Δώρο ζωής από τη 17χρονη Νεκταρία στο Ρέθυμνο

211
Σήμερα θα γίνει η κηδεία της 17χρονης Νεκταρίας

Πάλεψε για να ζήσει αλλά δεν τα κατάφερε μετά από μια άνιση μάχη δύο εβδομάδων στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ η 17χρονη Νεκταρία, η οποία εξέπνευσε χθες τα ξημερώματα, έχοντας όμως πριν φύγει από τη ζωή δώσει ελπίδα και ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας με τον θάνατό της.

Δυστυχώς, για τη Νεκταρία οι ελπίδες για να ζήσει ήταν ελάχιστες και οι γιατροί είχαν ενημερώσει τους γονείς της, τον διοικητή της Τροχαίας Ρεθύμνου Γιώργο Μπαλάση και την επίσης αστυνομικό Ιωάννα Σαρρή – Μπαλάση για τις ελάχιστες πιθανότητες η 17χρονη Νεκταρία να ζήσει μετά το εγκεφαλικό οίδημα που υπέστη.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Ρέθυμνο και στους συναδέλφους του Γιώργου και της Ιωάννας Μπαλάση στην Αστυνομία.

Οι γονείς του άτυχου κοριτσιού παρά τον πόνο τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του πρωτότοκου παιδιού τους, διαδικασία που πραγματοποιήθηκε προχθές  τα ξημερώματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ελήφθησαν τα μάτια, το ήπαρ και τα νεφρά της 17χρονης, προκειμένου να δωρηθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Η κηδεία της Νεκταρίας θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Αμνατο.

Με αφορμή τον θάνατο της Νεκταρίας η Ένωση Αξιωματικών Κρήτης της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται:

«Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απρόσμενη κατάληξη της 17χρονης Νεκταρίας, τέκνο των μελών της Ένωσής μας, του Α/Υ΄ Γεώργιου Μπαλάση και της Υ/Α΄ Ιωάννας Σαρρή, που έχασε πρωινές ώρες της 12ης Φεβρουαρίου τη μάχη με τη ζωή, συνεπεία εγκεφαλικού οιδήματος που υπέστη πριν από δύο βδομάδες.

Η Ένωσή μας συγχαίρει τους συναδέλφους μας, γονείς της μικρής Νεκταρίας για το ψυχικό σθένος και τη γενναιοδωρία που επέδειξαν τη δύσκολη αυτή ώρα, παίρνοντας την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα, προκειμένου να δώσουν ελπίδα και να σώσουν με την ενέργειά τους αυτή και άλλες ζωές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας αφού συγκλήθηκε έκτακτα ενέκρινε το παρόν ψήφισμα:

Εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των μελών της Ένωσής μας στην οικογένεια και στους οικείους της 17χρονης Νεκταρίας.

Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί σήμερα στις 12:00΄ στην Άμνατο Ρεθύμνου.

Να καταθέσει αντί στεφάνου το χρηματικό ποσό των 1.000 € σε λογαριασμό της οικογένειας ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της αγαπητής Νεκταρίας.

Να σταλεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο για δημοσίευση με την ευχή μας να είναι ελαφρύ το χώμα της Γης που θα τη σκεπάσει. Αιωνία της η μνήμη».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει