Τίμησαν τους συνδικαλιστές

124

Διατελέσαντες πρόεδροι σωματείων και μέλη των Διοικήσεων του ΕΚΗ τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα κατά τη διάρκεια του απολογιστικού ετήσιου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Το συνέδριο έγινε την περασμένη Τετάρτη στην κατάμεστη αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΗ, με την παρουσία των εκατοντάδων συνέδρων  των σωματείων της δύναμής του.

Παράλληλα,  οι συνδικαλιστές έδειξαν την αλληλεγγύη τους για τον συνάνθρωπο δίνοντας δείγμα σιέλου για μυελό των οστών. Η διοίκηση του ΕΚΗ τονίζει πως «δυστυχώς, ακόμη μια φορά και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε εκλογική διαδικασία (Απολογιστικού Συνέδριου), η παράταξη ΔΑΣ – ΠΑΜΕ επέλεξε τον δρόμο  της διχόνοιας και της διάσπασης, θέτοντας για λόγους εντυπωσιασμού  ζητήματα νομιμοποίησης των Συνέδρων. Ενώ για άλλη μια φορά δεχτήκαμε άρνηση  για ενιαίο απεργιακό μέτωπο χωρίς μικροκομματικά και μικροπαραταξιακά συμφέροντα. Στον απολογισμό του Συνέδριου τονίστηκαν  από το Προεδρείο τα μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους όπως τα ασφαλιστικά και εργασιακά συμφέροντα, τα εργατικά ατυχήματα, τις ΣΣΕ καθώς και την ανασφάλιστη εργασία που οργιάζει στις μέρες μας.

Το ΕΚΗ καλεί τον χώρο της εργασίας να συνταχθεί στα συνδικάτα και ενωμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας  για βελτίωση των συνθηκών εργασίας». Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, πως «είναι τέτοιος ο ξεπεσμός της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΗ στα μάτια των εργαζομένων και των αντιπροσώπων που για πρώτη φορά στο ΕΚΗ εκφράστηκε τέτοια αποδοκιμασία στον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό. Αυτή η στάση τους, ο ρόλος τους στην υπονόμευση και στο ξεπούλημα των εργατικών αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα, οι νοθείες και οι μηνύσεις σε συνδικαλιστές που τολμούν να αναδείξουν αυτόν τον ξεπεσμό, αποτυπώθηκαν και στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας όπου το 45,5% του “σώματος” δεν υπερψήφισε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, αποδοκιμάζοντας τις πρακτικές και τη δράση της πλειοψηφίας της διοίκησης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει