Δραματικές εικόνες στην Κίνα

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ... ΣΗΚΩΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

619

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών και των ασθενών από τον νέο κοροναϊό, ενώ στην Κίνα παίρνουν σηκωτούς ασθενείς από τα σπίτια και τους πάνε σε νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail, στα οποία διακρίνονται αξιωματούχοι να βγάζουν με τη βία από τα σπίτια τους στην Ουχάν πολίτες που φέρεται να έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Στο οπτικό υλικό που δημοσιεύει φαίνονται άνδρες των Αρχών με την ειδική στολή να βγάζουν έξω από το διαμέρισμά τους δύο ανθρώπους, κρατώντας τους από τα χέρια, ενώ έναν τρίτο τον παίρνουν πραγματικά σηκωτό, καθώς αντιστέκεται.

Το βίντεο αυτό έρχεται σε συνέχεια του καλέσματος που έχει απευθύνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας για «πόλεμο των ανθρώπων» ενάντια στην επιδημία που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς

Κοντά στους 1.000 οι νεκροί από τον κοροναϊό

Τα θύματα

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ανερχόταν στους 811 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς άλλοι 89 ασθενείς έφυγαν από τη ζωή το Σάββατο. Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες 2.656 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Ανέβασαν πυρετό άλλοι 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που είναι σε καραντίνα  στην Ιαπωνία

Περίπου 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, ανέβασαν πυρετό ή αισθάνθηκαν αδιαθεσία, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.

Το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι οι επιβάτες αυτοί θα επανεξεταστούν.

Μέχρι τώρα 64 άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στον νέο κοροναϊό 2019-nCoV μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία από το κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 3.700 εκδρομείς από 50 χώρες.

Το Diamond Princess απέπλευσε από τη Γιοκοχάμα στις 20 Ιανουαρίου και επέστρεψε στις 3 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ των επιβατών ήταν και ένας Κινέζος που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Ο ασθενής αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 25 Ιανουαρίου. Η καραντίνα θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει