ΑΕΚ-Προμηθέας διεκδικούν το Κύπελλο στο Ηράκλειο

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΔΡ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΔΩΣΑΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ «ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ»  

124

ΑΕΚ-Προμηθέας είναι το ζευγάρι του 45ου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (5μμ) στα «Δύο Αοράκια», παρουσία αποκλειστικά μαθητών και αθλητών από τοπικές Ακαδημίες μπάσκετ.

Οι Πατρινοί επικράτησαν στην έδρα τους του Περιστερίου με 67-61 και για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Κορυφαίος της ομάδας του Μάκη Γιατρά, ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που πέτυχε 26 πόντους ενώ από το Περιστέρι ξεχώρισε ο Μορεϊρά με 14π.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τρεις φορές στους 44 τελικούς που έχουν προηγηθεί, έφθασε μία ομάδα εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Τις δύο φορές ήταν ο Απόλλων Πατρών (1997,2015) ενώ το 2007 στον τελικό αγωνίστηκε το Ρέθυμνο.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στο Αιγάλεω, επικρατώντας του Διαγόρα Δρυοπιδέων που αγωνίζεται στην Α2, με 89-71 Έτσι, η Ένωση θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το 2ο της Κύπελλο μέσα σε μία τριετία καθώς το 2018, είχε επιβληθεί του Ολυμπιακού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει