ΦΕΚ: Απουσιάζουν τα νέα τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ

254

Απουσιάζουν, όπως ήταν αναμενόμενο, από τα επιστημονικά πεδία που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ, τα 37 νέα πανεπιστημιακά τμήματα που με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως, αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας τους.

Τα τμήματα, μεταξύ των οποίων έξι του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, θα επανεξεταστούν ώστε, σύμφωνα με την υπουργό, η θεσμοθέτηση και λειτουργία τους να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες μελέτες, με τη συνδρομή της καθ’ ύλην αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής, της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Τα τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ που ανεστάλη η έναρξη της λειτουργίας τους υπενθυμίζεται πως είναι τα Χημικών Μηχανικών, με έδρα τα Χανιά, Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα το Ηράκλειο, Μηχανικών Βιοϊατρικής, με έδρα το Ηράκλειο, Μουσικών Σπουδών, με έδρα το Ρέθυμνο, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, Φυσικοθεραπείας, με έδρα την Ιεράπετρα.

Για τα Τμήματα Χημικών Μηχανικών και Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ο φάκελος είναι ήδη έτοιμος ενώ ως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τα άλλα τέσσερα Τμήματα.

Η επόμενη επαφή της ηγεσίας του Ιδρύματος με το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να γίνει στην ερχόμενη Σύνοδο των Πρυτάνεων στις 12 με 13 Μαρτίου.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται και ο στρατηγικός σχεδιασμός του Ιδρύματος.

Ο στόχος είναι τα Τμήματα να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει