Με όρους και κανόνες αποδεκτούς για όλους θα προχωρήσουν τα κολυμβητικά σωματεία

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΕ - ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΑΚΗ

167

Με τους υφιστάμενους όρους και κανόνες που υπάρχουν επί χρόνια αλλά και με άλλους που θα προστεθούν μιας και οι εποχές έχουν αλλάξει, θα πορευθούν οι 11 κολυμβητικοί σύλλογοι της πόλης που φιλοξενούνται στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από την χθεσινή σύσκεψη που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης παρουσία του Γ. Γραμματέα της ΚΟΕ Δημήτρη Σαρακατσάνη και του τεχνικού συμβούλου της ομοσπονδίας Χριστόδουλου Χούμα.

Μια σύσκεψη που συγκάλεσε η διοικούσα επιτροπή του ΕΑΚΗ και ανταποκρίθηκαν όλοι προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση για τις διαφωνίες που υπήρχαν και υπάρχουν για την κατανομή των διαδρομών και ωρών στην 50άρα πισίνα.

“Πάντα υπήρχαν κανόνες. Χωρίς αυτούς δεν προχωράει κανείς. Δεν πρέπει να γίνονται καβγάδες στον χώρο και έτσι να γίνεται μισητός από άλλα αθλήματα” τόνισε ο κ. Σαρακατσάνης που παρουσίασε μια εργασία του για τις % επιτυχίες και συμμετοχές της Περιφέρειας Κρήτης όπου αγωνιστικά φαίνεται να υπάρχει πτώση και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ο κ. Χούμας από τη μεριά του δήλωσε ότι “αγαπάτε ως Περιφέρεια την κολύμβηση και πρέπει να επικεντρωθείτε πάνω σε αυτό δείχνοντας ζήλο και ενδιαφέρον”.

Και οι δύο εκπρόσωποι της ΚΟΕ εξήγησαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι μοναδική υπεύθυνη για το μοίρασμα των διαδρομών στο κολυμβητήριο είναι η Περιφερειακή Επιτροπή που παίρνει και τα επίσημα στοιχεία από την ΚΟΕ.

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη

Οι εκπρόσωποι των σωματείων για αρκετές ώρες συζήτησαν πολλές λεπτομέρειες, πήραν απαντήσεις και στο τέλος συμφωνήθηκε ότι ο πρόεδρος της ΠΕΚΥΚ-Ρ κ. Ανδρουλάκης πρέπει να “μαζέψει” όλα όσα θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο νέο “μνημόνιο” συνεργασίας και κατανομής διαδρομών στην πισίνα του Ηρακλείου και να υπογραφεί τις επόμενες μέρες από τα 11 σωματεία.

Η διοικούσα επιτροπή του ΕΑΚΗ μέσω του προέδρου της Λευτέρη Ζερβού ξεκθάρισε ξανά ότι δεν είναι υπεύθυνη η διοικούσα επιτροπή για το μοίρασμα των διαδρομών και μετά το τέλος της σύσκεψης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση.

“Μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα παρά τις αρχικές επιφυλάξεις όλων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση της Διοίκησης με τα στελέχη της κολυμβητικής ομοσπονδίας και των σωματείων με αφορμή το χρόνιο πρόβλημα της κατανομής των διαδρομών.

Αυτό που  κρατάμε είναι ότι τα σωματεία κατάλαβαν ότι ο ρόλος της Διοίκησης είναι διαφορετικός από την κατανομή των διαδρομών. Κατάλαβαν οτι οι λύσεις δίνονται μέσα από διάλογο και όχι μέσα από εξώδικα.

Το ευτυχές και αισιόδοξο είναι ότι έμαθαν να συζητάνε, να αναζητούν τι είναι αυτό που τους ενώνει και να αφήσουν στην άκρη εγωισμούς και αυτά που τους χωρίζουν.

Ήδη τα πρώτα βήματα είναι θετικά αφού μετά το πέρας της συνάντησης αναζήτησαν μόνοι τους λύσεις με συνεργασία έτσι ώστε με ομαλότητα να ολοκληρωθεί η υφιστάμενη χρόνια.

Αποφάσισαν ότι με όρους και κανόνες από τα όργανα αποδεκτούς για όλους θα προετοιμαστούν κατάλληλα για τη νέα χρονιά μόνοι τους χωρίς κηδεμονίες, χωρίς αποφάσεις που να ευνοούν ή να πλήττουν σωματεία.

Όλα τα σωματεία με τους εκπροσώπους της ΚΟΕ
Όλα τα σωματεία με τους εκπροσώπους της ΚΟΕ

Και τα 11 σωματεία συμφώνησαν ότι οι αποφάσεις πρέπει και επιβάλλεται να παίρνονται από τα όργανα. Ζητήθηκε απο την ΠΕΚΥΚΡ να καταθέσει τη δική της εισήγηση έτσι ώστε έγκαιρα να προγραμματίσουν τη νέα κολυμβητική χρόνια.

Ως Διοίκηση νιώθουμε περήφανοι και για την πρωτοβουλία μας και για την ενέργειά μας να καλέσουμε σε σύσκεψη παρουσία του Γραμματέα της ΚΟΕ κ. Σαρακατσάνη και του τεχνικού συμβούλου  κ. Χούμα όλα τα σωματεία τα οποία έδειξαν πραγματικά ότι όντως θέλουν να λυθεί το πρόβλημα.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις η κοινή φωτογραφία με τα χαμόγελα όλων”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει