Μεγάλη εκδήλωση στο Βέλγιο από τη ΔΕΦΝΚ

165

Μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Καζαντζάκης και Πολιτική» διοργάνωσε το βελγικό τμήμα της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, την  Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020.

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο και παρουσία του πρέσβη κ. Μ. Καλαμβρέζου, οι ομιλητές κ. Γιώργος Στασινάκης, πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ, πρεσβευτής Ελληνισμού και κ. Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας στο  Université Libre de Bruxelles, μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, παρουσίασαν τις σχέσεις του Καζαντζάκη με τις ελληνικές Αρχές και το βιβλίο του Καζαντζάκη «Τόντα Ραμπά. Η Μόσχα έκραξε» μπροστά σε μια κατάμεστη αίθουσα και ένα αφοσιωμένο κοινό.

Συντονίστρια της συζήτησης που ακολούθησε ήταν η κα Hélène Bourillon, καθηγήτρια Κλασσικών Γραμμάτων στο Lycée Français των Βρυξελλών. Η τραγουδίστρια Στυλιάνα Βουτουφιανάκη συνόδευσε μουσικά την εκδήλωση, τραγουδώντας a capella  σειρά ελληνικών τραγουδιών και τελειώνοντας με Ερωτόκριτο. Το χειροκρότημα του κοινού και οι ευχαριστίες του ήρθαν να επιβεβαιώσουν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση.

Νωρίτερα, ο κ. Στασινάκης παρουσίασε στους μαθητές στο Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών (Κεστεκίδειο) το έργο του Καζαντζάκη και την αγάπη του για τους νέους. Αποφασίστηκε η διοργάνωση διαγωνισμού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει