ΕΠΕΝΔΥΣΗ 6,6 ΔΙΣ.: Με “Neo” στόλο η Aegean!

453

Σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα, προχώρησε χθες η εταιρεία Aegean, που παρουσίασε χθες σε ειδική εκδήλωση τα πρώτα νέα αεροσκάφη της από την παραγγελία ύψους 6,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο νέος στόλος της Aegean θα αποτελείται από 46 + 12 νέα αεροσκάφη τύπου Airbus Neo, τα οποία και αποκαλύφθηκαν χθες σε ειδικούς προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός, σε ειδική εκδήλωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Στην εκδήλωση, ως επίσημη προσκεκλημένη παρευρέθηκε και η «Π» που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα νέα αεροσκάφη.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης, στην οποία συμμετείχαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, ο πρωθυπουργός απεύθυνες πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε επενδύσεις εντός Ελλάδας.

Πρόσκληση στους επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα απεύθυνε ο πρωθυπουργός.
Πρόσκληση στους επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα απεύθυνε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου, καθώς και στη νέα εποχή που έρχεται για τον τομέα των αερομεταφορών, με την επένδυση της Fraport στα περιφερειακά αεροδρόμια που ολοκληρώνεται τους επόμενους 18 μήνες.

«Γνωρίζω ότι πρέπει να γίνουν βήματα στην εξυπηρέτηση της αεροπορίας και πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως οι καθυστερήσεις των πτήσεων και ο υψηλός ΦΠΑ στις μεταφορές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι «εφόσον υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος θα έρθει και η μείωση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ευτύχης Βασιλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ιστορία της Aegean σήμερα συναντά το μέλλον. Η υποσχεση που δώσαμε προ εικοσαετίας για έναν ποιοτικό αερομεταφορέα εντυπώνεται σήμερα και συνεχίζει στη νέα εποχή της Aegean.

Λειτουργήσαμε πάντα με πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας και τις προοπτικές της. Είμαι χαρούμενος που μόλις 18 μήνες από την υπογραφή της συμφωνίας παραλαμβάνουμε τα πρώτα αεροπλάνα, τα οποία άμεσα τα βάζουμε σε πτήσεις.

Από σήμερα, ξεκινά ένας διετής κύκλος, νέων υπηρεσιών για τους πελάτες μας. Και στο μέλλον, στην τρίτη μας δεκαετία θα συνεχίζουμε να επενδύουμε και να δίνουμε ευκαιρίες εξέλιξης στους ανθρώπους μας, στους οποίους θα πρέπει να δώσουμε κι ένα μεγάλο “ευχαριστώ”».

«Κάθε νέο αεροσκάφος που προστίθεται στον στόλο μας σημαίνει 70 άμεσες θέσεις εργασίας, επιπλέον 100.000 επισκέπτες ετησίως κι άλλα 80 εκατ. άμεσα, ετήσια έσοδα στον ελληνικό τουρισμό» επεσήμανε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

Όπως επεσήμανε η διοίκηση του ομίλου, μέσα στα χρόνια της κρίσης, ο όμιλος συνέβαλε στην ελληνική οικονομία με 2,7 δισ. ευρώ από το 2010- 2019 σε τέλη, φόρους και  εισφορές.

«Μέχρι το 2025 θα παραλάβουμε τουλάχιστον 46 νέα αεροσκάφη, έχοντας επιπλέον 12 ως option εφόσον υπάρξουν οι ανάγκες. Με αφετηρία το 2020 θα επενδύουμε πάνω από 500 εκατ. δολάρια το χρόνο για την επόμενη εξαετία για τον εκσυγχρονισμό του στόλου μας» ανέφερε ο κ. Γερογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι έως τον Ιούλιο του 2020 η εταιρεία θα παραλάβει συνολικά έξι νέα αεροσκάφη νέου τύπου για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου της σε 155 προορισμούς, 19,2 εκατομμύρια θέσεις και 65 αεροσκάφη για το 2020.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει