Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του καθηγητή Δημήτρη Πατέλη

626

Η παρουσίαση του βιβλίου του αν. καθηγητή Φιλοσοφίας του Πολυτεχνείου Κρήτης Δημήτρη Πατέλη με τίτλο  «Ερευνα, Τεχνολογία και προοπτική ενοποίησης της Ανθρωπότητας.

Η ερευνητική  και τεχνολογική δραστηριότητα στη διαλεκτική της αλληλεπίδρασης της ανθρωπότητας με την Φύση» θα γίνει τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου   2020, στις 8 το βράδυ, στο «Στέκι Μεταναστών» Χατζιμιχάλη Νταλιάνη 5-9, Χανιά 731 32.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μανόλης Δαφέρμος, αν. καθηγητής Επιστημολογίας της Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης

Γιώργος Βολάνης, πτυχιούχος Σχολής Μ.Π.Δ. Πολυτεχνείου Κρήτης

και ο συγγραφέας, Πατέλης Δημήτρης, αν. καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης.

Την εκδήλωση οργανώνουν οι Εκδόσεις ΚΨΜ και Όμιλος Επαναστατικής Θεωρίας Χανίων

Το βιβλίο αυτό είναι μια πρωτότυπη συνθετική έρευνα. Στόχος του η ανάδειξη της λογικής της ιστορίας της ερευνητικής και τεχνολογικής δραστηριότητας, εντός της ανάπτυξης της κοινωνίας ως ολότητας∙ η αποκάλυψη των νομοτελειών-τάσεων αυτής της δραστηριότητας στην αντιφατική κλιμάκωση του κοινωνικά και τεχνολογικά διαμεσολαβημένου εξωσωματικού μεταβολισμού-μετασχηματισμού της φύσης.

Η εκπόνηση, ανάπτυξη και εφαρμογή καθολικού χαρακτήρα μέσων και τρόπων επενέργειας στη φύση και στην κοινωνία δρομολογεί τεράστιας κλίμακας καταστροφικές-αποδομητικές και δημιουργικές-εποικοδομητικές τάσεις.

Η υπαγωγή σε ιδιοτελείς σκοπιμότητες, αντίθετες στη λογική της έρευνας και των πραγματικών αναγκών, οδηγεί στις πρώτες. Οι δεύτερες ωριμάζουν με την καθολικοποίηση-δημιουργική επαναστατικοποίηση των ιδεατών και υλικών όρων αυτού του μετασχηματισμού, γεγονός που συνδέει επιτακτικά τον αγώνα για την επιστημονική αλήθεια με την προοπτική ενοποίησης της ανθρωπότητας.

 Ο συγγραφέας

Ο Δημήτρης  Πατέλης  είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας. Έχει διδάξει στη Σχολή Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας, και στη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε., είναι μέλος ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλος της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας «Η Λογική της Ιστορίας» και δραστηριοποιείται στους Ομίλους Επαναστατικής Θεωρίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ιστορία και θεωρία του υλικού και πνευματικού πολιτισμού, στη διαλεκτική λογική και μεθοδολογία, στην ιστορία και θεωρία της επιστήμης και της τεχνολογίας, στις κοινωνικές επιστήμες, στη μαρξιστική φιλοσοφία, στην πολιτική οικονομία, στην ψυχολογία, στην παιδαγωγική και στην πολιτική φιλοσοφία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει