Η ερώτηση για τις ασφαλισμένες που αποκτούν παιδί

115

Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον υπουργό Εργασίας, για την κατάργηση της νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία καταβάλλονται μειωμένες εισφορές για έναν χρόνο από ασφαλισμένες που αποκτούν παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίκαιρη ερώτηση του ο βουλευτής είχε επισημάνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  με τον ν.3227/2004 (άρθρο 2 παρ. 7) θεσμοθέτησε την απαλλαγή των γυναικών ασφαλισμένων στον κλάδο κύριας ασφάλισης αγροτών του ΟΓΑ από την καταβολή εισφορών υπέρ κύριας σύνταξης, υγειονομικής περίθαλψης και Λογαριασμού Αγρoτικής Εστίας (Λ.Α.Ε.) για κάθε τέκνο που αποκτούν πέραν του πρώτου και επί ένα έτος από τη γέννηση και μετά.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το άρθρο 121 παρ. 2 του ν. 3655/2008 θεσμοθέτησε  την καταβολή μειωμένων κατά 50% των εισφορών κλάδου κύριας σύνταξης που βαρύνουν τις μητέρες ασφαλισμένες σε όλους τους φορείς κύριας ασφάλισης. Η καταβολή των μειωμένων κατά 50% εισφορών αφορούσε το πρώτο δωδεκάμηνο απασχόλησης μετά τη γέννηση του κάθε παιδιού».

Ο βουλευτής περιμένει από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει για το αν γνωρίζει ότι η απόφαση του Υπουργείου να μην μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των μητέρων ασφαλισμένων είναι αντίθετη με τον νόμο, καθώς και αν προτίθεται να καταργήσει αναδρομικά την απαράδεκτη και παράνομη αυτή απόφαση προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εφαρμογή της ισχύουσας ανωτέρω νομοθεσίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει