Οι Τούρκοι… δεν αντέχουν την αλήθεια

436

Οργή στην τουρκική κυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί η αρνητική θέση του επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με το ενδεχόμενο προσάρτησης των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου στην Τουρκία και ο χαρακτηρισμός αυτού του σεναρίου ως «φρικτό».

«Ουδέποτε εργάστηκα με έναν πολιτικό αξιωματούχο τόσο ανέντιμο όσο ο κ. Ακιντζί», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Εργαλειοποιεί την Τουρκία για εκλογικούς σκοπούς», πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα. Είχε προηγηθεί η τουρκική προεδρία το Σάββατο καταγγέλλοντας τις δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί.

«Ο τουρκικός λαός θα του δώσει ένα μάθημα», τόνισε με ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία, αναφερόμενη στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στα τέλη Απριλίου για την προεδρία στα κατεχόμενα.

Και τον περασμένο Οκτώβριο ο Ερντογάν είχε ενοχληθεί με τον Ακιντζί λόγω των επικριτικών σχολίων του για την επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. Τότε ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει ότι «ξεπέρασε τα όρια».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει