Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι

148

Οργανώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηρακλείου που ετοιμάζονται για την ολομέλεια των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων της χώρας που θα γίνει την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Την προηγούμενη Δευτέρα έγινε η συνέλευση του συλλόγου «Ν. Καζαντζάκης», όπου παρευρέθηκαν ο Θανάσης Γκούμας, Οργανωτικός Γραμματέας της Δ.Ο.Ε. και ο Μάνος Ανδουλάκης, Ταμίας της Δ.Ο.Ε.

Έγινε ενημέρωση για τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου, όπως τους διορισμούς στην εκπαίδευση, ασφαλιστιικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα του δημοσίου τομέα, ευρύτερα. Ο σύλλογος θα στηρίξει την απόφαση που θα προκύψει στην ολομέλεια των προέδρων στην Αθήνα.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», στο πλαίσιο των αποφάσεων και των αγωνιστικών δράσεων της ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε τη συμμετοχή του συλλόγου στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και των Εργατικών Κέντρων, την ερχόμενη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κλιμάκια θα επισκεφτούν τα σχολεία του Ηρακλείου με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία ενώ θα γίνει εκδήλωση με θέμα το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.

Ο σύλλογος οργανώνει έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα στην Παλιά Ακαδημία (53ο – 54ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου).

«Σκοπός της Συνέλευσης είναι η ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα (εξίσωση των πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων με εκείνα των δημόσιων Πανεπιστημίων, εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, ανάγκη της πραγματοποίησης άμεσα όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση με ταυτόχρονη δημιουργία όλων των οργανικών θέσεων που επιβάλλεται  για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών, εγγραφή στον προϋπολογισμό του κονδυλίου για τον διορισμό των 5.250 εκπαιδευτικών, εξίσωση δικαιωμάτων μεταξύ αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, μέριμνα για την κτηριακή υποδομή των σχολείων που έχει εγκαταλειφθεί από την πολιτεία εδώ και μια 10ετία, καθήλωση των μισθών και των συντάξεων που επιβάλλεται να ανατραπε κ.ά) και η λήψη αποφάσεων με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου» αναφέρεται, σε σχετικό κάλεσμα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει