“Τορπιλίζεται” ο σχεδιασμός του Δήμου, κινδυνεύουν τα Φεστιβάλ μετά την καταψήφιση

1,532

Ισχυρούς πολιτικούς κλυδωνισμούς προκάλεσε στη Λότζια η απόφαση της αντιπολίτευσης να καταψηφίσει το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη και επικοινωνία της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου μας για το 2020, καθώς “τορπιλίζεται” όλος ο σχεδιασμός της τουριστικής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείο, ενώ την ίδια στιγμή, τίθεται σε  αμφιβολία η υλοποίηση μιας σειράς άκρως επιτυχημένων πολιτιστικών δράσεων (Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ οδόν» και «Κρήτη, μια ιστορία 5+1 Πολιτισμοί», Έκθεση «Απηχήσεις της Αρχαιότητας στο έργο του Δομήνικου Θεοτόκοπουλου κ.ά).

Την ίδια στιγμή, κινδυνεύουν με ματαίωση, μια σειρά από συν-χρηματοδοτούμενα προγράμματα, όπως π.χ. το  «A2U FOOD», το «Eco Roots» κ.ά.

Η πολιτική επιλογή της αντιπολίτευσης να καταψηφίσει το σχεδιασμό αυτό προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις από τη δημοτική Αρχή, καθώς η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη έχει ήδη θέσει την παραίτηση της στο γραφείο του δημάρχου Β.Λαμπρινού, ενώ παραιτήθηκε και ο Χρήστος Κώνστας  από την άμισθη θέση του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η πλευρά του κ. Κουράκη και του Η.Λυγερού που φάνηκε ότι συντονίστηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, έθεσαν μια σειρά ερωτημάτων σε σχέση με τον τρόπο διαμόρφωσης του σχεδίου, σχολιάζοντας σκωπτικά ότι δεν υπήρξε ένας σωστός επιμερισμός της διαχείρισης των κονδυλίων ώστε να είναι καθαρός ο τρόπος διάθεσής τους με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σύγχυση σε σχέση με τη διαχείρισή τους.

Την ίδια στιγμή η δημοτική Αρχή τονίζει ότι η κατάρτιση του φετινού Επικοινωνιακού Σχεδίου του Δήμου έγινε στα πρότυπα του περυσινού, το οποίο  παρεμπιπτόντως, είχε υπερψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Από εκεί και πέρα, η επιλογή των παρατάξεων της Αντιπολιτεύσεως να καταψηφίσουν  το Επικοινωνιακό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για το 2020,  παραμένει αναιτιολόγητη, όπως τονίζουν στελέχη της Λότζια.

Ειδικότερα όπως τονίζει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Α. Πλεύρη με δηλώσεις της στην «Π», «στο πλαίσιο του οράματος που έχουμε με σκοπό να κάνουμε το Ηράκλειο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού της Μεσογείου, αποφασίσαμε να δρομολογήσουμε ένα γενναίο άλμα που συνδέεται άρρηκτα με την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου Ηρακλείου. Η εξωστρέφεια αυτή συνδέεται με ένα οραματικό επικοινωνιακό σχέδιο που έρχεται να υπηρετήσει τους σκοπούς που θέλουμε να υπηρετήσουμε στον κρίσιμο τομέα του πολιτισμού».

Η αντιδήμαρχος τονίζει ότι η αντιπολίτευση επέλεξε να  τραβήξει το χαλί και να ανατρέψει όλο αυτό τον σχεδιασμό που έρχεται να υπηρετήσει πραγματικές ανάγκες της πόλης, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή πολιτική επιχειρηματολογία για την καταψήφιση του Σχεδίου.

Παράλληλα όμως ματαιώνονται και δράσεις που στόχευαν στην ανάδειξη της πόλης σε γαστρονομικό προορισμό, καθώς και ενημερωτικές επικοινωνιακές καμπάνιες για θέματα όπως η ευαισθητοποίηση και η προστασία των αδεσπότων.

Αντίστοιχα στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Χρ. Κώνστας σημειώνει ότι «ο αντιπολιτευτικός στόχος, ενώ το γεγονός ότι δεν υπήρξε ούτε λέξη πολιτικής επιχειρηματολογίας για τους λόγους καταψήφισης του Επικοινωνιακού Σχεδίου δράσης του Δήμου Ηρακλείου για το 2020, επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της στείρας αντιπολίτευσης.

Το Τμήμα Τουρισμού πλέον δε μπορεί να ασκήσει πρακτικά τουριστική πολιτική υλοποιώντας τον εγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτηση μου από την άμισθη θέση του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού από τη στιγμή που πλέον το τμήμα δεν θα διαθέτει ενεργό αντικείμενο για το τρέχον έτος».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει