ΔΕΠΑΝΑΛ: «Τα βρήκαν» στα 4… εκατομμύρια

261

Τα πέντε γίναν τέσσερα… εκατομμύρια, για να μπορέσουν να συμφωνήσουν όλες οι παρατάξεις στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ, μετά από τρεις αλλεπάλληλες πολιτικές συγκρούσεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες που κατέγραφαν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το επίμαχο θέμα.

Ωστόσο χθες το πρωί η διαπαραταξιακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου η μείζων αντιπολίτευση εκπροσωπήθηκε από την κ. Μαρία Ξυλούρη,  οι Ενεργοί Πολίτες από τον Η. Λυγερό, η Σύνπραξη δημοτών από τον κ. Καραπιδάκη.

Επίσης συμμετείχε ο επικεφαλής της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας Μανόλης Βασιλάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Γ.Σισαμάκης ενώ  ο κ. Ε Κουκιαδάκης  εκ προοιμίου ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί με την απόφαση που είναι αναγκαίο να ληφθεί συλλογικά. Σε πρώτη φάση η πρόεδρος της   ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη Ηλικάκη, προχώρησε σε μια πολύ λεπτομερή ανάλυση των εργασιών που πρέπει να γίνουν και ξεκαθαρίζοντας  στις λεπτομέρειες τους  τους όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν.

Από την πλευρά τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αρχικά πρότειναν μειώσεις της τάξεως του 15- 20 % που τελικά αποφασίστηκε να γίνουν οριζόντια στο σύνολο των δαπανών, και να μην αφαιρεθούν κωδικοί έργων, διότι όπως εξήγησαν με κατηγορηματικό τρόπο οι μηχανικοί της ΔΕΠΑΝΑΛ μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν κυριολεκτικά καταστροφική.

Τελικά αποφασίστηκε να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 εκατ. με  την προοπτική όμως όταν εάν με κάποιο τρόπο ανακύψουν ζητήματα σε σχέση με την  ανάγκη νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μετά από 1 χρόνο, όλοι συμφωνούν ότι θα προχωρήσει.

Ο εκπρόσωπος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μ.Βασιλάκης πρότεινε 15% έκπτωση οριζόντια  τονίζοντας με νόημα ότι αφού το κόστος του Πολιτιστικού Κέντρου περασε τα 50 εκατ. ευρώ είναι αδιανόητο να μαλώνουμε για 250 χιλ.

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι εάν οι παρατάξεις δεν συμφωνήσουν θα εκτεθούν στην κοινωνία. Ο ίδιος μετά το τέλος της συνεδρίασης με δηλώσεις του στην «Π» τόνισε ότι τελικά η εισήγηση που διαμορφώθηκε ήταν η καλύτερη από όλες τις άλλες.

Σχολίασε παράλληλα όμως ότι «όσοι συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής, ουσιαστικά έχουν δεσμευτεί στη συναίνεση. Ακόμα και όσοι ήταν απέναντι στο σύστημα και τον τρόπο που εφαρμόστηκε.

Είναι θετικό το γεγονός ότι μετά από συνεχείς αναβολές πετύχαμε μια καλύτερη εισήγηση  αλλά είναι ένα ζήτημα το γεγονός ότι κοντέψαμε να οδηγήσουμε τη ΔΕΠΑΝΑΛ  σε κατάρρευση και να πούμε ότι η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε».

Όπως τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη Ηλιάκη, «ήταν σημαντική η χθεσινή συνεδρίαση, όπου οι παρατάξεις είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν σε βάθος την ανάγκη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στο σύνολο των κωδικών που η διοίκηση της ΔΕΠΑΝΑΛ πρότεινε με τους συνεργάτες της μηχανικούς.

Η χθεσινή συνεδρίαση έδωσε τελικό αποτέλεσμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με το ποσό των 4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο είναι σημαντικό το γεγονός ότι δόθηκε η δέσμευση πως εφόσον υπάρξει αναγκαιότητα νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου -όπως ανέδειξαν εμπεριστατωμένα οι μηχανικοί της εταιρείας-  η πρόταση θα υιοθετηθεί όταν αυτό χρειαστεί.

Θεωρώ καθοριστικής σημασίας τη συμβολή και το ρόλο των συνεργατών μηχανικών της ΔΕΠΑΝΑΛ στην ανάλυση και τεκμηρίωση κάθε λεπτομέρειας που αφορούσε τη μελέτη βιωσιμότητας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου  που είχε σαν αποτέλεσμα να ενημερωθούν ολόπλευρα και σε βάθος όλες οι δημοτικές παρατάξεις».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει