Δεν πρόλαβε να φάει το σάντουιτς, για να… φταίει το μπουλονόκλειδο

ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ… ΣΤΟΝ «ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟ»

341

Ούτε ένα… σάντουιτς δεν μπόρεσε  να φάει με την ησυχία του ο νεαρός που κατά την ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» σε περιστατικά διαρρήξεων, κυρίως σε διαμερίσματα στην περιοχή του Μασταμπά.

Αστυνομικοί περιγράφουν με… πόνο ψυχής, με βάση το υλικό από κάμερες ασφαλείας, ότι αναγκάστηκε να αφήσει στη μέση το φαγητό του για να πετάξει στους δύο συγκατηγορούμενους του ένα μπουλονόκλειδο ώστε να παραβιάσουν την μπαλκονόπορτα διαμερίσματος. «Μάλλον θα πρέπει να τους ζητήσουμε και συγγνώμη για την αναστάτωση…» σχολίαζαν απηυδισμένοι.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα, με κατηγορούμενους τους τρεις νεαρούς Ρομά, η προφυλάκιση των οποίων τον περασμένο Οκτώβριο είχε προκαλέσει πανζουρλισμό στα δικαστήρια από τις ύβρεις και τους προπηλακισμούς των συγγενών.

Στους τρεις νεαρούς αποδίδονται 24 περιπτώσεις διαρρήξεων σε διαμερίσματα κυρίως στις περιοχές Μασταμπά, Ατσαλένιο, λεωφ. Κνωσού, Δειλινά κλπ). Παθόντες περιγράφουν πώς βρήκαν τα σπίτια τους λεηλατημένα.

Παραβιασμένες πόρτες και παράθυρα, αναστατωμένες ντουλάπες και συρτάρια και τα κοσμήματα και τα χρήματά τους να έχουν κάνει… φτερά. Οικογένειες Ηρακλειωτών που απουσίασαν για μερικές ώρες και επιστρέφοντας βρέθηκαν τετ-α-τετ με τον  εφιάλτη. «Καθόμουν στο σαλόνι και διάβαζα ένα βιβλίο και άκουσα έναν θόρυβο σαν να πέφτει ένα μέταλλο στο δάπεδο. Αρχικά δεν έδωσα σημασία, νομίζοντας ότι είναι η σύζυγός μου.

Όταν όμως συνέχισα να ακούω τον θόρυβο κινήθηκα προς το συγκεκριμένο δωμάτιο. Είδα το εξωτερικό πατζούρι της ξύλινης μπαλκονόπορτας ανοιχτό και μία σκιά…» περιγράφει Ηρακλειώτης, ο οποίος στάθηκε τυχερός αφού οι δράστες έμειναν στην απόπειρα.

Απογευματινές ώρες έλειψε από το σπίτι της μία Ηραλειώτισσα και όταν επέστρεψε το βρήκε αγνώριστο. «Εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας υπήρχαν σκαλωσιές για εργασίες και ανέβηκαν από ‘κεί».

Τετραμελής οικογένεια χρειάστηκε να λείψει και στο… πόδι της άφησε συγγενικό πρόσωπο. Πήγε η γυναίκα να ποτίσει τα λουλούδια και είδε την μπαλκονόπορτα της κουζίνας ανοιχτή. Η αξία των κοσμημάτων που εκλάπησαν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Ηρακλειώτισσα που διαμένει μόνη της στην περιοχή του Μασταμπά δεν γλίτωσε από τη δράση των διαρρηκτών, οι οποίοι εκτιμάται ότι αναρριχήθηκαν από το στέγαστρο της πυλωτής. Ξεπερνά τις 50.000 ευρώ η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων. Αυτές και πολλές άλλες μαρτυρίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει