι το 2070 και τη διασφάλιση όλων των συντάξεων μέχρι τότε.

Επιπλέον, όπως σημειώνει, η ασφαλιστική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ φτάνει στον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει εκπονήσει ειδική επιστημονική μελέτη επάρκειας των συντάξεων, που συνοδεύει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

 

Ευνοημένοι οι σημερινοί

…Όπως ο ίδιος τονίζει, ο ασφαλιστικός νόμος στηρίζεται στην απλότητα, την ευελιξία και την ελευθερία και «αφήνει στο παρελθόν το νόμο Κατρούγκαλου και δημιουργεί ένα ελκυστικό, ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, που καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους και παρέχει ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους, τους νέους, τις εργαζόμενες μητέρες, τους αγρότες, τις συντάξεις χηρείας, καθώς και για ειδικές αναπηρίες». Ξεκαθαρίζει ότι καμία σύνταξη δεν μειώνεται, αλλά αντίθετα, μέρος των σημερινών συνταξιούχων θα δουν μόνο αυξήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «οι πιο ευνοημένοι, όμως, είναι οι σημερινοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι, καθώς όλοι θα δουν αύξηση των συντάξεών τους, εφόσον συμπληρώσουν πάνω από 30 χρόνια εργασιακού βίου».

 

Ένα χαμό προκάλεσε η ομιλία του Παύλου Πολάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

 

Εναντίον των υπουργών

Ένα χαμό προκάλεσε η ομιλία του Παύλου Πολάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.O πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας άσκησε επίθεση στους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Νίκο Βούτση, με τον τελευταίο να του απαντά σε ιδιαίτερα οξείς τόνους.

Η κριτική του κυρίου Πολάκη εστιάστηκε σε πτυχές της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορούσε όπως το ότι δεν καταναλώθηκαν ορισμένα από τα 37 δισ. του «μαξιλαριού», το θέμα των 120 δόσεων, αλλά και ότι θα έπρεπε να έχει δοθεί νωρίτερα η 13η σύνταξη.

Ωστόσο, το σημείο της ομιλίας του που προκάλεσε οξύτατη αντίδραση ήταν αυτό που αφορούσε την αντιμετώπιση των θεσμών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το γεγονός ότι δεν αντικαταστάθηκαν τα μέλη του ΕΣΡ όταν διαφώνησαν με κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης.

Για το θέμα αυτό ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προκαλώντας αρχικά την έκρηξη του Στέλιου Παππά για παράκαμψη της διαδικασίας.

Παρόλα αυτά, ο κ. Βούτσης απάντησε με πολύ έντονο ύφος στον κύριο Πολάκη, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει κατά παράβαση του Συντάγματος. Μάλιστα επισήμανε ότι αυτό είχε τη συμφωνία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, η κριτική Πολάκη για τα οικονομικά βρήκε μιμητές και μεταξύ άλλων μελών της ΚΕ, γεγονός που έχει ενοχλήσει τους 53

 

 

Τι ήθελε τους αρμούς ο Αλέξης;

Ο Αλέξης ΤσίπραςΕπιστροφή στην εξουσία αλλά σε μορφές που υπερβαίνουν τη διαχείριση των κυβερνητικών πόστων προανήγγειλε ο Αλέξη Τσίπρας μιλώντας για πλήρη έλεγχο «όλων των αρμών» του κράτους- μια φράση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

«Πώς θα καταφέρει, τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων ή των υπουργείων αλλά και των κρίσιμων αρμών της εξουσίας» ήταν η αποστροφή του λόγου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί έντονα ερωτήματα παραπέμποντας στην λενιστική νοοτροπία της διαχείρισης της εξουσίας, η οποία οδήγησε στη σταλινικοποίηση και σε ακραίες καταστάσεις ελέγχου των κρατικών δομών στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.

 

Και η ατάκα για το Μάτι

…Αλλά το πιο χοντρό είναι άλλο, αυτό που υπαινίχθηκε για την τότε ηγεσία που χειρίστηκε τις φωτιές στο Μάτι. «Όταν για παράδειγμα», τόνισε, «εμείς απολογούμασταν για το Μάτι και σήμερα η φυσική ηγεσία, για τους χειρισμούς της οποίας τότε απολογούμασταν, δουλεύει σε θέσεις πολιτικού προϊσταμένου για τον πολιτικό μας αντίπαλο, σημαίνει ότι και τότε που κυβερνούσαμε εμείς, δούλευε για τον πολιτικό μας αντίπαλο. Στη δική μας πλάτη».

 

@patris
Το είχε πει η Περιστέρα, Αλέξη μου, αλλά δεν την πίστευες. Τι να την κάνουμε την κυβέρνηση εάν δεν έχουμε την εξουσία;
Pavlos

 

Μετά την παραίτηση Λυδάκη

Δεν θα περάσει και τόσο… αβρόχοις ποσί η παραίτηση του Χάρη Λυδάκη από την 7η ΥΠΕ Κρήτης. Έτσι τουλάχιστον θεώρησαν ορισμένοι κομματικοί, και όχι μόνο, που προσπάθησαν να μην δώσουν διαστάσεις εκμεταλλευόμενοι και τον χαρακτήρα, το ήθος και την συγκρότηση του γιατρού που δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, ούτε και να κάνει θόρυβο γύρω από την παραίτησή του. Σε όποιον τον ρωτούσε έλεγε «για προσωπικούς λόγους», αλλά οι πάντες έχουν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας. Και οφείλουν όλοι τώρα που είναι νωρίς να…προβληματιστούν λίγο από την απόφαση του Λυδάκη να φύγει.

 

Η παραίτηση του Χάρη Λυδάκη από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Έδειξε χαρακτήρα ο γιατρός

…Μια απόφαση που δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα του γιατρού ο οποίος πήγε εκεί για να προσφέρει, να βοηθήσει στην υλοποίηση πολιτικών, είναι γνωστό και από την αρθρογραφία του στην “Π” όλα αυτά τα χρόνια ότι υπήρξε σταθερός, συνεπής ιδεολόγος στον χώρο του.

Αν ήταν άλλος στη θέση του θα…βολευόταν με τον «τίτλο», τον μισθό και τα συμπαρομαρτούντα και θα έκανε το κέφι του. Αλλά προτίμησε να φύγει με ψηλά το κεφάλι και μπράβο του!

 

Να κάνουν σχεδιασμό

…Δεν ξέρω κατά πόσο θα τους ταρακουνήσει εκεί στη ΔΥΠΕ (γιατί υπάρχουν και ψίθυροι για περαιτέρω γκρίνια…), αλλά είναι ευκαιρία να ανασκουμπωθούν, να κάνουν έναν σχεδιασμό ώστε να λύσουν προβλήματα στον χώρο της υγείας και να χτυπήσουν τα “πιράνχας” της υγείας, που έλεγε και κάποτε μια ψυχή.

 

Τουλουπάκη

Τα πήρε πολιτικός

Έγγραφο “φωτιά” του FBI(;) μιλάει για μίζες σε πολιτικό πρόσωπο από το 2017! Αυτό αποκαλύπτει με επιστολή της προς τη Βουλή η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η επιστολή εστάλη την περασμένη Τρίτη στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα, και το περιεχόμενό της αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή της η κυρία Τουλουπάκη, στα γραφεία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς υπάρχει «απόρρητο έγγραφο αλλοδαπών Αρχών» (σ.σ.: προφανώς από το FBI), στο οποίο παρατίθεται η πληροφορία ότι από στέλεχος της εταιρίας Novartis Hellas κατέληξαν χρήματα σε πολιτικό πρόσωπο, του οποίου η ιδιότητα «και μόνο προσδιορίζεται στο έγγραφο αυτό».

Τα χρήματα δε αυτά προήλθαν, όπως αναφέρουν οι Αρχές της τρίτης χώρας, από το «μαύρο ταμείο» της Novartis.

 

Το ταξίδι που έκανε ο  Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, για να βρεθεί στην καρδιά της αφρικανικής ηπείρου,

Στην καρδιά της Αφρικής

Ήταν ένα πολύωρο κοπιαστικό ταξίδι αυτό που έκανε ο  Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, για να βρεθεί στην καρδιά της αφρικανικής ηπείρου, αλλά άξιζε τον κόπο.

Ο Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον  Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ, αφίχθη  στη Δημοκρατία του Μαλάουι (άλλοτε Νυασαλάνδη), προκειμένου να πραγματοποιήσει δεύτερη, ως Προκαθήμενος του Θρόνου του Αγίου Μάρκου, ποιμαντική επίσκεψη στην νεοσύστατη Ορθόδοξη Επισκοπή Μαλάουι.

Στο διεθνές αεροδρόμιο «Τσιλέκα» της πόλεως Μπλαντάιρ  τού επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, τον εξοχ. πρέσβυ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Hassan Shawky , την εντιμ. επίτιμη πρόξενο της Ελλάδος κ. Μαρία Γιαννάκη-Κριτζά, την Εριτ. πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Μπλαντάιρ κα. Αμφιτρίτη Μπογδάνου, τον αιδεσιμ. πρωτοπρεσβύτερο π. Ερμόλαο Ιατρού, εφημέριο της Ελληνικής Κοινότητος, τον εντιμ. πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Κοινοτικού Ναού Αγίου Νεκταρίου κ. Ιωάννη Σκορδή, τον Ιερό Κλήρο της Επισκοπής, σπουδαστές και σπουδάστριες του Σεμιναρίου και του Γυμνασίου περιοχής Παλόμπε.

 

Η διαδρομή του Τόνι Γεωργαντώνη  θυμίζει έντονα πολλές ιστορίες Ελλήνων που αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αμερική

Ο Τόνι και τα ταξί του

Ποιος άλλος από ένα Έλληνα θα… ήλεγχε τα ταξί στη Νέα Υόρκη; Η διαδρομή του Τόνι Γεωργαντώνη  θυμίζει έντονα πολλές ιστορίες Ελλήνων που αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αμερική. Κι αυτός ξεκίνησε από το μηδέν, έκανε διάφορες δουλειές, έφαγε τα μούτρα του δύο φορές επιστρέφοντας στο μηδέν και κάποια στιγμή απέκτησε το πρώτο το ταξί στη Νέα Υόρκη.

Η αυτοκρατορία που έστησε μέσα σε λίγα χρόνια τον έχρισε “βασιλιά” των κίτρινων οχημάτων μαζί με τον επίσης Έλληνα συνεταίρό του, μόνο που στην περίπτωση του Τόνι υπήρχε και κάτι άλλο.

Αυτό το «άλλο» ερευνούσαν επί μήνες οι New York Times που «τσαλάκωσαν» για τα καλά το προφίλ του δαιμόνιου Έλληνα, με μια έρευνα για το πώς φέρεται να χειραγωγούσε τη βιομηχανία των αδειών ταξί στην Νέα Υόρκη.

Η σύλληψή του πέρυσι από το FBI ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τον εκατομμυριούχο Τόνι και τον Αμερικανό συνέταιρό του Άλαν Κάουφμαν.

Ο ίδιος μέσω των συνηγόρων του αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως το δικαστήριο απαίτησε εγγύηση 1.000.000 δολαρίων για να μην προφυλακισθεί, τα οποία καταβλήθηκαν άμεσα.

Επίσης του απαγόρευσε να μετακινείται έξω από τις περιοχές της Αστόρια και του Μανχάταν, ενώ κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τις ΗΠΑ.

 

Αδιάψευστος

Ο καθένας όταν κάνει ένα βαρύ έγκλημα μπορεί να λέει μετά ό,τι θέλει. Να ισχυριστεί ό,τι φαντάζεται για να τη βγάλει καθαρή. Ευτυχώς υπάρχουν όμως και τα βίντεο, η τεχνολογία.

 

Ξίδι

Δεν καλώρθε σε πολλούς η… εκλογή της νέας διοίκησης του ΕΣΔΑΚ. Και φαίνεται πως απόψε θα μοιραστεί πολύ ξίδι. Μόνο που έχει και άλλα… πιο κάτω. Κρατηθείτε.

 

Εσωστρέφεια

Τα “καρφιά” του Σκουρλέτη πήγαιναν στον Τσίπρα; Ο γραμματέας αναφέρθηκε και στην εικόνα εσωστρέφειας που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για δημιουργία εσωτερικών εχθρών. «Αντίθετα, το προηγούμενο διάστημα με δίκη μας ευθύνη τροφοδοτήσαμε μια αδιέξοδη εικόνα εσωστρέφειας. Ανακαλύψαμε εσωτερικούς εχθρούς, υπερασπιστές της διεύρυνσης και υπονομευτές της, γίναμε πρωταθλητές στις διαρροές στον Τύπο αποφεύγοντας τον ανοιχτό διάλογο. Φτιάξαμε μια καρικατούρα αντίθετης άποψης για να την πολεμήσουμε. Για ποιους λόγους άραγε;»

 

Το χαράτσι

Ακυρώθηκε το χαράτσι των 15 ευρώ που επέβαλαν τα ΕΛΤΑ στις αδασμολόγητες αγορές από τρίτες χώρες, κατόπιν εντολής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που ξεκαθαρίζει ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν μπορούν να χαράσσουν και να ασκούν τελωνειακή πολιτική.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε να επιβάλει αυθαίρετα, ένα «τέλος εκτελωνισμού» ακόμη και σε πακέτα μικρής αξίας, που είναι αφορολόγητα, εφόσον προέρχονται από τρίτες χώρες και διακινούνται μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

 

Δάκρυα

Διατεθειμένη να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις του Βαρουφάκη από τα Eurogroup του 2015, δηλώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας με ανάρτησεις στο Facebook τονίζει ότι θα έπρεπε να τις είχε παραδώσει το 2015 και όχι σήμερα, σχεδόν 5 χρόνια μετά.

«Πολύ λίγο πολύ αργά, @yanisvaroufakis. Αυτές οι ηχογραφήσεις θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί το 2015. Αναρωτιέμαι γιατί δεν τις υποβάλλατε σε μένα ως πρόεδρο της Βουλής. Είναι επειδή θα τις δημοσιοποιούσα; Είμαι ακόμα διατεθειμένη, αν θέλετε, να το κάνει άλλος για εσάς».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει